Stamppot zeekraal en spinazie met pangasius

Hey you! Gister was het zondag en het was weer zo’n dag waarop Jan en ik alle bouwmarkten/meubelzaken en dergelijke afliepen. We slaagden helaas van geen meter dit keer, maar het kan dan ook gewoon niet altijd meezitten. Wel moesten we weer ff on the road een hapje eten en dat is vrijwel altijd vet ongezond. Zo ook dit keer. En daar was ik zo klaar mee! Voor de avond was ik dus van plan om iets te maken met enigszins ietwat voedingsstoffen. Gewoon ff geen vette troep. En dus maakte ik… stamppot!

Goed om te weten is dat dit maaltje met pangasius in 10 minuten op tafel kan staan. Lekker bezig! 😀 Let’s stamppot!

Nodig voor twee personen: 2 pangasiusfilets (wij hadden er 3) met tuinkruiden – 1,5 zakje aardappelpuree uit een zakje – 1 bakje zeekraal – 2 handen verse spinazie – peper en nootmuskaat en eventueel melk en boter om het op smaak te brengen – ravigottesaus voor erbij

Bak de pangasiusfilets in een pan met olie aan beide kanten bruin. Dit duurt ongeveer 8 minuten.

Snijd de zeekraal voor de stamppot in kleine stukjes. Dit deed ik nu voor het eerst, want normaal vind ik wel eens dat ik echt zo vet op die zeekraal zit te kauwen en dat het niet fijn genoeg is. Maar ik zie niemand anders dit doen, maar goed. Wij houden niet van herkauwen 😛

Dus; zeekraal fijn. Meng die met de spinazie in een kom en schenk er wat kokend water op. Gewoon een scheutje, zodat de spinazie een kleinnnn beetje slinkt alvast.

Meng in een andere kom de aardappelpuree uit een zakje met kokend water (zie verpakking voor de verhoudingen) en roer dat door elkaar. Roer het vervolgens door de spinazie met zeekraal en breng het op smaak met peper, nootmuskaat en eventueel een scheutje melk of een klontje boter.

Serveer de vis bij de stamppot en doe er eventueel een beetje ravigottesaus bij. Vet lekker man!

Wij hebben echt super lekker gegeten. Ik ben DOL op pangasius; ik vind het zo’n lekkere vis en die van appie is ook echt lekker gekruid (tuinkruiden). En dan die stamppot; die is ook gewoon echt chill. Net ff wat meer smaak dan alleen zeekraal, en gewoon echt lekker. En behoorlijk awesome, want zeekraal zit vol mineralen! 😀 Yay!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *