Couscous met mango, avocado, Tandoori en feta

Goedemorgen goed volk! Ik heb couscous een beetje opnieuw uitgevonden… In mijn studententijd at ik dit echt héél erg vaak, omdat het een super makkelijke maaltijd is. Het voordeel van couscous ten opzichte van pasta of rijst o.i.d. is dat je het maar 2 minuten hoeft te wellen (groot laten groeien in kokend water) en dus niet 8 minuten hoeft te koken. En daardoor is een maaltje met couscous bijna altijd super snel klaar. Zo ook deze variant.

Ik maakte afgelopen maandag deze couscous met lekker veel groentes, nepkip (want #vegamaandag) en… mango! <3 Vet lekker! Zin in? Let’s couscous!

Nodig voor twee personen: 1 bakje nepkip – 1/2 zakje tandoori kruiden van Versteegen – 1 eetrijpe mango – 1 zakje Italiaanse wokgroentes – 10 cm komkommer- 1 tomaat – 1 avocado – zoveel feta als je lekker vindt – beetje peterselie om af te toppen

Verhit olie in een pan en laat het lekker heet worden. Voeg dan de stukjes nepkip toe en bak ze op hoog vuur knapperig en lekker goudbruin. Voeg dan de Tandoori kruiden toe. Voeg ook de Italiaanse groentes toe en bak lekker mee.

Snijd de avocado, mango, komkommer en tomaat in kleine stukjes en meng in een grote kom met elkaar. Laat de couscous in een gelijke hoeveelheid kokend water wellen; ik gebruik altijd iets van 100gr couscous per persoon, maar dit schijnt een grote portie te zijn… Maar ik doe ook maar wat, dus raad jou aan dat vooral ook te doen :D.

Meng de couscous met de kip en groentes en laat het ff afkoelen. Meng het dan in een grote kom met de koude dingen; mango, komkommer, avocado en tomaat. Hussel alles door elkaar, breng het op smaak met peper en zout, top af met peterselie ennnn feta! Klaar is je maal!

cc

Ik vond het niet mijn lekkerste couscous ooit, maar het smaakte me wel goed. Ook de volgende dag was het trouwens erg lekker. Ik vond de combinatie van de zoete mango, met de pittige en kruidige tandoori nep-kip erg lekker. En lekker dat er veel groentes in zaten. Ja; gewoon echt een top maaltje voor #vegamaandag.

Wat is jouw favoriete couscous recept?

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

2 reacties op “Couscous met mango, avocado, Tandoori en feta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *