Romige truffelrisotto (super smaakvol)

Hey you! Gisteravond heb ik SUPER lekker gegeten. Echt gruwelijk! Ik wilde een truffelrisotto maken en maakte er een waar je ‘u’ tegen zegt. Hij lukte zó goed! Door een paar toffe toevoegingen (mascarpone, basilicum) ging dit receptje even van gewoon lekker naar next level heerlijk en dat is tof, want ik ga je nu vertellen hoe jij het ook zelf klaar kan maken. Het recept is makkelijk, zoals je van me gewend bent. Het duurt alleen altijd eventjes voordat risotto klaar is (halfuurtje ofzo). Maar het is het waard. Klaar voor? Let’s risotto!

Nodig voor twee personen: 200gr paddenstoelen – 1 rode ui – 1 teen knoflook – 2 glazen witte wijn – 1 tablet kippenbouillon – 2 kopjes risottorijst – AH eigen merk truffelolie* – 2 eetlepels mascarpone – 50gr parmezaanse kaas – 15 blaadjes verse basilicum – 2 handjes rucola – peper

* je kunt ook een andere gebruiken, maar ik heb er een aantal getest en vindt deze echt de lekkerste. Wetende dat deze gemaakt is zonder echte truffel, maar de smaak is evengoed vet lekker.

Snijd ui en knoflook fijn en bak in een scheut truffelolie glazig. Snijd de paddenstoelen in grove stukken en bak die mee met de ui en knoflook voor een paar minuten. Voeg dan de risottorijst toe en bak dit mee totdat de risotto ook glazig is.

Breng 500ml water aan de kook en meng dit met een bouillonblokje.

Blus de risotto af met een glas witte wijn. Roer de risotto totdat de wijn is verdampt. Voeg dan een beetje bouillon toe en roer totdat ook die is verdampt. Voeg dan steeds een beetje bouillon toe, zodat de risotto nooit droog staat en kook dan de risotto in ongeveer 20-30 minuten gaar (of totdat de bouillon op is).

Zodra de laatste bouillon is opgelost gooi je nog een glas wijn door de risotto en ook die laat je al roerend verdampen. Voeg dan de mascarpone, parmezaanse kaas en verse basilicum toe en roer het nog even door elkaar zodat het allemaal lekker smelt en niet té papperig blijft.

Serveer de risotto in diepe borden met een handje rucola on top en schenk er nog wat truffelolie overheen. En top af met zout en eventueel peper. KLAAR!

risotto

Wij deden er nog walnoten bij, maar dat vond ik niet echt een toevoeging, dus die kun je prima achterwege laten.

En dan ga je dus SUPER lekker eten. Deze risotto was zooooo smaakvol! Ik vind het altijd wel chill om te eindigen met wijn er doorheen, omdat die smaak dan lekker blijft hangen. Ook is de toevoeging van mascarpone geweldig, omdat de risotto daar lekker romig van wordt. Ennn die truffelolie op ‘t laatste jongens: oh wat heerlijk. Dikke aanrader dit!

Enjoy!

sintlovestoffetosti


Zoek je een tof cadeau voor Sinterklaas?
Zet mijn tosti-boek TOFFE TOSTI’S op je verlanglijstje of verras iemand anders er mee! Hij kost €14,95 (bestel hier!) en als je ‘m vandaag voor 23:59 bestelt, heb je ‘m morgen in huis.

Zullen we contact houden?
Volg me ook via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?


4 reacties

Fleur -

Klinkt heel lekker! :) Voor de truffelolie, is dat olijfolie met truffel aroma? Of heet het echt truffelolie?

Jessica -

Gebruik je alleen champions? Of zo’n bakje met verschillende paddenstoelen?

Anoniem -

Kippenbouillon is niet vegetarisch

Mirte -

Klinkt heerlijk! Zijn er vervangende opties als je wél van truffel houdt, maar niet van paddestoelen?

Reageer ook