Stamppot broccoli met feta en erwtjes en gevulde kip

Hey allemaal! Ik heb vorige week echt ZO teleurstellend gegeten. Ik had echt mijn week niet en beleefde op vrijdag echt een dieptepunt. De hele dag was al vrij ruk en ik voelde me niet lekker en toen dook ik ’s avonds de keuken in voor een semi gezond maaltje (ik had zin in burgers en patat, maar koos ervoor om stamppot te eten wegens buikpijn) en toen mislukte dat COMPLEET. Rauwe kip, plakkerige feta en zwarte pijnboompitten. GADVER 🙁

Maar goed; omdat er met het recept zelf op zich niets mis was, wil ik het toch met je delen. Ik zou het alleen beter klaarmaken dan ik deed, haha.

Nodig voor 1 persoon: 1 kipfilet – 1 eetlepel kruidenroomkaas – 2 zongedroogde tomaatjes – 1 zakje aardappelpuree – halve broccoli (alleen de roosjes) – handje velderwtjes uit de diepvries – 1/2 blok feta – 1 eetlepel pijnboompitten

Snijd de kipfilet in de lengte doormidden en vul ‘m met kruidenroomkaas en zongedroogde tomaten. Vouw de kipfilet dicht en bind ‘m eventueel dicht met slagerstouw. Je kunt de kipfilet zo bakken totdat hij van binnen ook gaar is, maar bij mij lukte dat dus niet heel erg goed. Ik zou de volgende keer de kipfilet gewoon in stukjes snijden en dan bakken in een pan en dan zongedroogde tomaatjes en kruidenroomkaas toevoegen en het door elkaar wokken, en dat dan bij de stamppot serveren.

Dan de stamppot: kook de broccoli in 10 minuten gaar. Bak in een aparte pan de feta. Ja ja; je snijdt de feta in grote stukken (of plakken nog liever) en bakt die dan in de pan. Dit ging bij mij van geen meter (ik zei toch; deze hele maaltijd mislukte), maar als je goede feta gebruikt, zou het niet moeten smelten en gewoon lekker een goudbruin kleurtje moeten krijgen.

Gebeurde bij mij niet; de feta smolt en bakte aan alle kanten vast aan de pan. Toen heb ik de velderwtjes erbij gegooid en die even meegebakken totdat ze ontdooid waren. Hier gooide ik vervolgens de broccoli bij en dat stampte ik een beetje grof met een stamppotstamper.

Vervolgens maak je aardappelpuree van van die puree-uit-een-zakje waar je alleen kokend water aan toe hoeft te voegen. Roer die puree vervolgens door het feta-broccoli-erwtjes-mengsel en je stamppot is klaar.

Ik topte het geheel nog af met gegrilde pijnboompitten die óók mislukt waren, omdat ze behoorlijk zwart verbrand uit de pan kwamen. GRRR.

Dus; mislukte gebakken feta, rauwe kip en zwarte pijnboompitten. Dit was niet echt een topmaal.

Maar! Het kan volgens mij ook wel gewoon echt lekker zijn. Als je zorgt dat je de kip klaarmaakt zoals mijn tweede omschrijving (wokken in een pan) en goede feta koopt én de pijnboompitten niet aan laat branden, dan is het volgens mij best wel een prima maaltijd. Probeer jij het uit? 😀

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *