Vega lasagne met aubergine, spinazie, ricotta en pijnboompitten

Hoi hoi! Gisteravond wilde ik een beetje voedzaam eten (hallo groentes!) en ook simpel en er niet te lang voor in de keuken hoeven staan en daarom maakte ik… lasagne! Een vegetarische variant met echt vet lekkere aubergine (met kruiden) en lekker veel kaas (ricotta en parmezaan) omdat dat je leven altijd beter maakt ;-). Ook zin in pasta? Let’s do this!

Nodig voor 4 personen: 1 aubergine – 1 bakje verse Italiaanse kruiden (tijm, rozemarijn en salie) – 200gr spinazie – 2 blikken tomatenblokjes – 250gr ricotta – 1 teen knoflook – verse lasagnebladen uit het koelschap – 50gr grana padano – 2 eetlepels pijnboompitten – handje walnoten

Snijd de aubergine in kleine blokjes. Snijd de tijm, rozemarijn en salie (blad) fijn. Pers een teen knoflook uit. Verhit een flinke scheut olie in een pan en bak eerst de verse kruiden en knoflook een halve minuut. Voeg dan de blokjes aubergine toe en meng het lekker door elkaar. Bak dit totdat de aubergine bruin begint te kleuren en zacht wordt. Dit duurt een minuut of 8-10.

Voeg dan de spinazie handje voor handje toe aan de pan en laat het slinken. Doe er dan lekker wat peper en zout bij en roer door elkaar. Voeg de tomatenblokjes er aan toe en roer er de helft van de ricotta doorheen. Roer er nog een handje walnoten doorheen.

Begin met het opbouwen van je lasagne met een lasagneblad. Doe daarop de saus en bouw je lasagne zo op totdat je eindigt met een laag lasagnebladen.

Smeer die vervolgens in met de rest van de ricotta. Strooi daar grana padano over en top af et pijnboompitten. Zet de lasagne ongeveer 20-30 minuten in de oven op 200C, totdat de bovenkant mooi een beetje bruin begin te kleuren. Haal de lasagne dan uit de oven en laat ‘m eventjes 5 minuten staan, voordat je ‘m aansnijdt.

Ik serveerde er nog wat sla en verse basilicum bij, maar dat is geen must. Eet smakelijk!

lass

Ik vond het een hele geslaagde lasagne. Het tofste is dat je die kruiden die je met de aubergine mee bakt, heel duidelijk terug proeft op deze manier, omdat ze echt in de aubergine zijn getrokken. Vet lekker man!

Ook de rest van de smaken combineren gewoon heel lekker met elkaar, dus ik was uiterst tevreden over dit vegetarische maaltje. Mjam!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

4 reacties op “Vega lasagne met aubergine, spinazie, ricotta en pijnboompitten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *