Leo’s week 10: roze haar, eten bij het beste sushi restaurant van Nederland, wijnmeeting, ramen en meer!

Hey allemaal! Welkom op woensdag! De eerste dag in mijn leven als 30 jarige + 1 dag, woop woop!

Vandaag praat ik je in Leo’s week bij over mijn afgelopen week, die in het teken stond van een nieuw kapsel, 3 date nights (met geweldige eettips, een fantastisch concert en tof cabaret) een wijnmeeting, boekpresentatie, kinderverjaardag en een lancering bij KFC in Rotterdam. Kortom; genoeggggg te vertellen. Let’s go!

Maandag: Ramen eten & concert Jack Garrat
Op maandag overdag was ik prima productief. Ik koos een winnaar van een winactie uit 750 reacties (!), bracht m’n interieursamenwerkingen weer even op orde in een excelsheet, schreef receptenblogs en volgde een webinair van de structuurjunkie plantraining van anderhalf uur. En dat laatste vond ik vet interessant. Om met gelijkgestemden dezelfde online presentatie bij te wonen en gewoon je vragen te kunnen stellen. Heel fijn! Dit keer leerde ik dat het ook voor creatieve en “vrije” mensen tóch handig is om volgens een planning te werken, in plaats van de go-with-the-flow-methode, die ik vaak toepas, maar vaak uitmondt in uitstelgedrag. Heel leerzaam dus weer. Yay!

*wil je de plantraining ook volgen met €10 korting? Gebruik de code LEONIE bij je bestelling!

‘s Avonds was het tijd voor de eerste date night uit 3 deze week. Jan en ik gingen ramen eten op de Zeedijk in Amsterdam (bij Vatten Ramen en het was GEWELDIG) en daarna naar het concert van Jack Garrat in de Tolhuistuin. En dat was pas écht tof.

FullSizeRender
DIT WAS ZO LEKKERRRRRR

Jack Garrat heeft 4 jaar niet opgetreden en in een behoorlijk diepe depressie gezeten, maar hij is een soort van terug en lanceert nieuwe muziek in besloten shows (waarbij je je telefoon niet mag gebruiken!). Ik ken hem van een optreden op Lowlands een paar jaar geleden en dat was TE GEK. Insaaaane goed. En toen heb ik ‘m nog een keer in Paradiso bezocht en dat was nog veel beter. Hij maakt te gekke muziek en doet alles in z’n eentje op ‘t podium. Om ‘m heen staan een drumstel, twee keyboards, er hangt een gitaar om z’n schouder en bij z’n voet heeft ‘ie zo’n pedaal van zo’n loop station. En dat samen maakt dat ‘ie gewelllldige muziek maakt. Super dansbaar en tof. En dit optreden was ook écht bijzonder. VET mooi om erbij te zijn!

Schermafbeelding 2020-03-11 om 10.07.40
Dit is de enige foto die we hebben, want we mochten onze telefoons niet gebruiken tijdens het concert.

Dinsdag: ROZE HAAR
Op dinsdag had ik hele andere plannen. Om half 10 had ik een afspraak bij m’n nieuwe kapper in Amsterdam. Nog steeds Salon B, maar nu bij kapper Sophie! M’n vorige kapper werkt helaas (!) niet meer bij Salon B, maar omdat ik een samenwerking met ze heb lopen, mocht ik nu met een nieuwe kapper kennismaken.

Uiteindelijk heb ik 4,5 uur in de stoel gezeten en kwam ik thuis met… ROZE HAAR! Hahaha! Niet helemaal de bedoeling, maar inmiddels is het fantastisch.

Schermafbeelding 2020-03-11 om 10.07.52
Gaat dit de goede kant op?

M’n haar was een beetje donker geworden bij de aanzet en ik wilde weer wat blonder, dus met highlights hebben we het aan de bovenkant wat lichter gekleurd. En dan doen we er altijd een toner overheen met een hint roze, omdat ik niet hou van gelig haar en ook niet zo van grijs/paarsig (dat wat je krijgt van zilvershampoo), dus een hint roze is altijd top. Alleen pakte het vandaag íets te goed. Kan gebeurden en werd goed opgelost door kapper Sophie. Bovendien vond ik het best leuk om ff één dag met roze haar te lopen.

IMG_9071
Hoe veel verschil zit er tussen de bovenkant en onderkant :O
FullSizeRender-1
SUPER mooi, maar ik hou ook wel heel erg van een natuurlijke look en dat is dit niet helemaal.

Na 2 keer wassen was het weer meer in balans en nu is er alleen nog een hint roze in m’n haar en dat vind ik echt prachtig. De kleur is echt weer mooi, yay! Dank je wel Sophie! (En Salon B natuurlijk).

C86E6C17-E424-456B-8FD1-BCD1C6C612F6
Nét na het kappersbezoek

Na uuuuuren in de kappersstoel was ik gek genoeg best wel moe, haha. En dus ben ik thuis lekker niet zo hard gaan werken.

Overigens heb ik nog een bonustip uit de plantraining; vaak vergeet je in een drukke week je me-time, toch? Nu is de tip van Cynthia (de plantrainer) dat je je week moet beginnen met tijd voor jezelf inplannen. En zo kwam het dat ik had ingepland in mijn 4 uur kappersbezoek (die netjes in mn planner stond), dat ik in die tijd een boek zou lezen. En zo kwam ik ein-de-lijk weer eens aan lezen toe. Simpelweg door het in te plannen. TOP!

Goed, ‘s middags werkte ik dus nog een heel klein beetje en ‘s avonds deed ik niets. Heerlijk!

Woensdag: werkdagje
Woensdag was weer een lekker werkdagje. Ik begon m’n dag met een sportlesje en ging daarna lekker aan de slag. Oh en ik ging ‘s ochtends nog ff naar de dokter omdat ik al een EEUW ongesteld ben en er helemaal klaar mee ben (ellende, maar niets aan de hand), maar dat ter zijde.

Schermafbeelding 2020-03-11 om 10.06.45
Kijk, je ziet nog wat rozige stukken in m’n haar. Dit was net na het sporten en nog voor het douchen, maar….
Schermafbeelding 2020-03-11 om 10.06.55
Dit was na het douchen! 2x wassen en nu is de kleur precies zoals het moet zijn <3

Donderdag: wijnmeeting & boekpresentatie
Donderdag was echt een topdag. Ik begon m’n dag met het voorbereiden van een meeting later die ochtend. Daarna stapte ik in de auto naar Maartensdijk voor een afspraak met een wijnmerk. ZO leuk. ‘s Ochtends had ik dus allemaal dingen verzonnen om een toffe samenwerking op te zetten en dat gingen we met elkaar bespreken. Wat echt een vet leuke meeting was, waar volgens mij iedereen in de meetingroom energie van kreeg. YES! Hopelijk zetten we wat moois op touw :D.

Daarna sjeeste ik ff langs huis en een uur later vertrok ik alweer richting Amsterdam voor de boekpresentatie van Monique van Loon. Die schreef een boek over hoe zij rond haar 28e baarmoederhalskanker kreeg en alles wat daarbij komt kijken; Je bent jong en je krijgt wat.

Online heb ik regelmatig contact met Monique en we kennen elkaar natuurlijk wel een beetje vanuit het foodbloggers-wereldje en ik vond het tof dat ik naar haar boekpresentatie mocht komen.

Maar óók awkward; want ik was zo bang dat ik niemand zou kennen en daar helemaal ongemakkelijk zou zijn. Wat vaak zo is bij events; ziet er misschien op social media allemaal leuk uit, maar het is (of kan zijn)  in potentie toch behoorlijk ongemakkelijk. Je wordt in een groep bij elkaar gezet en moet maar hopen dat je een klik hebt met de rest. Inmiddels ken ik natuurlijk genoeg mensen wel, maar vaak zijn de gesprekken die je hebt toch oppervlakkig en als je niet je meest sociale bui hebt, is het nog best pittig af en toe, haha. In de categorie luxeproblemen :D.

Maar!

Niets van dat alles! Bij binnenkomt kwam ik de immer gezellige Brenda van Brendakookt meteen al tegen en had ik een buddy. En daarna kwamen er allemaal bekenden langs. De Liannes (The Self Help Hipster en vriendin Lianne van Zeik Niet Zo), Ianna van Beginspiration was van de partij, de uitgever van Monique bleek een ontzettend leuk mens te zijn (helemaal goede vibes bij haar) en zo was het toch onwijs gezellig. Bovendien is Monique een eindbaas omdat ze dit boek schreef. Dus dat was ook tof.

