Vega curry met paneer, boerenkool en aubergine

Hoi allemaal! Vorige week was het weer eens tijd om curry te maken. Dit keer maakte ik een gele curry en volgens mij heb ik dat nog niet eerder gedaan. Ik ging voor een vegetarische curry met paneer, wat echt een mega chill ingrediënt is. Dit keer combineerde ik het met boerenkool en aubergine en nog wat andere groentes, maar daarover lees je straks meer.

Zin in een zeer geslaagd curry recept, dat helemaal vegetarisch is en best wel lekker? Let’s do this!

Nodig voor 2 personen: 1 blok paneer – 2 kopjes rijst – 400ml kokosmelk – 1 pakje gele curry (ik gebruikte dit keer die van Koh Thai) – een zak gemengde groentes met cavolo nero (boerenkool) – 1 aubergine

Lekker erbij: naanbrood en mango chutney

Snijd de paneer in blokken van ongeveer 2×2 cm. Verhit een scheut olie in de pan en bak de blokjes hierin rondom bruin. Dit duurt wel zo’n 10 minuten.

Snijd ondertussen de aubergine in blokken en voeg die toe aan de paneer als die bruin begint te kleuren. Hussel dit regelmatig door elkaar en zorg dat alles er lekker gebakken uitziet, voordat je doorgaat met de volgende stap.

Voeg dan de overige groentes toe aan de pan en bak dit even mee. Doe er dan de curry pasta bij en roer dat er goed doorheen. Schenk dan de kokosmelk erbij, roer alles door elkaar en laat dit lekker pruttelen, eventueel met de deksel op de pan.

Kook de rijst dan in 8 minuten gaar, terwijl de curry lekker blijft pruttelen.

Serveer de curry in een mooi diep bord, doe er wat rijst bij en dan nog wat Naanbrood en mango chutney ernaast. Eet smakelijk!

curr

Ik vond het een erg lekkere vega curry en heb deze portie bijna allemaal in m’n eentje opgegeten. Zo lekker vond ik het dus. Nog nooit eerder at ik gele curry en dat milde sprak me wel aan, maar ik vond ‘m niet zo waanzinnig als massaman curry of groene curry. Maar wel gewoon echt lekker. Bovendien was de paneer echt goed gelukt, echt lekker gebakken en vond ik de combinatie met aubergine en boerenkool ergggg nice.

Het enige nadeel wat er misschien was, was dat ik de volgende dag echt last van m’n buik had en dat echt alleen aan deze curry kon liggen, omdat ik verder niets had gegeten waar ik normaal niet tegen kan. Geen idee of dat dan aan het pakje van Koh Thai ligt, maar dat vond ik wel echt een vrij groot nadeel… Maar goed, daar heb ik waarschijnlijk gewoon last van en bij jou gebeurt er ongetwijfeld niets ;-). Dus go for it, het is een lekker recept :).

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

2 reacties op “Vega curry met paneer, boerenkool en aubergine

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *