Salade met truffel, ei, schnitzel en courgette

Hello you! Ik ben over het algemeen niet echt een salade-fan, omdat ik salade heel snel met saai en gezond associeer. Het is dan ook niet zo gek dat als ik een keer een salade maak, dat het niet per se een hele gezonde is. Ik noem… knapperige kipschnitzel… gebakken ei… truffelsaus… kaas…. knettervette croutons… Jaja! Dat is salade à la Leonie. Maar; dan weet je wel zeker dat het vet lekker is.

Heb je zin in een salade die niet per se heel gezond is, maar wel simpel, HEEL lekker en toch nog net ff wat groentes bevat? Lees verder!

Overigens is dit recept een variant op dit recept dat ik al eerder deelde en al meer dan 30.000x bekeken werd. En terecht 😀

Nodig voor twee personen: 1 zak gemengde sla – 2 vega kipschnitzels – 2 sneetjes maisbrood – olijfolie – zeezout & peper – 1 zakje parmezaanse kaas – 2 eieren – 1 eetlepel truffelmayonaise – 1 courgette

 

Verhit een laagje olie in de pan en laat het lekker heet worden. Bak hier de vega kipschnitzel in totdat die lekker knapperig en goudbruin is.

Maak in de tussentijd een salade van sla, komkommer, rauwe courgette en parmezaanse kaas en meng dit lekker door elkaar. Maak een dressing van de truffelmayonaise die je een beetje verdunt met wat water en roer dit ook lekker door de salade.

Bak twee eitjes en serveer die bij/op de salade. Snijd de kip in reepjes en serveer óók op de salade.

Bak als laatste zelf wat croutons door de sneetjes brood in kleine blokjes te snijden, dan te bakken in een pan met een flinke laag hete olie en daar strooi je tijdens het bakken dan water peper, zout en knoflookpoeder over. Zo veel als je zelf wil. De croutons zijn klaar wanneer ze goudbruin en knapperig zijn. Laat ze dan heel even uitlekken op een stukje keukenrol en strooi ze dan over de salade.

Eet smakelijk!

salll

Zoals ik al zei, niet echt een gezonde maaltijd, maar wel VET lekker. Dude; deze smaken bij elkaar zijn zooo chill.

Mocht je het iets voedzamer willen maken, dan kun je er prima nog wat groentes aan toevoegen; denk bijvoorbeeld aan groene asperges, cherrytomaatjes of misschien zelf een beetje fijngesneden witlof. Enjoy!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

 

Eén reactie op “Salade met truffel, ei, schnitzel en courgette

  • Er staat een stijlfout in uw tekst. Vega kipburgers vormt een contradictio in terminis. Misschien iets om rekening mee te houden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *