Hapje: Bruschetta op twee manieren!

Door Elske – Hoi! Laatst werd mij gevraagd om een lekker hapje voor een lunch mee te nemen. Het idee was dat iedereen iets mee bracht zodat we gezellig samen konden lunchen; zelf gemaakt of zelf gekocht, dat maakte niet uit!

Nou ben ik heel erg fan van het zelf maken van dingen, maar ook ik heb een behoorlijk druk leven, waarin ik niet iedere dag na mijn werk nog zin heb om a) uitgebreid te koken en b) daarna hapjes in elkaar te flansen en dus weer te koken. Daarom was zelf kopen natuurlijk wel een aantrekkelijke optie. Maar toch wilde ik wel íets zelf maken: mensen verwachten nu eenmaal wat als je foodblogger bent 😉 Dus ik koos voor een middenweg: ik zou iets maken wat niet te moeilijk en snel klaar was en het moest ook nog eens handig om mee te nemen zijn. En dus koos ik voor bruschetta’s: super simpel maar oh zo lekker! Klaar voor het recept? Let’s go!

bruschetta_2variaties

Voor 16 stuks (8 om 8): 1 afbak ciabatta – 5 tomaten – 1 teen knoflook – 1 pakje parmaham (200 gram) – 1 bol mozzarella – 100 ml olijfolie – gedroogde basilicum – peper/zout

Bak de ciabatta af volgens de aanwijzingen op de verpakken. Laat deze vervolgens een kwartier op een rooster afkoelen. Ondertussen meng je de olijfolie met het uitperste teentje knoflook. Zet even aan de kant zodat de smaken in kunnen trekken.

Snijd de tomaten door midden en verwijder de zaadlijsten. Dat is het deel wat vochtig is. Je gebruikt uiteindelijk alleen het vruchtvlees van de tomaat. Ik doe dit verwijderen meestal met een tomaatuitholler, maar je kunt ook een wat fijner koffielepeltje of mesje gebruiken. Snijd dit vruchtvlees in kleine blokjes en doe in een kom of bakje. Meng met goed wat peper, zout en gedroogde basilicum. Roer door en zet aan de kant.

Snijd de ciabatta in dunne pakken, zodat je er ongeveer 16 plakjes uithaalt. Dit kon bij mij precies, inclusief de kapjes van het brood had ik 17 plakjes. Smeer het brood in met de knoflook-olie en leg de plakjes vervolgens onder je grill-ijzer. Heb je die niet? Gebruik dan de grill-stand van je oven of een (grill)pan. Laat de broodjes grillen totdat ze mooie bruine strepen hebben gekregen en zo hard als toast zijn. Laat ze even afkoelen.

Nu ben je klaar en kan je de broodjes gaan beleggen. Met deze ingrediënten maak je twee variaties:

Klassiek bruschetta:
Hiervoor beleg je de toast met het tomatenmengsel.

Parmaham – mozzarella bruschetta:
Leg een halve plak parmaham op de toast (vouw dubbel als het nodig is) en leg daarop een stukje mozzarella. Top af met wat peper.

Klaar! Easy as that 🙂 Alles in aparte bakjes en gaan! Toen ik de broodjes op locatie ging opmaken deed ik nog wat rucola onder het beleg. Was extra lekker! De broodjes vielen duidelijk in de smaak: ze waren in no time  op. Volgende keer misschien maar een dubbele portie maken 🙂 Mjam! Dat simpel zo lekker kan zijn.

Heb jij wel eens bruschetta’s gemaakt en ken je nog andere combinaties dan deze? Laat hieronder van je horen 😀

Zullen we contact houden?
Volg Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet ook via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK

3 reacties op “Hapje: Bruschetta op twee manieren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *