Plaattaart met spekjes, prei, courgette en crème fraîche

Hoi! Het is je vast niet ontgaan dat ik tegenwoordig echt vaak plaattaarten maak en ik heb vandaag ook weer echt een VET goed gelukt recept. Ik dook de keuken in met een idee en had nog niet echt een idee of dat goed uit zou pakken, maar man, wat was dit lekker. Deze plaattaart wil je helemaal in je eentje opeten óf met iemand delen rond lunchtijd. Of in 8 stukjes snijden voor een borrel, maar ik zou lekker voor die eerste optie gaan. #AllesvoorLeo.

Nodig voor één plaattaart: flammkuchen deeg – 1 klein kuipje crème fraîche – 1 bakje Biologische spekjes – 1/2 prei – 1/2 courgette (in de lengte) – 2 eetlepels geraspte kaas – beetje verse peterselie – peper

Neem een bakplaat en leg daar een vel bakpapier op. Rol het flammkuchendeeg hierover uit. Smeer dat in met een dikke laag crème fraîche.

Snijd linten van de courgette d.m.v. een kaasschaaf en verdeel die over de plaattaart. Zet de linten een soort van op hun kant; dat staat leuk en zo gaart het beter.

Snijd een halve prei in ringen, spoel het goed af en dep het dan goed droog. Verdeel de prei over de plaattaart. Verdeel dan ook de spekjes er over, strooi er wat geraspte kaas en wat peper over en zet de plaattaart 25 minuten op 200C in de oven.

Eindig met een beetje verse peterselie. Tadaa:

plaat

Niet alleen een heel mooi maaltje, maar ook gewoon echt ZO lekker. Alle smaken passen perfect bij elkaar en het is gewoon echt heerlijk. Ik kan er niet meer over zeggen. Behalve… MAAK DIT!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

8 reacties op “Plaattaart met spekjes, prei, courgette en crème fraîche

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *