Plaattaart met venkel, geitenkaas en basilicum

Goedemorgen goed volk! Het is maandag en ik heb een gruwelijk lekker recept voor je. Vorige week vertelde ik al dat ik lately helemaal into plaattaarten ben en vandaag heb ik daarom wederom een lekker plaattaart recept. Je kunt ‘m helemaal in je eentje opeten, delen met z’n twee of serveren als borrelhap, om vrienden mee te imponeren. Want dat lukt. Enjoy!

Nodig: 1x kant en klaar flammkuchen deeg uit het koelvak – 1 venkel – 1 eetlepel venkelzaad – 8 schijfjes geitenkaas (meer dan 1 zo’n rolletje) – honing – 2 eetlepels pijnboompitten – verse basilicum

Beleg een bakplaat met bakpapier en rol daar het flammkuchendeeg over uit. Verdeel stukjes geitenkaas over de bodem en smeer het een beetje uit. Dit gaat een beetje moeilijk, omdat ‘t deeg natuurlijk ook zacht is, maar het hoeft niet heel netjes. Laat ook nog wat geitenkaas over voor straks.

Snijd het kontje van de venkel en gooi weg. Snijd ook de groen plukjes er vanaf en bewaar die. Snijd de venkel vervolgens in dunne plakken (van 1 cm ongeveer). Doe in een kom met olijfolie en wat venkelzaad en meng door elkaar. Snijd de groene plukjes fijn en meng die hier ook doorheen. En schenk er wat honing bij en roer door elkaar. Verdeel de venkel vervolgens over de plaattaart. Strooi er wat pijnboompitten overheen en bak de plaattaart vervolgens 25 minuten af op 200C.

Wanneer je ‘m serveert doe je er nog wat verse basilicum, wat geitenkaas en een beetje honing overheen. Eet smakelijk!

venkel

Oh mensen wat vond ik dit CHILL! Ik ben gek op venkel en de combinatie van smaken in dit gerecht waren echt perfect! Dit is absoluut iets wat ik vaker wil maken. En ik raad jou ook echtttt aan om dit eens te eten.

Laat je weten wat je er van vond? <3

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?


Reageer ook