Klassieke asperges met zalm

Dag leuke mensen van het goede leven! Het is bijna aspergeseizoen en toch vind je al wat asperges van Nederlandse oorsprong in de supermarkt. Nog niet helemaal the real deal (waarschijnlijk zijn dit asperges uit kassen), maar wel al heel lekker. Ik heb er al twee keer mee gekookt en het recept is niet heel spannend, maar wel erg lekker. Vandaag de variant voor klassieke asperges met… zalm!

Nodig voor twee personen: 10 asperges* – 1 zakje aspergesaus** – 2 eieren – krieltjes – 1 bouillonblokje – beetje verse peterselie – 2 zalmfilets – klontje boter

*appie: doe wat aan je verpakkingen!!! Er zitten precies te weinig asperges voor 2 personen in één verpakking 🙁
** ik koos dit keer die van MAGGI en die vond ik net zo lekker als die van Knorr

Kook de krieltjes in 10 minuten gaar in kokend water met een bouillonblokje.

Koop van die voorgeschilde asperges (dit is echt fantastisch), of schaaf zelf nog ff het buitenste laagje er af; haal het kontje van de asperge er af en schaaf dan 3 cm onder het kopje (dat bloemige) naar beneden. Ik gebruik hiervoor een kaasschaaf, maar dat is eigenlijk zonde, want die haalt net te veel van de asperges eraf. Dus: koop gewoon van die voorgeschaafde, dat is echt véél makkelijker.

Kook de asperges 5 minuten in kokend water en zet het vuur dan uit en laat ze nog 10 minuten rusten in datzelfde water.

Meng de aspergesaus met water en breng al roerend aan de kook en klaar is je saus. Je kunt er nog een klontje boter door roeren voor extra heerlijkheid.

En bak dan twee eitjes, met hele dooier. Ik heb een hekel aan gekookte eieren, dus ik eet altijd gebakken eieren bij m’n asperges en het is the bom. 

Oh en dan moet je dus ook nog je zalm bakken. Bak ‘m eerste 4 minuutjes aan de ene kant en dan 4 minuutjes aan de andere kant en dan is je maal echt klaar.

Serveer alles gezellig op een bord en eet smakelijk!

as

Voor de oplettende lezer: ik had een pan nodig voor zalm, ei, krieltjes koken, saus én asperges koken. Dat is veeeeeeel man. En best onhandig op mijn kleine kookunit van maar 4 pitjes die net wat onhandig geplaatst zijn. Niet de makkelijkste maaltijd dus, omdat je met zo veel pannen in de weer bent. Maar verder qua handelingen wel heel simpel en… ZO LEKKER. Ik heb echt heel erg lekker gegeten en raad iedereen aan om vanaf 4 april naar de winkel te rennen voor asperges <3.

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

Eén reactie op “Klassieke asperges met zalm

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *