Kant & klaar #33: Risotto met groene asperge tips, mascarponesaus, kaas en broccoli van AH

Door Elske – Hoi! Laatst vertelde ik over de groente lasagne van AH en was daar behoorlijk over te spreken. Toen ik daar hongerig voor het koelschap stond te loeren naar welke kant-en-klare maaltijd ik zou meenemen, kwam ik ook een risotto met groene asperges tegen die er erg smakelijk uit zag. Sindsdien zit die in mijn hoofd en moest dus snel getest worden. Bij deze!

Het assortiment
Deze risotto behoort tot het nieuwe assortiment Italiaanse kant-en-klare maaltijden van Albert Heijn, waar de groente lasagne dus ook toe behoord. Naast deze twee heeft de appie ook een zeer interessante carbonara en pasta pollo in het assortiment die er prima uit zagen. Goed veel groente, goed veel saus, klinkt al lekker in de naam; ik ben overgehaald!

In verhouding tot andere supermarkten betaal je wel vrij veel voor deze maaltijden, maar ze zien er naar mijn mening ook een stukje beter uit dan bijv. een pasta bolognese van de Aldi. Deze risotto kostte €5,19. Tip van flip: deze maaltijden zijn geregeld in de bonus.

De bereiding
Prik gaatjes in het folie en zet voor 5 minuten in de magnetron op 800 watt. Laat daarna nog een minuut staan en je kunt dus binnen 10 minuten eten. Nice!

kant&klaar32_risottogroeneasperges_2
Na de bereiding in de magnetron; voor het doorroeren

De smaak
Voordat ik de risotto doorroer maak ik me een beetje zorgen: de rijst ziet er nog niet zo romig uit als wanneer ik zelf risotto maak… Maar na het door elkaar roeren en proeven wordt dat gelukkig meteen goed gemaakt! De risotto is lekker kazig, een beetje pittig, en dat matcht perfect bij de broccoli. Voor mij is dat trouwens de ultieme graadmeter voor een goede risotto: hoe kaziger, hoe romiger, hoe beter, dus dat is een plus.

kant&klaar32_risottogroeneasperges_3
… en na het doorroeren!

Dan even een puntje van kritiek; die groene asperges tips blijven nooit niet knapperig door de magnetron. Da’s beetje jammer, want daar had ik me juist zo op verheugd. Had ik misschien even over na moeten denken. Ook had de korrel van de rijst nog wel ietsjes zachter gemogen. Dan was de risotto nog romiger geweest.

Soms vind ik kant-en-klare maaltijden wat karig met hoeveelheden, maar deze vulde goed. En dat heb ik gemerkt tijdens de bodybalance.. halleluja. Misschien kwam het door de overheersende kaassaus die af en toe wat omhoog kwam (…) of de portie, maar jeujtje. Dat mijn maag vol zat was te merken.

In mijn allereerste kant-en-klaar recensie at ik ook een risotto, met spekjes, kruidenkaas en pompoen. Die vond ik erg lekker, maar is dan weer niet geschikt voor vegetariërs. Deze risotto met asperges is dat wel én is  qua smaak denk ik geschikt voor een breder publiek. Ik ben in ieder geval enthousiast, en jij? Zou jij enthousiast worden van kant-en-klare risotto?

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Wij óók! Check ons via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK.

4 reacties op “Kant & klaar #33: Risotto met groene asperge tips, mascarponesaus, kaas en broccoli van AH

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *