Plaattaart met pompoen, burrata en pesto

Hey allemaal! Als je mijn blog vaak leest, weet je dat ik ergens vorig jaar een geweldig recept heb ontdekt; namelijk pompoen uit de oven, met burrata, spinazie en pesto. Nu wil ik dit het liefste iedere week een keer eten, maar om nou iedere week over hetzelfde recept te bloggen is niet heul handig als foodblogger. En daarom bedacht ik vorige week een variant die bijzonder goed slaagde. YES. Deze plaattaart is KONING. En vega. En heerlijk. Ik zeg je; dit wil je.

Zullen we maar gewoon meteen aan de slag gaan?

Nodig voor 2 personen: 400gr pompoenstukjes* – 1x hartige taartbodem** – 3 eetlepels mascarpone – 1 sinaasappel – een handje spinazie – 3 theelepels pesto die je zelf lekker vindt*** – beetje cayennepeper – 1 bol burrata

*de biologische zijn écht lekkerder dan de normale

**ik gebruik die van Tante fanny

Meng de pompoenstukjes met een beetje olie en wat cayennepeper en bak dit 20 minuten af in de oven op 200C.

Leg de hartige taart bodem op een bakplaat bekleed met bakpapier en smeer de bodem in met mascarpone. Rasp de schil van de sinaasappel en verdeel die sinaamsappelzest over de bodem van de plaattaart. Verdeel daar de already een beetje afgebakken pompoenstukjes overheen en zet dit vervolgens 20-25 minuten op 180C in de oven. Het is klaar als de hartige taartbodem een beetje goudbruin begin te kleuren. En de pompoen moet natuurlijk beetgaar zijn; lekker zacht als je er een vork in zet, maar er mag nog wel een bite aan zitten.

Verdeel vervolgens de spinazie over de plaattaart, dan de burrata in stukken gescheurd en als laatste de pesto. Eventueel kun je er nog wat peper en zou over verdelen. Klaar!

IMG_6315

MENSEN, dit is LEKKER. Ja echt heel erg lekker. Ik ben al ZO erg fan van die combi van pompoen met burrata, spinazie en pesto en dan is het helemaal cool dat het nóg lekkerder wordt op een plaattaart met die mascarpone en sinaasappel. Soms sta ik nog te kijken van m’n eigen kookkunsten (dit brein verzint dit gewoon zelf, LOVE IT) en dat was nu echt het geval. Wat een vet recept dit. Zoals ik al eerder schreef: dit wil je.

Eet smakelijk! 😀

Word jij nummer 35.000?
Ik heb bijna 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D.

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

Koop
En ja mensen, ik heb nóg iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Thanks!


6 reacties

Ellynn -

Ik heb dit daarnet gemaakt en het was super lekker!!! Bedankt!

leonie -

Jaaa wat fijn! Dit ga je vast vaker maken 😀

Sabine -

Oh nice! Die pompoen uit de oven met spinazie, burrata en pesto is zoooooo lekker. Al regelmatig gemaakt met etentjes en valt altijd in de smaak. Deze dus vast ook :-)

leonie -

Jaaa chill he! Ik maak ‘m ook vaak met etentjes!

Sabine -

En de restjes zijn de volgende dag in een (luch)salade ook heel lekker. En terwijl ik dit typ bedenk ik me dat een variant met pasta wellicht ook heel lekker is. Een pasta-pesto met pompoen zeg maar.

leonie -

Jaaa vet goed idee!

Reageer ook