Loaded zoete aardappel met knapperige kikkererwten, feta en spinazie

Jaaaa leuke mensen! Hier ben ik weer met een gruwelijk chill recept. Ik vertelde je onlangs al dat ik een nieuw soort recept heb ontdekt, namelijk ‘loaded zoete aardappel’. Oftewel: zoete aardappel frietjes met heel veel topping naar keuze. Je kunt dit daadwerkelijk zo gezond of ongezond maken als je zelf wil en ik ben er helemaal fan van.

Maakte ik laatst een variant met vega shoarma, tzatziki en paprika (bijzonder smakelijk), vandaag deel ik het recept voor loaded zoete aardappel met knapperige kikkererwten, spinazie, feta, bosui, peterselie en een yoghurtsausje met komijn. Klaar voor? Let’s bataat!

Nodig voor 1 persoon (gróte portie): 400gr zoete aardappelfrites* – een hand verse babyspinazie – 2 eetlepels feta – 200gr kikkererwten – verse peterselie – 1 bosui – beetje cayennepeper – 2 eetlepels Griekse yoghurt – 1 theelepel komijn – 1/2 avocado – heel klein beetje knoflookpoeder

*400gr groente? Dat betekent dat je gewoon meteen al je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid binnenkrijgt. YES!

Al met al best wel een hoop ingrediënten met voedingswaarde (zoete aardappel, kikkererwten, avocado). En dan ook nog zó lekker. Aan de slag!

Meng de zoete aardappelfrites met een scheutje olie en een beetje cayennepeper in een grote kom, zodat overal olie op komt. Bak ze vervolgens 15-20 minuten af in de Airfryer op 200C. Maak in de tussentijd de rest klaar.

De kikkererwten spoel je even af onder de kraan; hierdoor spoel je dat plakkerige goedje er af en dat is vaak een product waar veel mensen buikpijn van krijgen. Niet chill. Dus even afspoelen onder de kraan!

Bak de kikkererwten vervolgens in een koekenpan met een flinke scheut olijfolie. Bak ze zo’n 10 minuten, totdat ze lekker een beetje knapperig worden. Halverwege schonk ik de olie wat uit de pan, omdat het dan beter is als ze wat droger zijn. En ik voeg altijd wat zout toe. Oh en knoflookpoeder!! Maar niet te veel, want dat spul is Intens.

Maak een yoghurtsaus door Griekse yoghurt te mengen met wat komijn, wat zout en een halve avocado. Je kunt het mengen met een staafmixer (check even mijn awesome nieuwe staafmixer)(die nu trouwens echt MEGA in de aanbieding is), of prak de avocado gewoon fijn en krijg een iets grover sausje.

Serveer dan de zoete aardappel op een mooi groot bord, drapeer daar wat spinazie over. Doe er een flats van de saus op, top af met bosui (in ringetjes), wat verse peterselie en wat feta en eindig met de knapperig gebakken kikkererwten. Eet smakelijk!

loaded2
Hoe gezellig ziet dit eruit?!

Ik vond dit echt suuuuuper lekker. En ook mega veel, maar ik heb het toch weten te presteren om dit als lunch allemaal op te eten, hahaha. Vetttt heerlijk man. De smaken combineren lekker met elkaar, de structuren zijn awesome (vooral die knapperige kikkererwten vind ik chill). Dus al met al echt een hele geslaagde maaltijd. Helemaal fan ben ik van dit nieuwe idee, van gewoon allerlei ingrediënten op je zoete aardappel gooien. Het ziet er cool en groots uit, het smaakt heerlijk, het vult, het kan gezond. I’m loving it! Nu jij nog.

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

Eén reactie op “Loaded zoete aardappel met knapperige kikkererwten, feta en spinazie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *