Broodje carpaccio-burger met truffelmayo, rucola en Parmezaanse kaas

Broodje carpaccio burger

Door Elske – Hallo jij! Vanavond at ik mega lekker en dat was ditmaal niet aan mijzelf te danken. Ik kookte wel zelf (dat dan weer wel), maar ik gebruikte het recept van een vriendin. Zij maakte laatst namelijk geweldige burgers voor ons en ik moest en zou ze weer eten. Ik ben een voorstander van alles wat met truffelmayo te maken heeft en al helemaal van dit recept. Want deze heeft ook nog hamburgers. En carpaccio. Kan niet fout gaan zou je zeggen.  En dat gaat het ook niet. Dit wil je sowieso proberen in je leven. Ready? Let’s go!

Voor 2 personen: 2 Italiaanse bollen – 2 beefburgers – pakje rundercarpaccio*  – 4 eetlepels truffelmayo – 2 handjes rucola – parmezaanse kaas – pijnboompitten

* In deze pakjes zitten meestal 2 porties carpaccio en Parmezaanse kaas. Die laatste kan je dus gewoon gebruiken voor dit recept hoewel verse natuurlijk wel wat lekkerder is.

Bak de Italiaanse bollen af in de oven zoals op de verpakking beschreven staat. Laat ze daarna even afkoelen. Of koop ze gewoon afgebakken in de supermarkt, kan ook. Gelukkig leven we in een maatschappij van gemak dient de mensch.

Goed. Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak de beefburgers hierin. Het hangt er vanaf hoe je je vlees graag eet (rood, medium of doorbakken). Ik hou wel van medium dus dan doe ik ongeveer 2 minuten per kant, afhankelijk van de dikte van de burger. Kruid ze  eventueel nog met wat peper en zout.

Ondertussen zet je een andere koekenpan op het vuur en hierin rooster je de pijnboompitten kort aan. Ze hoeven eigenlijk alleen maar een bruin kleurtje te krijgen en daarvoor hoeven ze niet heel lang in de pan. Als je ze een beetje begint te ruiken haal je ze van het vuur.

Snijd een Italiaanse bol door midden en doe aan beide kanten van het broodje een eetlepel truffelmayo. Leg op de onderste helft de beefburger, daarop de helft van de rundercarpaccio, de rucola en strooi er wat Parmezaanse kaas en pijnboompitten overheen. Doe dit natuurlijk ook met het andere broodje. Done! Serveren met wat ovenfrites, aardappelkroketjes of gewoon een goed gevulde salade. Oh en natuurlijk nog een dot truffelmayo on the side.  Altijd goed <3.

Ik at wederom fantastisch en daarvoor gaan alle credits naar Marlon voor het doorgeven van dit recept. Ik geloof dat zij het ook ergens van internet heeft geplukt en het hier en daar wat heeft aangepast; dus toch een eigen variant van deze burgers. Chill!

Je kunt Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet ook volgen op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

4 reacties op “Broodje carpaccio-burger met truffelmayo, rucola en Parmezaanse kaas

  • De particpatiesamenleving in de keuken? Ziet er allemaal aantrekkelijk uit. Maar je moet wel veel zelf doen. Ik ben eerder luie consument dan actieve producent. Ik koop veel K & K spullen. Makkelijk, snel en toch smakelijk? Soms ook wel een tikje duur. De prijs/kwaliteitsverhouding (PKV) kan af en toe wel beter. Man met hond alleen, heh? Ik houd van eten met een Mediterraan trekje en hang graag aan Bacchus’ infuus. ‘s Winters overwegend rode wijnen (Frans, Spaans , Zuid Amerika, Nieuw Zeeland). Op Italianen en Zuid Afrikanen val ik niet zo: nogal tannine-rijk (looizuurachtig, wrang, scherp) en lange rijping en bewaring nodig om een beetje smoel te krijgen. ‘s Zomers bij warm weer droge witte wijnen. Mijn voorkeur gaat uit naar Sauvignon boven Chardonnee. De eerste vind ik frisser, fruitiger, strakker en tintelender. De tweede vertoont vaak zo’n vettig, grapefruit- en olieachtig karakter. Maar een goede Bourgogne premier cru of liever nog Grand Cru Classe zal ik niet versmaden. Het blijft echter een sport om lekker, voordelig, gezond en stijlvol te combineren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *