Klassieke asperges

Hey you! In de nieuwe supermarkt hier in mijn nieuwe woonplaats liep ik vorige week tegen… ASPERGES aan. Oh mijn god; ik heb hier echt al sinds januari zin in en dacht dat ik nog eventjes geduld moest hebben, maar door de warme winter, zijn er nu al witte asperges. Die MOEST ik natuurlijk eten. En dus heb ik ze gisteravond eindelijk klaargemaakt. Heel pak in m’n eentje opgevroten en het was HEERLIJK.

Ook zin in? Let’s asperge!

Nodig voor één persoon: 400gr asperges (geschild) – plakjes ham – aardappeltjes* – pakje aspergesaus van Knorr – boter – 1 ei – beetje peterselie om het af te toppen

*ik ging voor zo’n klein zakje  barbecue-krieltjes

Kook de asperges in een grote kookpan in 5 minuten gaar en laat ze dan nog 10 minuten nagaren in het vocht.

De aardappeltjes heb ik in 10 minuten knapperig gebakken in de Airfryer.

Meng de inhoud van het zakje aspergesaus met koud water en breng dit in een pannetje op hoog vuur aan de kook. Al roerend! En kook het nog heel eventjes door. Voeg dan een klontje boter er aan toe en verdun het eventueel met een beetje vocht van de asperges. Lekkerrr!

Bak een eitje erbij en leg alvast wat plakjes ham op je bord. Serveer alles bij elkaar, saus over de asperges en klaar is je maal. Eet smakelijk!

asp

Super makkelijk klaar te maken en ik vond het echt SUPER lekker. Wel vind ik geloof ik de aspergesaus van MAGGI lekkerder, maar dit was ook goed te pruimen. Ik zou wel zelf eens deze saus willen maken… Heeft iemand een goed recept? Let me know!

Ik denk dat ik echt nog heel vaak asperges ga eten de komende tijd. ZO lekker. Mjam! Ik verklaar het aspergeseizoen voor geopend!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

3 reacties op “Klassieke asperges

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *