Leo’s week 38: kamperen bij de boer, veel energie, interieurweek en meer!

Hey allemaal! Welkom op woensdag! 😀 Ik zit helemaal in fijne vibes; ben lekker hard aan het werk en nog harder aan het ontspannen, ben met veel dingen bezig die me energie geven en dat is helemaal heerlijk. Ik vertel je er deze week over! Verder ben ik lekker een weekendje weg geweest (kamperen!!) en heb ik heel veel foto’s van ons huis gemaakt. Een drukke week, maar met zo veel leuks! Ik praat je bij!

Maandag: de washok make-over
Deze week had ik op maandag-, dinsdag- én woensdagmiddag tijd gereserveerd in m’n agenda om content te maken omtrent ons nieuwe huis. Ik wil nog zooo veel schrijven over hoe we alles hebben aangepakt, maar het komt er steeds niet van. Vandaar dat ik deze week omdoopte tot “interieurweek” en dat dit project even mijn grootste focus had.

Ik begon maandagochtend met werk dat écht moest gebeurden (MAIL!) en in de middag ging ik dus lekker aan de slag met woon-content. Ik fotografeerde en schreef het artikel over ons nieuwe washok. Vet leuk om mee bezig te zijn en ook heel leuk om te zien dat er nu al zoveel leuke reacties zijn <3.

tedddddy
Teddy moest ook even op de foto

story_blog

lunch-en-teddy
Tijdens drukke dagen vind ik het altijd belangrijk om tijdens de lunch wel écht even iets anders te doen dan werken. in dit geval: expeditie robinson terugkijken! Ik lunch hier trouwens de restjes van een couscoussalade die ik had gemaakt. En broodjes avocado #meatfreemonday!

Aan het einde van de middag sportte ik bij Small Group Training en ’s avonds chillde ik lekker op de bank. Verdiend, voldaan.

Dinsdag: faaldag
Op dinsdag hetzelfde riedeltje: ’s ochtends werk doen dat écht moet gebeuren en ’s middags weer aan de slag met m’n huis. Dit keer ging ik een video opnemen van de woonkamer make-over. Ik wilde een video maken waarin ik ALLES liet zien, zodat al jullie vragen beantwoord zouden worden.

film

Tijdens het filmen ging het best lekker en binnen een halfuurtje had ik toffe content. Tot ik het ging editten. Ik miste een paar (kleine) dingen (zoals: waar we de parketvloer vandaan hadden) en vooral: ik was super verkouden nog steeds. Dat had ik zelf niet echt door, totdat ik mezelf buiten adem op film hoorde én ik ontdekte dat ik con-ti-nu m’n neus ophaal. Ja, dat is gewoon niet zo chill om naar te luisteren. SHIT. Ik heb de video bijna klaar geëdit en besloot toen; nee, dit ga ik overnieuw doen. Zodra ik niet meer verkouden ben. (We zijn een week verder en ik snotter nog steeds; joehoe, hoe lang houdt di aan?!).

misluktevideo
Een film van 20 minuten geëdit en toch niet tevreden zijn. Balen!

Al met al had ik echt een behoorlijke kakdag waarin ik weinig gedaan kreeg. Bah, wat demotiverend. Aan het einde van de dag legde ik alles neer en dacht ik LATER, ik ben klaar met deze dag. Gelukkig had ik ’s avonds toffe plannen.

Om 6 uur pikte ik Jan op bij zijn werk en samen reden we naar Rotterdam. We gingen samen lekker op babybezoek bij Marte, David en baby Merijn. ZO fijn <3. Marte had vet lekker gekookt, Merijn was helemaal chill (zat lekker bij Jan en later bij mij, zoooo gezellig) en het was gewoon echt mega fijn. Wat een topavond, na zo’n rukdag.

arte

Woensdag: op top of the world!
Op woensdagochtend skipte ik yoga. Dit is normaal het domste wat je kan doen in een drukke week, dan vind ik juíst dat je tijd moet maken voor rustige dingen als yoga, maar ik zat woensdagochtend weer helemaal on top of the world en moest daar ff gebruik an maken. Zo stond ik VOOR OPENINGSTIJD bij het café waar ik wilde werken en dat is me werkelijk nog nooit gebeurd (#avondmens). En in Frisk aan het Spaarne (een van m’n favoriete werkadresjes in Haarlem) heb ik echt uuuuren zitten werken. Helemaal heerlijk.

frisk
Hoe lekker ziet dit eruit <3? Nou, ze waren niet gaar van binnen, haha. Echt super klef deeg nog, brrr. Maar! Normaal eet ik hier héél goed, dus er zal wel iets mis zijn gegaan 😉

Ik schreef het verslag over Oostende uit, publiceerde Kant & klaar, schreef heel veel recepten én Leo’s week en ontwierp wat stories om recepten door te posten. Echt helemaal on top of my game, zo lekker.

Om een uur of half 2 verliet ik het café en twijfelde ik of ik de stad in zou gaan om mezelf te trakteren op nieuwe kleren (staan jullie ook allemaal voor je kledingkast met het idee IK HEB NIKS nu het opeens herfstig is?) offf zou ik gewoon naar huis gaan en nog ff doorwerken?

essenza
Ik ontving deze week een pakket van Essenza met HEEL VEEL moois voor de slaapkamer. Welke nieuwe dingen spot je? 😀

Ik koos gelukkig voor de tweede optie en werkte ook écht nog heel lekker. Wat vrij wonderlijk is, want normaal heb ik één moment op de dag dat ik lekker gefocust kan werken achter elkaar door en daarna niet echt meer, maar nu ging het echt TOP. Misschien wel echt omdat ik met dingen bezig ben die me zo veel energie geven?

bo
Zo druk aan het werk vandaag, dat ik geen tijd had om te lunchen. Na de pannenkoeken ‘s ochtends vroeg bij Frisk, dook ik om 4 uur ‘s middags de FEBO in met intense honger, haha.

Thuis fotografeerde ik nog de stenen muur en de jaloezieën die ik had gekregen van Veneta.com. De foto’s werden helemaal awesome en zo had ik weer toffe content om te delen met jullie (binnenkort!).

timeline2_wk

Donderdag: De Poezen Podcast!
Op donderdag ging ik lekker aan de slag met De Poezen podcast. Dit keer moest ik de aflevering met 3FM DJ Sander Hoogendoorn editten en online zetten en al met al ben ik daar bijna een hele dag mee bezig. Dat editten gaat me nog niet mega makkelijk af en daarna maak ik allerlei content er omheen; stories voor instagram, foto’s voor instagram, planning van wanneer wat online moet komen, reacties monitoren, etc. Drukte, maar zo leuk om mee bezig te zijn. En het is ook echt awesome dat het aantal luisteraard steeds stijgt 😀

nieuweep

Naast het bezig zijn met m’n podcast, publiceerde ik de washok make-over en schreef ik nog twee recepten uit. Waaronder dit uit-ge-brei-de recept voor zelf sushi maken.

oodschappen
En ik deed een heleboel boodschappen en maakte daar twee awesome recepten mee: loaded zoete aardappel friet en curry met paneer!

Vrijdag: op vakantie!
Op vrijdagochtend had ik een lekkere drukke ochtend. Ik stond vroeg op om m’n tas in te pakken voor een weekendje kamperen, daarna ging ik sporten en daarna dronk ik thee bij vriendin Aniek in Haarlem. Zij ging op vakantie en we hadden nog zo veel bij te praten; maar we hadden maar een uurtje, want ik MOEST m’n laatste spullen pakken, want….

teddy
Teddy: ga je nu alwéér weg?!

Om 1 uur verzamelden Mikki, Layla en Vera bij mij thuis en vertrokken we in mijn Ford Fiesta Active naar AMELAND! We gaan een weekend kamperen!

Om 4 uur precies kwamen we aan bij de boot, die precies voor onze neus weg vaarde, haha. Oeps! Maar, we hebben vakantie en dus geen haast; we nemen de volgende boot wel.

letsgo

Met de sneldienst van half 5 vertrokken we naar Ameland, waar we tandems huurden en na een halfuurtje fietsen aankwamen bij BoerenBed; kamperen bij de boer in Ameland. En we hadden echt een GEWELDIG weekend.

amperenbijdeboer
6 tenten op het weiland van de boer. Geen elektra of gasfornuis, geen mogelijkheid om je mobiel op te laden. Gewoon écht back to basic. Maar dan wel in een luxe tent.
poes
Ik werd meteen al SUPER verliefd op deze geweldige schele poes. WAT een liefje. Sowieso was het geweldig hoeveel dieren hier rondliepen; 4 poezen, 3 honden, koeien, paarden, schapen, parelhoenders, kippen een haan. ZO gezellig!
bandfoto
Vakantiecrew voor onze tent!

Op vrijdagavond gingen we uit eten bij een vreselijk restaurant in het dorp en daarna doken we een random café in voor een potje darten. Vet leuk <3.

Op de weg terug naar huis fietsten we op onze tandems (met wat drankjes achter de kiezen) door een PIKKEDONKER landschap met suuuuper dichte mist. Geen hond te bekennen, nog niet echt weten waar we precies woonden en het was zoooo’n bizarre belevenis. Ik vond het GEWELDIG (maar ook spannend, want Mikki bestuurde onze tandem en die had drie whisky’s achter de kiezen haha). Maar het was vooral gewoon zó bijzonder; wanneer maken deze stadsmeisjes dit nou mee? Zo pikkedonker, geen straatverlichting, alleen maar mist en platteland. Echt vet! Gelukkig vonden we de weg naar huis en in de tent – had ik al verteld dat we geen elektriciteit hadden?- staken we de houtkachel aan. Bij het haardvuurtje kletsten we nog heerlijk. Wat top dit.

Zaterdag: Ameland “verkennen”
Zaterdagochtend werd ik na een koude nacht wakker in onze tent. Ik sliep in een heerlijk tweepersoons bed, dus je kan absoluut zeggen dat we aan het glampen waren.

Ik begon m’n dag met hout halen om de houtkachel vervolgens aan te maken. Met lucifers en kaarsen. Fucking nice! En zo hadden we na een uur ofzo een lekker kopje thee, haha.

paard
Onderweg naar het hout dit vrolijke paard even begroet

Douchen deden we in een hutje naast de tent, waar we gelukkig warm water hadden. En naar het toilet gaan kon gewoon in de tent (wel zo chill ’s nachts).

ouchen

We ontbeten voor de tent – het was (geluksvogels dat we waren) echt MEGA lekker weer dit weekend <3. En daarna stapten we op de tandem om het eiland te verkennen.

andem

We fietsten door de duinen en streken rond lunchtijd neer bij een strandtent, waar we tot het einde van de middag hebben gehangen. Het was ZO fijn weer.

vriendinnen

lunchen
De tonijn tartaar en burrata van strandtent Sunset zijn goedgekeurd <3

’s Avonds barbecueden we bij de tent, wat echt helemaal chill was bij zonsondergang. We aten heerlijk, dronken lekkere wijntjes en het leven was TOP.

barbecue

kamperen
We zitten achter de tent vanwege de zonsondergang én omdat het hier het minste waaide, haha
oeteaardappel
Heerlijke zoete aardappel met bieslook en crème fraîche gemaakt!

In dekbedden gewikkeld bleven we ook na zonsondergang lekker buiten zitten om sterren te kijken. Want men, het was natuurlijk pikkedonker op dit waddeneiland, dus je kon super goed de melkweg zien. En zo veel vallende sterren. Loved it!

Zondag: zeehonden spotten
Op zondag pakten we onze spullen in en ontbeten we voor de laatste keer voor de tent.

okenopkachel
Eitjes bakken op de houtkachel ging vrij goed! YES!

We gingen deze dag nog een boottocht doen om zeehonden te spotten (geen aanrader) en zijn daarna lekker naar lunchen in het dorp.

eehonden
Dat zeehonden spotten vonden we eigenlijk alle vier niet echt een aanrader. We twijfelden of het voor de zeehonden chill is, dat er drie keer per dag zo’n dikke boot voor hun kamp gaat liggen en verder vonden we het vrij lang duren allemaal (3 uur op zo’n boot om 1 zandbank te bekijken). Geen aanrader dit!

Om 5 uur pakten we de boot terug naar het vaste land. En na 2 uur rijden kwam ik weer lekker thuis bij Jan en Teddy.

erugweg
Het is je girllll achter het stuur! Ik heb zowel op de heen- als terugweg gereden en dat ging helemaal fijn. Dat komt gewoon echt omdat het een SUPER fijne auto is om in te rijden en dat is zo belangrijk, dat je chill bent met je auto.

We hadden allemaal het gevoel alsof we écht even weg waren geweest. Waar we normaal iedere zomer met z’n allen op vakantie gaan, lukte dat dit jaar helaas niet vanwege trouwerijen, baby’s, geld, huizen kopen. We worden echt volwassen man! Maar daarom besloten we wel gewoon gezellig een omaweekend, zoals we altijd in de winter doen, in de zomer te houden. Zomaweekend it is! En het was fan-tas-tisch. Wat heb ik toch een geluk met zo’n ontzettend fijne vriendinnengroep om me heen. We spreken elkaar niet iedere dag, we zien elkaar misschien niet iedere maand, maar de groep is ZO hecht en we zijn er altijd voor elkaar. Iedereen kan zichzelf zijn en iedereen is zó verschillend, maar samen zijn we echt zo’n fantastisch geheel. En dat bleek dit weekend ook maar weer. Loved it!

Zo, en dat was ‘m jongens! Mijn week 38. Topweek, met een klein dipje op dinsdag. Maar echt; zo mogen mijn weken vaker zijn.

Inmiddels is het woensdag in de week erna en het gaat tot nu toe weer heerlijk. Ik ben lekker hard aan het werk, heb gisteren een GEWELDIGE dag gehad met een fotoshoot en ga nog meer toffe dingen doen deze week. O.a. 11 gangen Japans eten en misschien vanavond naar de boekpresentatie van Fred, van de Jeugd van Tegenwoordig :D. Maar! Dan moet ik wel eerst m’n werk af hebben en er ligt nog een behoorlijke stapel. Ik ga er gauw mee aan de slag. Ciao!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

2 reacties op “Leo’s week 38: kamperen bij de boer, veel energie, interieurweek en meer!

  • Voor de zeehondjes te spotten vind ik het meer een aanrader om met een RIB boot te gaan, kan vanaf Terschelling en Vlieland in elk geval. Ameland weet ik niet eigenlijk. Wat kleinschaliger en in mijn beleving bij / voor de zeehonden ook rustiger.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *