Ovenschotel met tonijn, roomkaas en broccoli

Door Elske – Joehoe! Ik vond het wel weer een keer tijd voor een AVG’tje en dus maakte ik dat vanavond klaar. Maar dan wel even net wat anders dan aardappel, vlees en groente netjes in vakjes op een bord. Begrijp me niet verkeerd; op z’n tijd kan ik dat echt waarderen, maar meestal vind ik dat te saai om zelf te maken en eet dat dan ook liefst bij pap en mam 😉

Dus, AVG it is. Ik kocht wat bistrokrieltjes en verder pleurde ik allerlei restjes die op moesten bij elkaar in een ovenschaal: op hoop van zege! Nog nooit eerder gebruikte ik roomkaas in een ovenschotel en ik was heel erg benieuwd of je die romigheid nog terug zou proeven. Benieuwd of dit een gort-droog prakje of juist een heel groot succes werd? Lees dan mee!

Nodig voor 1 ovenschotel (2 personen): 450 gram bistro krieltjes – 1 blikje tonijn op water – 1 stronk broccoli (400 gram) – 1 rode ui – 1 bakje kruiden roomkaas – geraspte kaas

Verwarm je oven voor op 200 graden. Snipper de ui en snijd de broccoli in roosjes. Doe een flinke scheut olie in de wok en bak daarin de ui en de krieltjes voor zo’n 3 minuten. Voeg daarna ook de broccoli toe. Wok deze nog zo’n 5 minuten mee. Draai het vuur zacht en voeg daarna de roomkaas toe. Roer goed door en doe dit mengsel daarna in een ovenschaal. Breng op smaak met wat peper en zout en top af met zoveel geraspte kaas als je wilt. Zet voor 20 minuten in de oven en klaar!

Super makkelijk, super snel en behoorlijk lekker. Je moet wel van tonijn houden, maar als je dat doet dan is dit maaltje zeker een aanrader! Ik was eerst te bang dat het te droog zou worden, maar de roomkaas trok lekker in de broccoli en maakte het precies romig genoeg. Oké ik ben een saus-monster dus tja.. ik moest mezelf even inhouden om niet naar de mayo-fles te grijpen, maar dat lukte, dus missie geslaagd! En toegegeven: het smaakte ook prima zonder extra saus. Jam, lekker!

ovenschotel_tonijn_roomkaas

Je kunt Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet ook volgen op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Eén reactie op “Ovenschotel met tonijn, roomkaas en broccoli

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *