Leo’s week 20: zieke ellende, een nieuwe barbecue, dankbaarheid en een geweldige Netflix serie

Hey you! Het is weer woensdag en dus tijd voor Leo’s week numero 20 alweer! De afgelopen week was echt ruk man. Ik was de hele week ietwat ziekig (PDS-ellende, hoewel ik niet eens zeker weet of het wel PDS was, het was vooral ellende) en heb daardoor echt weinig gedaan met heel veel levensvreugde:P. Jan was bijna de hele week in het buitenland en daar had ik me best op verheugd; lekker ff een weekje voor mezelf. Maar dat viel dus wel wat tegen. Ik was blij toen m’n lief weer thuis was zaterdag <3.

Heb ik dan de hele week ziek op bed gelegen? Neen! Ik heb wel wat ondernomen. O.a. bij Marte gegeten in Rotterdam, een super leuk persevent bijgewoond in de tuin van de Intratuin, gesport in Amsterdam en een pak geshopt voor Jan voor de bruiloft die we over een week hebben. Klinkt wel als een prima weekje toch? Ik ga je erover bijpraten.

Maandag: massage in Haarlem
Op maandag was ik overdag lekker aan het werk. Ik begon m’n werkdag met het maken van foto’s voor een samenwerking met SMEG op Instagram, schreef daarna wat recepten uit, beantwoordde mails, werkte aan een andere campagne en kookte ’s avonds curry met paneer.

Schermafbeelding 2019-05-22 om 12.31.40
Ik heb sinds kort deze prachtige rode espressomachine van SMEG in de keuken staan en ben er ZO blij mee. Ik drink altijd (decaf) espresso en kan nu zelfs cappuccino’s maken, met de ingebouwde melkopschuimer. En dat doen we dan ook regelmatig. Echt, zó’n aanwinst in de keuken, dit prachtige rode apparaat.

In de avond had ik voor het eerst sinds twee maanden een massage geboekt. Ik was in Haarlem nog niet bij een masseur geweest, terwijl ik in m’n eigen cao (haha) heb opgenomen dat ik iedere maand een massage mag boeken. Ik werk immers achter de computer (en niet in de meest ARBO-geschikte houdingen) en vind dat ik dat wel gewoon verdien. Hard werken = ook ontspanning nodig. Maarrrr omdat de afgelopen maanden duur waren, schiet het er dan toch een beetje bij in. Want een massage is natuurlijk wel vaak meteen best duur.

Anyway; het was hoog tijd want ik zat aan alle kanten vast én ik had een salon gevonden die er wel mooi uitzag. Dus; op maandagavond stapte ik binnen bij Oilistic en onderging ik een ontspanningsmassage. Heerlijk! Ik heb echt zo keihard gerelaxt. Vond het een hele fijne massage. Nog niet zo geweldig als de massages die ik in Amsterdam bij Het Massagehuys boekte, maar het kwam wel in de buurt. Ik ga nog ff verder onderzoeken, maar het zou zomaar kunnen dat dit mijn nieuwe go-to adresje is voor ontspanning.

IMG_1084
Very zen

Dinsdag: vakantieplannen…
Op dinsdag werkte ik wederom vanuit huis. Same old story! In de middag ging ik nog ff langs de GGD om me te laten informeren over buitenlandse ziektes en inentingen i.v.m. de reis die Jan en ik dit najaar willen maken. We willen naar Costa Rica, Mexico of Sri Lanka en die eerste twee vallen toch wel enigszins af vanwege het Zika-virus, waar ik ver van uit de buurt wil blijven. Maar Sri Lanka is weer wat ingewikkeld met het huidige reisadvies. We hebben gelukkig nog een paar maanden om er over na te denken, maar ik zou het toch wel leuk vinden om een beetje een concreet plan uit te gaan werken, zodat ik me er op kan verheugen. Maar goed, we denken er nog ff over na…

Op dinsdagavond stapte ik samen met vriendinnetje Viv in de trein naar Rotterdam. We gingen een hapje eten bij Marte, die inmiddels al iets van 30 weken zwanger is. Waaaah! Echt zó fijn om elkaar te zien. Het was echt heel erg gezellig en we aten ontzettend lekker Thais eten van de Thai bij Marte om de hoek. Vet gezellige avond <3.

Maar ik eindigde m’n avond met buikpijn en daar begon de ellende deze week… Ik ga je de details besparen maar het zat niet goed in m’n darmen en dat deed pijn. Ik was moe, futloos, grauw, lusteloos en alle ander termen die je kunt bedenken voor een nul-energie-ellende-toestand. En dat dan ongeveer de hele week. Volgens mij werd ik zaterdagochtend voor het eerst ’s ochtends wakker met het gevoel; volgens mij ben ik er weer een beetje. De rest van de week heb ik veel geslapen; uitgeslapen, vroeg naar bed, middagdutjes. SAAI. Zo’n pas op de plaats, die af en toe nodig is als je last hebt van je darmen, is echt slecht aan mij besteed. Ik vergeet ook gewoon dat ik soms even alles uit m’n handen moet laten vallen en niets moet doen. En als ik dan eenmaal niets aan het doen ben, ben ik vooral bezig met duizend nieuwe plannen maken om wél dingen te doen, omdat m’n leven op het moment zo saai aanvoelt. Haha. Maar goed; ik heb echt veel geslapen deze week en dat was goed. En ik heb toch nog wat dingetjes ondernomen. Of het verstandig was, weet ik niet. Maar I did it.

Woensdag: super leuk event van Intratuin
Op woensdag overdag voelde ik me dus vrij ruk, maar aan het einde van de middag had ik een tof event staan dat ik niet wilde missen. Dus ik moest me er ff toe zetten, maar stapte toen de auto in, reed een uur naar de Intratuin in Loosdrecht en kwam daar om 16u aan op het event van Intratuin x The Bastard.

A.AA
We eten aan lange tafels <3

Dit event was echt super leuk georganiseerd door Blyde PR. We zaten met een stuk of 30 foodbloggers- en journalisten in de tuin van de Intratuin aan een prachtig gedekte tafel (alles kwam van Intratuin), omringd door drie dikke Bastards barbecue’s. We mochten zelf wat klaarmaken, we kregen heel veel hapjes te proeven en er spraken drie mensen om ons te inspireren om ook te gaan barbecueën deze zomer, en eens verder te gaan dan alleen worstjes en hamburgers.

A.aardbeidip2
Super goede tip als je gaat barbecuen: serveer als hapje deze aardbeien met basilicumsuiker. Roer basilicum stuk in een vijzel en roer daar suiker doorheen. Laat het een paar uur trekken en dip daar dan je aardbeien in. VET lekker is dit!
A.tsatsiki1
We kregen een kruidenworkshop van een ontzettend gepassioneerde man en dat was ZO interessant. Deze toastjes met tzatziki bevatten onwijs veel verse kruiden en waren heerlijk.
A.vlees fire
Natuurlijk werd er ook volop gebarbecued op de Bastards. Hier stonden we rib eye klaar te maken. Mjam!

Ik vond het echt een SUPER inspirerend event. Hoewel Jan en ik natuurlijk al mega vaak barbecueën op onze Big Green Egg en dan echt niet alleen burgers en worstjes maken, was het toch inspirerend om weer ff naar zo’n event te gaan en nieuwe dingen te leren. Echt héél leuk vond ik het. Ondanks dat ik me super ruk voelde, haha.

Leonie
Dit laat wel redelijk zien hoe ik me voelde 😛 (als ik m’n haar in een knotje heb, voel ik me vaak niet lekker, haha)
Leoniex
Gelukkig zat ik mega gezellig aan tafel met Lekkerensimpel en Beaufood, dus er kon ook gewoon gelachen worden 😉

Om 8 uur was het event afgelopen en gingen we allemaal met een kleine Bastard naar huis.

4DCA79A2-7D47-4539-B342-BDD42B68C253

INSANE! Ik heb gewoon zo’n The Bastard Small gekregen. En ik ben er zooooo blij mee. Wij koken natuurlijk vet vaak op de Big Green Egg (large), maar dat is echt een dikke unit en nu hoeven we niet steeds die enorme barbecue aan te steken, als we alleen voor ons tweeën barbecueën. Bovendien kunnen we nu op direct en indirect vuur tegelijkertijd koken en dat is ook gewoon mega chill (en een luxe probleem haha). Ik ben ZO blij en dankbaar <3.

IMG_1326
Brother from another mother!

Donderdag: dagje Amsterdam
Op donderdag was ik weer eens ff lekker in Amsterdam. Ik had me ingeschreven voor een lesje pilates bij White Door Studio, waar ik nog steeds af en toe sport via Onefit. Ik vind dit systeem zo chill en het zit nog niet in Haarlem, dus dan maar af en toe ff naar Amsterdam.

IMG_1194

Het was een mega lekker lesje en ik merk wel echt dat ik een slappeling ben geworden in de afgelopen maanden. SAD. Maar goed; dat heb je als je geen zin hebt om te sporten…

Na m’n lekkere lesje stapte ik op de OV-fiets (topsysteem, ik maak hier echt zooo veel gebruik van) richting het centrum, waar ik met Lianne af had gesproken om te lunchen.

We hadden elkaar alweer een tijdje niet gezien en we kletsen zo eens in de 2-3 maanden bij, dus dat was leuk. Erg fijn!

’s Middags snelde ik weer naar huis, want ik voelde me nog steeds niet top en het was tijd om te chillen. Ik voerde thuis geen snars uit en dat was alles wat nodig was.

E728E85E-0A88-4D05-BD23-E9B6FBE3F5DB

’s Avonds haalde ik Jan nog op van Schiphol, alwaar ik eerst 15 minuten op het toilet heb gezeten want mijn god, het was niet best. Maar gelukkig stond Jan ongeveer 3 uur bij de bagageband, dus kon ik rustig chillen op het toilet. #lovemylife.

Vrijdag: nieuws over de verbouwing
Op vrijdagochtend kwam de aannemer bij ons thuis langs om dingen in te meten. We gaan namelijk een dakkapel plaatsen op de bovenverdieping en krijgen in de woonkamer nieuwe kozijnen. Jullie hebben tot nu toe ook nog maar weinig van de bovenverdieping gezien, omdat er echt nog niets aan gedaan is. Komt allemaal! De boel is nu eindelijk ingemeten en 10 juli gaan we beginnen. Als het goed is. Woehoe!

’s Middags vertrok Jan naar Gent voor een weekendje met vrienden en was ik weer alleen thuis met Teddy. Maar dat vond ik niet zo erg, want ik voelde me nog steeds… ruk. Yes. Dus ik sliep de hele middag, ging ‘ avonds nog ff boodschappen doen voor een fatsoenlijke maaltijd (die compleet mislukte) en ben toen vroeg naar bed gegaan, Rukdag!

IMG_1279
Vet gezellig; ook al ben je dan zo’n weekje helemaal ruk, gelukkig is Teddy er om me te vergezellen 😀

Zaterdag: eindelijk beter
En toen was het zaterdagochtend en werd ik wakker met het gevoel dat ik me ein-de-lijk een beetje beter voelde. Ik zag er beter uit, ik voelde weer wat energie in m’n lijf. BETER. En toen had ik echt een heer-lij-ke dag.

IMG_1294
Mijn god, ik voel me weer een beetje alive and kicking
IMG_1298
Zon, tuin, lekker!

Ik begon m’n dag in het zonnetje in de tuin, daarna ging ik langs Hudson’s Bay voor een dankbaarheidsboekje. Dit wilde ik al sinds begin dit jaar, maar ik wist niet zo goed waar ik zo’n boekje kon vinden. Nu heb ik zelf echt een hekel aan het woord dankbaarheid (omdat het daardoor lijkt alsof een externe factor zorgt voor je geluk of succes en dat vind ik onzin, want het komt uit jezelf), maar ik vind het wel interessant om iedere dag stil te staan bij 3 dingen die je awesome vond (/waar je dankbaar voor bent). Dingen zoals; ik heb lekker avond gegeten, ik heb uitgeslapen, we hebben eindelijk een datum waarop de verbouwing begint, Teddy lag zo lekker tegen me aan, tot dingen als het is awesome dat ik gezond ben, hoe fijn is het dat mijn familie-situatie zo stabiel is en wat fantastisch dat het met Jan en mij zo goed gaat. Grote en kleine dingen, waar je dus iedere dag bij stil staat.

Ik vond uiteindelijk een leuk notitieboekje bij Paperless in Hudson’s Bay en ben er erg blij mee. Hier schrijf ik vanaf nu dus iedere dag drie regels in met dingen waar ik ‘dankbaar’ voor ben.

En toen ik toch in het warenhuis was, kon ik net zo goed ook ff langs de schoenenafdeling lopen, want ik heb al een eeuw nieuwe sneakers nodig (die van Puma van laatst heb ik toch teruggestuurd). En warempel (love dit woord, moet ik vaker gebruiken) nog aan toe, vond ik gewoon echt een paar ge-wel-di-ge Leonie-sneakers. I’m in LOVE.

IMG_1300
Dit zijn de New Balance WSX90 sneakers en ik ben er zoooo blij mee. Ze zijn paars en oranje en ik HAAT die kleuren, maar in dit geval vind ik ze geweldig hahaha. Lekker hysterisch; precies wat ik nodig had.

Daarna kwam ik Pauline van Uipaulineskeuken.nl nog tegen samen met haar vriend en zoontje en hebben we echt vet lang staan kletsen met elkaar. Vet leuk! Binnenkort maar eens koffie drinken, nu we in dezelfde stad wonen.

Daarna ben ik lekker naar de markt gegaan voor boodschappen, daarna ging ik naar huis en heb ik een boek gelezen in de tuin en ’s avonds kwam Jan thuis van z’n avondje Gent en hebben we ultiem gechillt met z’n twee.

IMG_1305
Als je ooit in Haarlem bent: scoor hier een brownie of ander cakeje. Lekkerste OOIT.
IMG_1331
Mijn eerste wijntje deze week. Wow! Ik had juist zin in van die lekkere avonden met mezelf en wijntjes op de bank, nu Jan er niet was, maar door de ziekige ellende dronk ik dus zaterdagavond pas weer een lekker wijntje. Mjam!

Tot twee uur ’s nachts, want natúúrlijk moesten we het songfestival kijken. En ik vond het ZO leuk en zo spannend en ik ben zo blij dat het volgend jaar in Nederland is. Ik ga het dan écht wel op een feestje ofzo kijken. LOVE it.

IMG_1339
Teddy zat ook klaar voor het songfestival

Zondag: een geweldige Netflix serie
Op zondag gingen we weer naar Amsterdam. We moesten nog ff een pak shoppen voor de trouwerij van Vera en Leroy over een week en vonden uiteindelijk een hele mooie blauw-groene bij Mango. Vet chill, we waren binnen 2 winkels klaar. En toen zijn we ook gewoon weer lekker naar Haarlem terug gegaan, alwaar we ff op een terrasje neerstreken voor een biertje en lunch. Om 4 uur ’s middags, haha.

IMG_1358
Ik vrees dat ik deze heerlijke man volgende week op ga eten als hij dit lekkere pak aan heeft. MJAM!

Daarna vielen we thuis op de bank samen in slaap en om 7 uur werden we wakker. Vet lui. We deden nog ff boodschappen en zijn toen weer op de bank geploft met Undercover, op Netflix. Vet goede serie; dikke aanrader!!

320760B4-FEA9-46B5-A413-BAA913DF5503
Slapen is voor eindbazen

Dus dat was mijn week 20. Een week van ups en downs. Ik hou er niet van om stil te staan, maar soms is het even nodig en het is ook wel echt heel erg fijn dat ik met mijn werk gewoon kan zeggen; joe, nu ff niet, ik ga tukken. Daar ben ik wel echt heel erg blij om.

Deze week doe ik het nog steeds gewoon een beetje rustig aan, omdat ik er vorige week zo af lag. Ik ben lekker aan het werk, heb niet zoveel sociale dingen en heb vooral heel veel zin in het weekend. We gaan dit weekend weer lekker klussen met z’n twee en als het goed is betekent dat dat er zondagavond een buitenkeuken op ons dakterras staat. WOEHOE, zin in!

Wat was het kleinste en het grootste waar jij deze week dankbaar voor was? Je mag het hieronder achterlaten, maar je mag ’t ook voor jezelf houden. Als je er maar over nadenkt en bij stil staat :D.

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

8 reacties op “Leo’s week 20: zieke ellende, een nieuwe barbecue, dankbaarheid en een geweldige Netflix serie

  • Jeetje, wat doe je veel ondanks dat je je bij lange na niet oké voelt, petje af hoor! Ik zou het niet kunnen. Fijn dat je je weer goed voelt ????????????

  • Karlijn zegt:

    Mijn hoogtepunt is denk ik dat ik deze week hoorde dat ik mijn scriptie gehaald heb en mijn neefje van 2,5 die elke keer zo blij is om me te zien!

  • Deze week was ik dankbaar toen de loodgieter zei dat hij morgen een nieuw warm-water systeem in ons huis kan installeren. We zijn zaterdag naar ons eerste eigen huis verhuisd en na een lange dag kwamen we erachter dat het een warme douche vrijwel onmogelijk was door slechte waterdruk en afstemmen warm/ koud waren. Maar wel ook heel dankbaar voor ons eerste koophuis, ook al is het nu nog koud en staan er Heel Veel klussen uit.

  • Mexico is heel groot, je hebt heel veel mooie gebieden waar je echt niet bang voor Zika hoeft te zijn! Maar eigen keuze uiteraard 🙂

  • Evelien zegt:

    Jaaa leuke Leo’s week weer! Afgelopen week was ik dankbaar voor het feit dat ik een vrijgezellenfeest van een goede vriendin én het 60 jarige verjaardagsfeest van mijn schoonmoeder kon bijwonen op 1 dag, die overstroomde van de liefde =)

  • Superfijn om stil te staan bij hoogtepuntjes! Waar ik dankbaar voor was, was dat ik heerlijke cocktails stond te maken voor vrienden van mn boyfriend op zijn verjaardag en dat het echt onwijs gezellig was!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *