Curryworst met aardappeltjes, spek, prei en champignons

Hello you! Jongens, ik heb vandaag echt zó’n lelijk recept, hahaha. Het is echt niet best, maar wel HEEL erg lekker. Vandaag deel ik het recept voor curyworst (met geweldige curry!!) en heerlijke gebakken aardappeltjes met je. Dit wil je eeeecht eten. Ik kreeg van dit maaltje helemaal wintersport-vibes, en met de winter in ‘t vooruitzicht, is dat helemaal niet erg. Let’s go!

Nodig voor twee personen: 2 worsten – oliehoorn currysaus – kerriekruiden – 6 grote aardappelen (iets kruimig) – ongeveer 15 champignons – 1 bakje spekjes – 1/2 prei

Kook de aardappelen in de schil gaar. Dit duurt zo’n 20 minuten.

Snijd de champignons in partjes en de prei in ringen. Spoel af. Bak als eerst de champignons in de pan totdat ze er gebakken uitzien. Voeg dan de spekjes er aan toe en de prei. Bak dit lekker met elkaar voor een paar minuten. Haal dan alles uit de pan en hou het even apart.

Snijd de gekookte aardappelen in schijfjes en bak ze in een pan op hoog vuur met wat boter. Je wil dat ze lekker gebakken eruit gaan zien; lekker bruin en knapperig. Het is ook chill als ze een beetje uit elkaar gaan vallen; dat worden dan weer extra knapperige stukjes. Mjam!

Voeg dan de spekjes, champignons en prei er aan toe en bak mee.

aardappel

Bak dan in een andere pan (of op de barbecue, zoals wij deden) twee worsten gaar en knapperig. Snijd de worsten naderhand in plakjes en serveer met kerriekruiden en lekker veel curry.

Ik gebruik sinds deze week de curry van Oliehoorn (gewoon verkrijgbaar bij appie) en dat is dezelfde curry als die wordt gebruikt bij smullers. EN DIE IS ZOOOO LEKKER. Echt, dit maaltje is next level.

curryworst

Tja, het ziet er wel gewoon intens lelijk uit, maar het was echt een super lekkere maaltijd. Ik zou dit zéker nog eens eten. Ik hoop jij ook!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *