Hey you! Deze week heb ik SUPER lekker gegeten. Echt gruwelijk! Ik wilde een truffelrisotto maken en maakte er een waar je ‘u’ tegen zegt. Hij lukte zó goed! Door een paar toffe toevoegingen (mascarpone, basilicum) ging dit receptje even van gewoon lekker naar next level heerlijk en dat is tof, want ik ga je nu vertellen hoe jij het ook zelf klaar kan maken. Het recept is makkelijk, zoals je van me gewend bent. Het duurt alleen altijd eventjes voordat risotto klaar is (halfuurtje ofzo). Maar het is het waard. Klaar voor? Let’s risotto!
Recept romige truffelrisotto
Ingrediënten
- 200 gr paddenstoelen
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 2 glazen witte wijn
- 1 tablet groentebouillon
- 2 kopjes risottorijst
- truffelolie
- 2 el mascarpone
- 50 gr parmezaanse kaas
- 15 blaadjes verse basilicum
- 2 handjes rucola
- zwarte peper
Instructies
- Snijd ui en knoflook fijn en bak in een scheut truffelolie glazig. Snijd de paddenstoelen in grove stukken en bak die mee met de ui en knoflook voor een paar minuten. Voeg dan de risottorijst toe en bak dit mee totdat de risotto ook glazig is.
- Snijd ui en knoflook fijn en bak in een scheut truffelolie glazig. Snijd de paddenstoelen in grove stukken en bak die mee met de ui en knoflook voor een paar minuten. Voeg dan de risottorijst toe en bak dit mee totdat de risotto ook glazig is.
- Breng 500ml water aan de kook en meng dit met een bouillonblokje.
- Blus de risotto af met een glas witte wijn. Roer de risotto totdat de wijn is verdampt. Voeg dan een beetje bouillon toe en roer totdat ook die is verdampt. Voeg dan steeds een beetje bouillon toe, zodat de risotto nooit droog staat en kook dan de risotto in ongeveer 20-30 minuten gaar (of totdat de bouillon op is).
- Zodra de laatste bouillon is opgelost gooi je nog een glas wijn door de risotto en ook die laat je al roerend verdampen. Voeg dan de mascarpone, parmezaanse kaas en verse basilicum toe en roer het nog even door elkaar zodat het allemaal lekker smelt en niet té papperig blijft.
- Serveer de risotto in diepe borden met een handje rucola on top en schenk er nog wat truffelolie overheen. En top af met zout en eventueel peper. KLAAR!
En dan ga je dus SUPER lekker eten. Deze risotto was zooooo smaakvol! Ik vind het altijd wel chill om te eindigen met wijn er doorheen, omdat die smaak dan lekker blijft hangen. Ook is de toevoeging van mascarpone geweldig, omdat de risotto daar lekker romig van wordt. Ennn die truffelolie op ‘t laatste jongens: oh wat heerlijk. Dikke aanrader dit!
Enjoy!
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!
Esmar zegt:
Ik heb ook nog truffel tanende huis. Zal ik deze bij de paddestoelen kunnen toevoegen en dan op het einde de olie?
leonie zegt:
Ja dat kan prima! Ik vind de smaak van truffel tapenade meestal wel iets minder heftig dan olie, maar denk dat dit zeker het proberen waard is!
Bas zegt:
Heerlijk recept. Een kleine tip die ik door de jaren heen heb geleerd voor eigenlijk alle risotto’s: gebruik sherry (medium dry) in plaats van witte wijn. De smaak hiervan is veel sterker, en blijft dus ook beter in de risotto hangen. Natuurlijk hoef je dan wat minder te gebruiken dan van witte wijn.
leonie zegt:
Heb je nog een bepaalde sherry die je aanraadt, of is alles uit de supermarkt goed?
Els zegt:
Beste, hebben vanavond deze overheerlijke risotto gegeten! Voor herhaling vatbaar !Bedankt voor het recept!
Groetjes
leonie zegt:
NICE! Graag gedaan! Dank voor je berichtje 😀
Anoniem zegt:
Wat een heerlijk recept! Dit is de eerste keer dat ik risotto maak en ik ben helemaal om. Ik heb achteraf nog wat Parmezaanse kaas over de risotto gestrooid en heb pijnboompitten gebruikt! Echt een aanrader dit, bedankt 🙂
leonie zegt:
Jaaa wat leuk om te lezen 😀
Esmée Klop zegt:
Hee allemaal,
Zojuist gemaakt en het was heerlijk!
Voor iedereen die het afvraagt (ik ook eerst) maar het is (denk ik) de truffelolie van de AH met de truffel aroma. Ik heb deze uiteindelijk gebruikt en het smaakte perfect!
Ik heb wel best veel van de olie gebruikt dus iets meer dan een scheut… maar dat is iedereens smaak!
Ik heb wel veel truffelolie gebruikt
leonie zegt:
Jaaa die! En lekker veel = top! Lekker bezig!
José zegt:
Hey! Ik kan de Truffelolie niet vinden bij de Albert Heijn. Is het de olijfolie met truffel extract? Of moet het echt truffelolie heten?
leonie zegt:
Geen idee! Gewoon truffelolie lijkt me prima, haha!
Klazien zegt:
Heb dit gisteren gemaakt als onderdeel van een driegangen valentijnsmenu (voor gegrilde polenta en na toetje van vanillemascarpone, bastognekoekkruimels en chocoladeframbozen) voor mijn vriend en het was echt heerlijk! Ik was bang dat het door de mascarpone te plakkerig zou worden, maar het was eigenlijk perfect. Ik denk dat dit ook heel lekker zou zijn met (goed klaargemaakte! dus eerst in zout en dan in olie) aubergine in plaats van champignons.
leonie zegt:
Omg, dit menu klinkt echt als een droom!
Fabienne zegt:
Wooooow dit is zoooo lekker!!!
leonie zegt:
Jaaa, leuk te lezen dat het gesmaakt heeft 😀
Chantal zegt:
Wat voorn wijn gebruiken jullie hiervoor?????
leonie zegt:
Meestal ga ik voor een sauvignon blanc!
Fleur zegt:
Klinkt heel lekker! 🙂 Voor de truffelolie, is dat olijfolie met truffel aroma? Of heet het echt truffelolie?
leonie zegt:
Mag gewoon met truffelaroma zijn.
Jessica zegt:
Gebruik je alleen champions? Of zo’n bakje met verschillende paddenstoelen?
leonie zegt:
Ik gebruik kastanje champignons, maar het kan allebei!
Anoniem zegt:
Kippenbouillon is niet vegetarisch
Anne zegt:
bio today heeft veganistische “kippenbouillon”
leonie zegt:
Gek genoeg is sommige kippenbouillon wel vega XD
Mirte zegt:
Klinkt heerlijk! Zijn er vervangende opties als je wél van truffel houdt, maar niet van paddestoelen?
leonie zegt:
Zeker, iemand hierboven tips het met aubergine! Of misschien courgette!