Schermafbeelding 2020-03-11 om 10.08.02

En nu ben ik begonnen in het boek en ik vind het een MEGA aanrader, maar ook heel zwaar om te lezen. Hoe dit proces is gegaan en hoe intens dat is en pfffoe, ik voel me steeds vrij emo als ik het aan het lezen ben of het weg leg, maar het is wel echt een aanrader.<3

En toen ‘s avonds at ik ff een hapje thuis en daarna was het tijd voor date night numero 2 met Janneman. Vanavond gingen we naar het theater! Pieter Derks in de Schouwburg in Haarlem en dat was echt een vettttt leuke voorstelling. Mega goed, gevat, actueel, grappig. Echt heel erg leuk. Aanrader!

Schermafbeelding 2020-03-11 om 10.07.04

Vrijdag: Hometour & champagne!
En toen was het vrijdag en was het een mega productieve dag. YES! Ik had de ochtend “vrij” genomen van sporten, omdat ik een hometour wilde filmen en dit steeds voor me uit schoof. In de middag blijk ik minder productief dan in de ochtend en dit was wel elke keer zo’n ding wat ik in de middag in m’n agenda zette. En elke keer niet deed.

Dus; vrij van sport (yesss) en filmen maar. Of naja; eerst het hele huis opruimen. Maar! Dat lukte en de video stond er uiteindelijk zo op én kon ik editten én meteen publiceren. Yes! Je kunt de hometour 1 jaar na de verhuizing hierrrr bekijken:

IMG_9216
En daarna kon ik eindelijk de foto van Jan in Sri Lanka ophalen bij de copyshop om de hoek. Die hangt nu mooi in ons trapgat <3.

‘s Middags werkte ik lekker vanuit ons kantoor aan huis aan wat campagnes en werkte ik de nodige dingen weg.

Aan het einde van de middag kregen we nog spontaan bezoek van vriend Sven, die ff wijntjes kwam drinken en dat was vet fijn. Lang niet gesproken, dus heel leuk. En daarna moest ik nog een kleinnn beetje werk doen, Met wijntjes achter de kiezen #uitdaging. Maar top. En daarna kwam er een vriendin bij ons eten, die nét een nieuw huis had gekocht in Haarlem en dus dronken we champagne. Yay! Let’s weekend!

Zaterdag: eten bij het beste sushirestaurant van Nederland
Ooooh en zaterdag was ook al zo’n lekker productieve dag. We stonden vet vroeg op, want  we moesten een pax kast demonteren, omdat ik die verkocht had via Marktplaats. Je weet wel; die ene die op kantoor stond. Flinke klus wel, dat demonteren. En het naar beneden sjouwen (2 verdiepingen, 4 kasten!!). Maar het lukte en we inden het geld en toen was het een uur of 11.

Schermafbeelding 2020-03-11 om 10.04.12
TIJD VOOR TOMPOEZEN. Daar heb ik fulltime zin in en nu mochten we ze na het “klussen”. Ook mega chill; de zon scheen en het was echt super lekker warm op ons dakterras. YES. Betere tijden komen eraan jongens!!
Schermafbeelding 2020-03-11 om 10.05.57
Ik geloof niet dat dit waar is, maar het is wel chill.

Toen sjeesten we langs de vuilstort met de auto vol troep van het dakterras en de laatste bende van de vliering. En toen gingen we de stad in voor cadeautjes en om voor mijn verjaardag een toffe taart te scoren.

Schermafbeelding 2020-03-11 om 10.06.07
Zaterdagmiddag-loempie-in-de-stad is mijn favoriet

En daarna was het tijd voor een kinderverjaardag van vrienden van ons. En dáárna hadden we date night numero 3 van deze week. En dat beste mensen, was een TOP AVOND.

We gingen eten in IJmuiden bij Hokkai Kitchen. Dit is een sushirestaurant, op een industrieterrein en het schijnt een van de beste sushirestaurants van Nederland te zijn. Ik had er al regelmatig over gehoord en een bezoekje stond al lang op het wensenlijstje van Jan en mij en deze week dachten we; fuck it. Je leeft maar één keer; we gaan ervoor! En dus reserveerde ik een tafeltje (een must, anders is het vol).

Schermafbeelding 2020-03-11 om 10.06.17

Om half 7 zaterdagavond stapten we een soort viskantine op een verlaten industrieterrein binnen en kwamen we in de wondere wereld van Hokkai Kitchen. De sushi-geur was indringend, de keuken open (vandaar die geur) en het interieur alles behalve hip of trendy. Echt een beetje alsof je een kantine binnenstapt. Maar dat is helemaal onderdeel van de (fantastische) beleving.

Jan en ik kozen voor het Omakase menu van €80 per persoon. Dan word je de hele avond door de chef in de watten gelegd; je krijgt 5 gangen eten en de chef bepaalt wat. Na een heerlijke amuse van zalm, kregen we…

hokkai2
V.l.n.r.: paling met aubergine (HEERLIJK), hun signature sashimi van tonijn, zalm en nog een vis én een eidooier die ingevroren is en dan stolt. VET heerlijk! In een bedje van verrukkelijke sojasaus was dit echt hemels. En rechts een bord vol gegrilde vis. De een nog smakelijker dan de andere. NICE.
hokkai
Daarna was het tijd voor écht sushi. V.l.n.r.: een bord vol verschillende vis-sushi’s die stuk voor stuk heerlijk waren (alleen die met mossel vond ik het minst smakelijk), daarna een bord vól tonijn sushi en dat was echt GEWELDIG. Van mager tot vet en daardoor zó interessant van smaak. Al deze verschillende stukken tonijn komen uit één vis en er zat echt een vet groot verschil in smaak. Heerlijk! En daarna kregen we nog een extraatje van de chef, namelijk dry aged vis; die onderste was van tonijn en echt bizar smaakvol. Bijna té smaakvol. Maar onwijsssss lekker.

Het eten was stuk voor stuk fantastisch, de sake smaakte fantastisch en het aller tofste vond ik de enorme passie die dit hele restaurant ademt. Al het personeel; van eigenaar tot chef tot keukenhulp; iedereen straalde zoveel passie uit en vertelde zo vol liefdevol over het werk dat ze doen. Echt ontzettend inspirerend en tof.

Jan en ik zijn helemaal fan. De rekening van €225 was het totáál waard en we komen zeker nog een keer terug. Als we weer gespaard hebben ;-).

Zondag: vega kip proeven bij KFC
En toen was zondag een totaal à productieve dag, haha. Eigenlijk voerden we overdag geen zak uit en pas aan het einde van de middag ondernamen we actie.

Schermafbeelding 2020-03-11 om 10.04.22
Ontbijten voor eindbazen 😀
IMG_9335
Zo’n zondag <3

‘s Avonds was ik uitgenodigd bij de lancering van een geheel vegetarisch restaurant van KFC in Rotterdam en dat bleek een vét leuke lancering.

Jan was mee (want awkward anders), maar er waren super veel bekenden. Vet gezellig om vega snacks te proeven met de enige echte Snackspert (o.a.) :D. Echt; een tof event, heel hysterisch en druk, maar ook gewoon echt tof en lekker en ik vind het héél tof dat een bedrijf als KFC óók een stap richting vegetarisme maakt. Yay!

CD415402-5B57-495F-A834-0CE65CA5C1BF

En daarna was het tijd voor chillen op de bank met BZV. Woop woop!

En dat was mijn week mensen! Flink veel dingen gedaan hè? 😀 Dat is deze week wel weer anders, want ik was dinsdag (gister dus) jarig en dat zorgt voor veel ruis in m’n week, haha. Ik verwacht deze week weinig te werken, maar vertel je er volgende week alles over. Als ik ben bijgekomen van m’n feestje van komende zaterdag ;-).

Word jij nummer 40.000?
Ik heb netttt 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D. Op naar de 40K!

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

Sponsor je girllll
En ja mensen, ik heb nóg iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Thanks!

3 reacties op “Leo’s week 10: roze haar, eten bij het beste sushi restaurant van Nederland, wijnmeeting, ramen en meer!

  • Wat een heerlijke week zeg met super veel lekker eten. Fijn dat Pieter Derks zo leuk was (:
    Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat de dokter je vertelde, hier ook zo’n probleem… maar moet eigenlijk dus even mezelf ook die kant op schoppen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *