Leo’s leven 191: huilen bij yoga, luxe hotel en stemmen!

Goedemorgen fijne mensen en welkom bij mijn dagboek van dinsdag 21 november. Nog één dag tot de Tweede Kamerverkiezingen van 2023 en over 34 dagen is het Kerst. WAAR BLIJFT DE TIJD? Nou, dat zal ik je vertellen. Míjn dagen stonden namelijk in het teken van een heeeeerlijk nachtje weg met mijn zus in een luxe landhuis met geweldig diner en 2,5 uur aan lichaamsbehandelingen, dáár bleef de tijd. Verder ben ik dit weekend druk geweest met een baby die niet wilde slapen, met chips op de bank en de eerste geitenmeeting van Morris op de kinderboerderij, m’n maandag stond in het teken van lactosevrije tiramisu, seksspeeltjes en een fotoboek, verder heb ik nog ontzettend liggen huilen bij yoga én hou ik me natuurlijk druk bezig met de aankomende verkiezingen. Want oh oh oh, ga ik voor tactisch of idealistisch?! Lees je mee?

Vrijdag:
Op vrijdag had ik een kort werkdagje tot 1 uur en in die tijd ging ik ook nog naar een yogales van 10 tot half 12. Oeps! Het was de bedoeling dat deze les veel korter was, maar het was zooooo fijn om even anderhalf uur de tijd te nemen voor mezelf, samen met de drie andere vrouwen die meededen aan deze Mama Core les bij Glow.

Het was echt een geweldige yogales voor moeders die nog enigszins herstellen van een bevalling of andere problemen rondom je bekken & core. Ik loop met een stom pijntje in m’n heup en heb heel erg problemen om m’n ademhaling echt diep in m’n onderbuik te krijgen, doordat m’n middenrif een soort van op slot zit. Wat allemaal gevolg kan zijn van de zwangerschap (dikke buik die je adem omhoog drukt én met veel gewicht op je bekken drukt). En ben een klein beetje de wanhoop nabij omdat het me niet lukt om de juiste ontspanning te vinden of oefeningen om dit te voorkomen, te blijven doen in combinatie met moederschap, werk, me-time, tijd met je partner, vrienden, sport, etc. Dus; ellende. En opeens was daar heel veel ruimte en begrip voor in yogasetting met een yogalerares die een achtergrond heeft in fysiotherapie en van alles weet over je bekken en core en vrouw zijn. En dat was ZO ongelofelijk fijn. Ik voelde me zó op m’n plek en zó begrepen, dat ik echt ontzettend heb zitten huilen tijdens deze yogales. En dat dit een plek was waar dat “mocht” voelde ook echt fantastisch. Man, wat een ochtend zo.

Eenmaal thuis moest ik nog “even” de laatste dingen voor werk doen, terwijl mijn hoofd echt bij hele andere dingen was. Ondertussen was m’n kleine babyschatje ook helemaal jengelig, want hij had (ook) geen topdag en om 2 uur stapte ik in de auto voor een nachtje weg met m’n zus. Pfff, ik moest de ochtend echt ff achter me laten.

Maar! Het was tijd voor heel fijne plannen, want ik had samen met m’n zus een luxe hotel geboekt. Ik zou namelijk dit weekend eigenlijk een werk-event hebben met een hotelovernachting en allemaal heerlijkheid, waar ik met Sas naartoe zou gaan, maar dat event werd gecanceld. Toch hadden we ons enorm verheugd op een nachtje weg met z’n twee, zonder kinderen, dus besloten we zelf maar een luxe hotel te boeken.

En zo kwamen we uit bij landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort. Ontzettend dicht bij mijn huis, maar dat mocht de pret niet drukken.

En ooooh wat hebben we het heer-lijk gehad.

We begonnen ons verblijf met een duo-massage van 1,5 uur op locatie die ik op voorhand al had geboekt. Daarna was het tijd voor een gezichtsbehandeling van een uur en toen waren we helemaal zen en klaar voor het weekend :D.

We doken de bar van het hotel in en genoten van heerlijke wijntjes, een borrelplankje en goede gesprekken. Om 7 uur gingen we aan tafel in het restaurant en daar aten we echt een ontzettend lekker 4 gangen diner, waarbij werkelijk iedere gang mooi en lekker was. God, wat een heerlijke dag dit. En wat een heer-lijk gezelschap <3.

Rollend naar de hotelkamer van lekker veel eten en heerlijke wijntjes, zijn we nog ff op de kamer samen in bad gegaan en om 11 uur lag ik in bed om eens even een heerlijke nacht ononderbroken door te slapen.

Zaterdag:
Op zaterdagochtend werd ik helaas al om kwart over 8 wakker, haha. Ik had écht gehoopt dat ik vet zou uitslapen, maar prima; ik had in ieder geval heerlijk getukt.

Toen was het tijd om nog ff uitgebreid te douchen en na een écht goed hotelontbijt, vertrokken we om half 11 weer naar huis. Oh, wat was dit lekker en man wat was het een aanrader. Ik heb er echt NIETS op aan te merken. ZO fijn!

Mocht je ook zo’n hotelovernachting willen boeken, dan heb ik een affiliate link voor je. Als je via DEZE link boekt krijg ik een klein percentage van jouw boekingsbedrag. Dit kan oplopen tot 8%, maar volgens mij is het in de praktijk iets minder. Ik weet het niet exact, maar het kost jou in ieder geval niets extra.

Sas ging nog even met me mee naar huis om Snorremans te knuffelen en daarna ging ze weer richting Groningen. Jan pakte ondertussen zijn tas in voor zíjn nachtje weg – toevallig in hetzelfde weekend gepland – en mij stond dus een gezellig dagje met Snorrie te wachten. Zin in!

En gezellig was het zeker. Tot het niet meer gezellig was, hahaha. Hij wil sinds deze week niet meer z’n einde middag dutje doen en daardoor zijn opeens alle slaapjes in de war. Overdag slaapt ‘ie opeens veel minder goed en ’s nachts iets onrustiger. Maar deze zaterdagavond sloeg echt alles.

Morris was helemaal overstuur. Normaal slaapt hij de hele avond en nacht rustig, maar nu had hij me om het halfuur nodig. Eerst zat ‘ie in een fase waarbij hij helemaal overstuur en in paniek was – ik ondertussen ook, want NIETS wat ik deed hielp ‘,- maar later op de avond was ‘ie opeens super wakker en vrolijk en hebben we nog een uur op de vloer van de babykamer gespeeld. Om 11 uur ’s avonds. XD

Uiteindelijk is ‘ie om 1 uur in slaap gevallen tot 3 en toen van 3 tot 5 en toen van 5 tot 7. En toen begon de zondag.

Zondag:
Gelukkig was ‘ie wel weer z’n vrolijke zelf op zondag, maar ik vond het een pittige avond haha. En dan te bedenken dat ik me de hele week al had verheugd op m’n zaterdagavond alleen op de bank met een zak chips. Zie je: je moet niet te veel willen als je een kindje hebt- dingen lopen de helft van de tijd gewoon anders.

Toen Jan zondag einde ochtend thuis kwam heeft hij Morris even van me overgenomen en ben ik alsnog op de bank gaan hangen met chips. Even tijd voor mezelf. Maar z’n middagdutje ging weer niet al te best, dus e

Verder was de zondag rete gezellig. Ik vind het het aller leukst om met z’n drie te zijn <3. We zijn lekker even gaan wandelen in het bos bij Bloemendaal en brachten een bezoekje aan een soort kinderboerderij, waar Morris voor het eerst een geit zag. Fijne zondag <3.

Maandag:
Op maandag was het tijd voor een lekkere werkdag. ’s Ochtends deed ik uitgebreid boodschappen voor een campagne en daarna dook ik de keuken in voor een lactosevrije tiramisu (die begin december online komt).

Hoe leuk is dit servies van &klevering?

Verder maakte ik content voor Easytoys en Journi App, ik dook in m’n mail, schreef een blog en maakte het hele huis aan kant, zodat het klaar was voor fotografie op dinsdag.

Om 5 uur waren Jan en ik allebei klaar met werk en zijn we lekker met ‘z’n drie aan de eettafel gaan zitten – Morris zit sinds deze week in een zitje aan tafel en het is het schattigste op aarde – en de kleine vrolijkerd was zooooo gelukkig met z’n beide ouders aan tafel én met z’n pompoen met couscous. Oooh het was echt zoooo gezellig.

Terwijl Jan Snorrie om 6 naar bed bracht, ben ik de keuken in gedoken om een lekkere maaltijd klaar te maken en daarna was het tijd voor en baddersessie, terwijl Jan nog ff buiten de deur ging sporten. Tijdens het badderen ben ik geloof ik toch nog geswitched van partij waarop ik ga stemmen en ik denk dus dat ik toch tactisch ga stemmen, nu pvda/gl zo hoog in de peilingen staat. Ik heb er al van alles over gelezen over waarom het niet slim is om tactisch te stemmen of waarom het wel slim is om tactisch te stemmen en ik geloof dat ik toch goede hoop heb dat het goed komt met links. Ik HOOP het zo.

Nou goed; ik hoop in ieder geval ook dát je gaat stemmen morgen. We moeten met onze doelgroep een flink geluid laten horen t.o.v. een steeds groter wordende groep ouderen die andere beslissingen nemen over zaken omdat ze in een hele andere fase van hun leven zijn. Wat begrijpelijk is, maar des te belangrijker is het dat onze generatie ook z’n stem laat horen. Ga stemmen!! 😀

Vrijdag praat ik je weer bij over hoe mijn week is. M’n week wordt volgens mij vrij druk… Of in ieder geval vandaag en vrijdag worden druk. Naja, we zien het ook wel. Tot vrijdag! En ga stemmen!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Hey Leo, waarom heb je het gezicht van Morris eigenlijk verborgen?
Nou; er zijn best wat mensen die dit dagboek lezen of mij op Instagram volgen en ik vind het een veiliger idee dat die grote massa mensen m’n baby niet kan herkennen. En natuurlijk vind ik het SUPER jammer ook, want het liefst laat ik z’n vrolijke gezichtje de hele dag aan iedereen zien. Maar met veel volgers weet je gewoon niet echt wie er allemaal mee zitten te kijken met welke motieven en dan vind ik het fijner om op deze manier iets meer grip op die situatie te hebben. De eerste drie maandjes mocht iedereen meegenieten en sinds dien is z’n gezichtje online alleen te zien voor mensen die we kennen. Ik hoop op je begrip daarin en vertrouw mij als ik zeg dat onder die geblurde blokjes steeds een HEEL vrolijk kindje verstopt zit :D.

2 reacties op “Leo’s leven 191: huilen bij yoga, luxe hotel en stemmen!

  • In de categorie ongevraagd advies: mijn middenrif zat compleet vast door long covid (als zangeres ook niet praktisch). Ik kreeg een long covid fysio die m’n middenrif losmasseerde. Erg pijnlijk, ik zal niet liegen, maar mega handig. M’n osteopaat was ook nuttig en chiropractor kijkt er soms naar, maar die fysio was echt de uitkomst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *