Zelf naanbrood maken met 3 ingrediënten

HOI. Dit is HEEL LEKKER EN MAKKELIJK EN IK WIL DAT JE DIT MAAKT. Zo, dat is er uit. Een beetje een hysterisch begin van een blogpost, maar daarom niet minder waar. Mensen; ik maakte ooit eens eerder zelf naanbrood en deed het vorige week weer (naar eigen recept) en het was wederom fantastisch en zelfs nog beter dan de eerste keer. Ooit eerder schreef ik dit recept voor naanbrood van slechts 2 ingrediënten al uit, vandaag deel ik het recept nogmaals mét een klein verbetering, in de vorm van een derde ingrediënt. Of in alle eerlijkheid; ook nog een 4e ingrediënt, maar dat is zout en dat zit eigenlijk altijd door m’n recepten, maar schrijf ik nooit in het ingrediëntenlijstje, dus die telt niet echt.

Goed; nu we de administratie op orde hebben, is het tijd voor dit grandioze recept. Dit wil je bij je curry, bij je ontbijt, in de nacht als je thuiskomt met alcohol op en tijdens de borrel. Kortom: dit wil je altijd. Zin in? LET’S DO THIS!

Het is trouwens nog makkelijk ook. Had ik dat al gezegd?

Nodig voor een stuk of 8 naanbroden: zelfrijzend bakmeel – volle yoghurt – korianderzaad – grof zeezout – olijfolie

(Oké, officieel zijn het dus 5 ingrediënten, maar vergeef me).

Doe zelfrijzend bakmeel in een grote kom en voeg er een beetje yoghurt bij. Meng het door elkaar. Dit is het deeg voor je naanbrood en het deeg is goed als alles lekker met elkaar gemengd is, maar het niet intens aan je handen blijft plakken. Dit gebeurt lange tijd wel (bij mij tenminste), totdat je echt genoeg zelfrijzend bakmeel hebt toegevoegd. Vandaar dat er ook geen hoeveelheden in de ingrediëntenlijst staan, want ik heb geen idee, omdat ik maar bakmeel bleef toevoegen aan een klein beetje yoghurt.

Uiteindelijk kom je er wel en is je deegje mooi en lekker kneedbaar en maar minimaal plakkerig. En dan is het top.

Gooi dan ook wat hele korianderzaden bij het deeg en kneed het er doorheen. Dit zijn dus die hele korrels en je gaat ze straks op een veel te toffe manier splijten.

Zora je deeg klaar is, verdeel je het in kleine ballen en vervolgens rol je het met een deegroller plat op een met meel bestoven werkblad. Hiervoor kun je gewoon dat zelfrijzend bakmeel gebruiken.

Het toffe aan die korianderzaadkorrels is dat zodra je er met de (met meel bestoven) deegroller overheen gaat, ze dus splijten. En dat is vrij tof voor de smaak.

IMG_6231

Zodra je mooie platte plakken hebt die een soort van ovaalvormig zijn (zo ziet naan er in de winkel uit, dus zo maak ik het ook), kun je door naar de volgende stap. Druk een beetje grof zeezout in de naanbroodjes en bak ze vervolgens in een pan met olijfolie!

Dit hoeft maar een paar minuutjes; je ziet als het goed is dat er wat luchtbellen in het deeg ontstaan en je moet ze ff een keertje omkeren. Zodra er goudbruine plekken op het deeg verschijnen, is het klaar.

Leg ze op een bord en laat afkoelen (of niet, ook warm zijn ze vet lekker).

Serveer dit naanbrood lekker bij een curry of bijvoorbeeld als brood om te dippen. Vét lekker met een yoghurtsausje denk ik. Mjam. Eet smakelijk!

IMG_6259

Word jij nummer 35.000?
Ik heb bijna 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D.

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

Sponsor je girllll
En ja mensen, ik heb nóg iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Thanks!

10 reacties op “Zelf naanbrood maken met 3 ingrediënten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *