Kant & klaar #20: Bowl met couscous van Chef Select (Lidl)

Door Elske¬†– Hallo leuke mensen! De 20ste editie van kant & klaar alweer en ik blijf het me toch een portie leuk vinden om jullie te vertellen over kant-en-klare maaltijden ūüėÄ Ieder supermarktbezoekje weer kom ik nieuwe soorten en maten van maaltijden tegen en ik ben iedere keer weer razend benieuwd. Toegegeven: de ene ziet er wat ranziger uit dan de andere en sommige zien er¬†juist heel erg goed uit, dus daarin varieert mijn level van ‘benieuwd zijn’ nog wel eens. Toch blijf ik het testen leuk vinden en ik hoop dat jullie het net zo leuk vinden om deze recensies te lezen en er ook nog eens wat aan hebben!

Goed, even over de recensie van vandaag: in de supermarkt was ik al niet mega enthousiast over deze couscous, omdat de maaltijd er nogal karig uit zag. Toch nam ik hem mee, want ook dat soort maaltijden moeten getest worden. Alles voor de wetenschap;¬†let’s go!

Het assortiment
Chef Select is de naam waaronder Lidl zijn (of haar?) kant-en-klare maaltijden verkoopt. Ze hebben allerlei maaltijden in hun assortiment: van maaltijdsalades en nasi en bami goreng, tot quiches en verse pasta’s. Eerder testte ik deze verse pasta pesto voor jullie uit en die viel erg goed in de smaak. Dus ik was positief gestemd over de rest van de maaltijden.

Ik liep wat langs de koelschappen en mijn oog stuitte op deze bowls; helemaal hip tegenwoordig om aan alle maaltijden die makkelijk in een kommetje geserveerd kunnen worden de naam¬†bowl te geven. Ik nam de bowl met couscous en hummus-dressing mee naar huis. Verder was er nog een bowl met tonijn en pasta en een bowl met kip en bacon. De maaltijd kostte me ‚ā¨2,99 en dat is¬†een prima prijsje.

De bereiding
Kat in het bakkie! Je haalt het plastic eraf, doet de hummus-dressing op de salade, roert goed door en ready to eat.

Voor het mengen..
Voor het mengen…
... en na het mengen
… en na het mengen

De smaak
Nu komt alles aan op de smaak en de inhoud. Het eerste wat me opvalt: wat is dit weinig! Ik zag in de supermarkt al wel dat dit niet mega veel zou zijn, maar ik had wel gehoopt dat er wat meer kikkererwten, verse groente (ik tel 3 stukjes paprika) en parelcouscous in zouden zitten. Een check op de verpakking laat zien dat dit inderdaad weinig is voor een kant-en-klare maaltijd: 285 gram. Dat wordt chips eten vanavond…

Verder is het qua smaak wel prima te doen. Vooral de hummus-dressing vind ik lekker, maar ik hou dan ook intens van hummus. De parelcouscous is goed gaar en de druiven vind ik een leuke toevoeging, maar dan mis ik wel het zoutige. Ik vind het lekker om een zoetje aan couscous toe te voegen (abrikoos, dadel of whatever), omdat dat lekker afsteekt tegen het zoutige van de feta die ik er vaak bij in doe. Maar helaas mist ook dat in deze salade.

In de basis is dit een prima maaltijd, maar om zichzelf echt een maaltijd te noemen had hier veel meer inhoud in mogen zitten. Bijvoorbeeld wat meer kikkererwten, eventueel wat stukjes (vega)kip of feta en gehakte amandelen als topping waren ook een lekkere toevoeging geweest. Nu vind ik het niet eens lunch-salade waardig: dan is deze kip harrisa veel beter te doen. In mijn optiek kunnen ze beter wat meer aan deze salade toevoegen en het een euro duurder maken, dan hem zo in de supermarkt leggen. Volgende keer beter!

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat Leonie drie boeken schreef?

E√©n reactie op “Kant & klaar #20: Bowl met couscous van Chef Select (Lidl)

  • Linda Overboom zegt:

    Goede dag Lidl
    Bestaat er ook volkoren pasta van chef Select.
    Want omdat het gezonder is.
    Graag wil ik informatie ontvangen van u

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *