Kant & klaar #12: Ham-prei quiche van Albert Heijn

Door Elske – Dag allemaal! Vandaag test ik in kant & klaar 12 een kant-en-klare maaltijd waarvan ik stiekem al weet dat ze goed zijn. MAAR, en dat is het belangrijkste, ik weet natuurlijk niet of jullie dit al weten en daarom deel ik het vandaag met jullie! Ik koos wel voor een variant die ik nog niet kende en daarom is deze maaltijd ook voor mij een soort van test.

In de titel heb je het misschien al gelezen, maar ik heb het dus over de kant-en-klare quiches van de AH. Vrij geregeld zijn deze jongens in de bonus en vrijwel altijd gaan ze met mij mee naar huis. Ze zijn zo lekker makkelijk; combineren fijn met een soepje of leuk om als hapje te serveren wanneer je bezoek hebt.

kant&klaar12_quiche_1

Het assortiment
Één van mijn favorieten uit deze kant-en-klare quiches van de AH is die met mediterrane groente, maar ook de Lorraine en spinazie-salami zijn erg lekker voor de niet vegetariërs onder ons. Dit keer koos ik echter voor de ham-prei variant, omdat ik deze nog nooit geproefd had. Waarschijnlijk omdat de smaak mij niet spectaculair genoeg leek: ham-prei klinkt in mijn oren als een vrij saai combinatie, maar tegelijkertijd kan het ook een ‘altijd goed-combi zijn. We gaan het merken! Voor €3,59 is deze quiche van jou, maar zoals ik zei: ze zijn zo vaak in de bonus (1+1 gratis of halve prijs #hamsterennnn) dat je bijna nooit de volle pond hoeft te betalen en je zo wat quiches in kunt slaan. Tip van Elske: ze doen het ook goed in de vriezer.

kant&klaar12_quiche_2
Quiche voordat ie de oven in gaat

De bereiding
Mega makkelijk: je haalt de quiche uit de verpakking, verwarmt de oven voor op 180 graden en bakt de quiche af voor 13 minuten. Er zit al een bakpapier-vorm omheen dus chill! #scheeltafwas.

Ik zou me overigens ook kunnen voorstellen dat je deze quiche ook koud kunt eten, want hij ziet er vrij bereid en klaar uit. Ik eet left over quiches wel eens als lunch de volgende dag en smaakt koud prima. MAAR lieve mensen, ik heb dit nog nooit getest en weet ook niet of het veilig is om koud te eten. Er staat in ieder geval een bereidingsadvies op en dat is dus die oven.

De smaak
Dit zal niet als een verrassing komen maar de smaak is dus echt lekker! De ei maakt de quiche romige en de ham maakt het ei-geheel lekker zoutig en de prei lekker knapperig. Mjam, precies wat ik zo lekker vind aan quiche. Dikke aanrader!

Oké, oké, toch een klein puntje van kritiek dan: de randen deeg zijn erg dun. Die hadden van mij wel wat dikker gemogen, zodat er wat meer bite aan zit en het ook wat vullender is. Deze quiche (300 gram) is prima voor één persoon, maar er zitten weinig groentes in (iets van 45 gram per quiche). Nu is dat voor een keer prima (je eet waarschijnlijk niet iedere dag kant-en-klaar), maar je zou de maaltijd nog wat uit kunnen breiden met een simpele rauwkost-salade, zodat ‘ie net wat meer vult en je je groentes voor vandaag ook weer binnen hebt. Die laatste koop je dan natuurlijk ook kant-en-klaar want hé: we eten niet voor niets een kant-en-klare maaltijd vanavond.

kant&klaar12_quiche_3
Zo eet ik deze quiche dus. In 4 stukken delen en hop; als een pizza-punt naar binnen schuiven 🙂

Nou, ik geloof dat ik hier verder geen woorden meer aan vuil hoef te maken. Neem deze quiche mee uit de supermarkt, dump thuis je spullen, zet de oven aan, ga je ding doen en geniet na 15 minuten van een lekker maaltje!

Tegenwoordig heeft de Albert Heijn trouwens ook nieuwe kant-en-klare quiches, met groentebodem. Wie kent deze al en zouden jullie het leuk om daar een recensie van te zien? Let me know 😀

Zullen we contact houden?
Volg Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet ook via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Eén reactie op “Kant & klaar #12: Ham-prei quiche van Albert Heijn

  • matthijs zegt:

    Klinkt goed zeg! Die quiches van groenten lijken mij ook relaxed als gezonde keuze. Ik probeer meer groente te eten en is niet altijd makkelijk…
    Leuk wanneer je die ook test!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *