Leo’s leven 190: hysterische kerstballen, m’n tv maken en IKEA DIY van €26

Goedemorgen fijne mensen en welkom bij mijn dagboek van vrijdag 17 november. Ik ben lekker vroeg begonnen met werk, want ik heb vanmiddag allerlei wellness-plannen, waardoor de werkdag maar kort is. Aan de slag dus! Ik praat je allereerst bij over mijn afgelopen dagen, die in het teken stonden van een heerlijke IKEA-diy, de eerste oliebol van het jaar, hysterische kerstballen, thuisbezorgd Ramen, een nieuwe lamp en chiropractie. Lees je mee?

Dinsdag:
Dinsdag was een fijne werkdag. Ik hield me bezig met een campagne voor Parfumado, schreef m’n dagboek, reageerde op de reacties op mijn blogs, werkte 15 minuutjes aan m’n mailbox wegwerken en schreef een blog over hippe kerstballen :D. Die blog lees je hier.

In de middag moest ik aan de slag met het verkopen van m’n kleding – ik heb echt suuuper veel mooie winterse items hier liggen in een vuilniszak-, maar man wat vind ik dat toch altijd veel werk. Dus ik zie er een beetje tegenop en stel deze klus steeds uit. Ondanks dat ik het in mijn agenda had gezet. In plaats daarvan was ik bezig met het regelen van m’n wellnessweekend, pianospelen en wandelen.

Ik moet zeggen dat het best wel weer goed gaat met m’n wandeldoelen van dit jaar. Voorgaande jaren had ik altijd stappendoelen en dit jaar ben ik daar – ivm zwangerschap en baby – even vanaf gestapt. In plaats daarvan heb ik nu gewoon als doel dat ik twee keer per week een wandeling maak. Dat klinkt misschien minimaal, maar voor mij werkt het wel fijn.

Wanneer ik aan het begin van de week mijn dagen inplan, zorg ik dus ook dat ik die twee wandelingen per week inplan. En zo kwam het dat ik er dinsdagmiddag, ondanks dat het regende, toch nog even op uit ging. Heerlie!

Deceptie van de eeuw trouwens; ik noem dit altijd mijn zeekomkommer jas, omdat ik in de veronderstelling was dat een zeekomkommer een langwerpig, gek-groenig en oncharmant zeedier was. Blijkt dat een zeekomkommer donkerbruin/zwart is met stekels?! Totale identiteitscrisis nu.

‘s Avonds haalde ik Morris op van z’n oppas en bracht ik ‘m naar bed, omdat hij super moe was. Zelf had ik inmiddels ook niet ontzettend veel puf meer en dus besloot ik thuisbezorgd te bestellen en lekker met een kom Ramen op de bank te ploffen. Een tweeluik:

Woensdag:
Op woensdag kwamen Jans ouders op Morris passen. Ik werkte die dag lekker thuis en Jan ging naar kantoor. Voor mij was het een flink drukke werkdag, die in het teken stond van recepten uitschrijven, een paar campagnes tweaken, mails beantwoorden (het gaat weer eens slecht met m’n mailbox) ennn… een brainstorm met mezelf voor een nieuw project :D. Vet leuk. Ik was er de hele dag druk mee.

Dit recept kwam online!

Om 4 uur moest ik naar de chiropractor, daarna heb ik ff nieuwe fittingen gehaald voor in een nieuw lampje van Westwing en daarna ben ik thuis gaan koken voor m’n schoonouders, nadat ik Snorrie naar bed had gebracht.

Ik maakte deze Orzo met sinaasappel, feta en venkelzaad klaar en voegde er nog wat knapperig gebakken vega kip aantoe, samen met wat gebakken courgette en rode paprika. Oooooh wat aten we lekker. YES!

‘s Avonds ploften Jan en ik op de bank voor tv-kijkings, maar sinds ons internet een update heeft gehad deed de Apple tv het niet meer. Sinds dien keken we via onze Samsung Smart TV, maar dat vonden we allebei vrij kut werken. Dus ik ging tóch nog eens kijken of ik de Apple tv kon maken en het was drama, want WIE snapt er iets van DNS en ethernet en SOS en weet ik wat voor termen die te maken hebben met wel of geen internet ontvangen. Helemaal ingewikkeld. Maar! Uiteindelijk is het me gelukt om de problemen op te lossen.

Het probleem: de Apple tv kreeg geen verbinding met internet.

De pogingen om het op te lossen: wifi aan en uit, kabel erin en eruit, dns-dingen intypen, dingen met ethernet doen (maar geen idee hebben wat je precies doet), herstarten, fabrieksinstellingen – het hele rataplan.

De oplossing? Je raadt het niet maar DE INTERNETKABEL UIT DE APPLE TV HALEN bleek de oplossing. Niemand weet hóe de apple tv nu toch opeens verbinding heeft (zonder kabel, terwijl hij voorheen altijd een kabel nodig had), maar het werkt?

Donderdag:
OP donderdag was ik vrij. ‘s Ochtends chillde ik met Snorrie, die om half 9 nog ff naar de chiropractor moest voor een soort montly checkup. Om half 10 ging m’n kleintje naar bed en normaal slaapt ‘ie altijd 30 minuten in z’n ochtendslaapje, maar dit keer was ‘ie super moe en bleef ie wel een uur en een kwartier tukken. Naja; omdat ‘ie ‘s middags naar de opvang ging, vond ik het wel even prima dat ‘ie alvast wat lekkere slaapuurtjes had gepakt.

In de tijd dat Snorrie lag te tukken ben ik lekker gaan tekenen aan de keukentafel. Ik word steeds beter in toch echt tijd voor mezelf nemen en me daar niet super schuldig over te voelen. Wat echt goed is, want hoe beter ik in mijn vel zit, hoe beter ik voor m’n omgeving kan zorgen. Dus: kleurplaten inkleuren en een podcastje luisteren is ontzettend productief, omdat het ontspannend is :D.

Aan het einde van de ochtend ben ik nog ff gaan wandelen met Snor. Hij had wat nieuwe flesvoeding nodig en wij wonen in de buurt van een winkelstraat, dus dat is ideaal. Bij Etos haalde ik ff nieuwe babymelk, bij Game Time scoorde ik een boekje met dierengeluiden, bij de bloemenstal op de boek bij de afgebrande Albert Heijn haalde ik wat mooie bloemen voor in huis en we sloten onze wandeltocht af bij de oliebollenkraam.

Met twee oliebollen en poedersuiker in de bak van de kinderwagen facetimede ik Jan, die thuis aan het werk was, dat ‘ie over 5 minuten beneden in de deuropening moest staan voor een verrassing.

Jan zat nog in een call, maar die moest ‘ie maar even 5 minuutjes onderbreken, voor een eerste-oliebollen-van-2023-date in de voordeur. Met mij en Snorrie. VET gezellig :D.

Daarna liep ik met Snorremans door naar de opvang om hem daar af te leveren voor wat gezellige uurtjes met andere baby’s en toen begon mijn eigen vrije middag.

Ik lunchte met mezelf bij IKEA, shopte wat benodigdheden voor een leuk DIY project én kocht allerlei dingen die ik niet per se op m’n boodschappenlijstje had staan.

Eenmaal thuis ben ik aan de slag gegaan met een doe it yourself spiegeltafel. Ik was ooit verliefd geworden op een variant van €300, maar ontdekte een tijdje geleden op Pinterest dat je dit ook zelf kunt maken. En dus ging ik aan de slag met 5 spiegels (10 euro), een doos (6 euro) en dubbelzijdig tape (10 euro) en knutselde zo een bijzettafeltje voor in de woonkamer.

En ik ben er VET blij mee.

Oké, je moet er niet op gaan zitten, maar je kunt ‘m wel gewoon gebruiken als bijzettafel om dingen op te zetten. En bonuspunten voor mensen met baby’s: baby’s vinden het heerlijk om naar zichzelf in de spiegel te kijken. Ik kreeg de tip om een spiegel laag bij de grond te plaatsen en toen bedacht ik; dan moet ik zo’n bijzettafeltje maken. Dus Morris vermaakt zich uitstekend met het tafeltje door erin te kijken naar zichzelf en ik ben blij met een handig tafeltje naast de bank. WINST!

Om 4 uur ging ik nog ff als wervelwind door het huis, want het was een behoorlijke zooi op onze benedenverdieping. Dus ik maakte alles weer ff aan kant en gezellig. Bloemen op de vaas, kaarsjes aan, mn nieuwe lampje op z’n plek. Heerlijk!

Om 5 uur kwam Snorrie weer thuis en was het tijd voor een lekker hapje. Daarna bracht Jan ‘m naar bed, terwijl ik de keuken in dook voor een heeeeeeeeele lekkere maaltijd van Greenchef (de kip met tijm en brie, zooooooo goeddddd). Daarna kropen we met z’n twee op de bank met het nieuwste seizoen van Het Perfecte Plaatje. Heerlijk!

Nog even met z’n drie knuffelen op de bank voor we naar bed gaan <3

Inmiddels is het vrijdagochtend en heb ik wederom een lekkere dag voor de boeg. Ik kan tot 1 uur werken, heb tussendoor nog ff een yogalesje en ga daarna naar Santpoort Noord voor een hotelovernachting met wellness samen met m’n zus. Even een nachtje weg van onze kinderen :D. Zoooo veel zin in!

Dit weekend heb ik nog niet zoveel plannen, dus we gaan zien wat ‘t weekend ons brengt :D. Ik spreek jullie in ieder geval dinsdag weer. Fijn weekend en tot dan!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Hey Leo, waarom heb je het gezicht van Morris eigenlijk verborgen?
Nou; er zijn best wat mensen die dit dagboek lezen of mij op Instagram volgen en ik vind het een veiliger idee dat die grote massa mensen m’n baby niet kan herkennen. En natuurlijk vind ik het SUPER jammer ook, want het liefst laat ik z’n vrolijke gezichtje de hele dag aan iedereen zien. Maar met veel volgers weet je gewoon niet echt wie er allemaal mee zitten te kijken met welke motieven en dan vind ik het fijner om op deze manier iets meer grip op die situatie te hebben. De eerste drie maandjes mocht iedereen meegenieten en sinds dien is z’n gezichtje online alleen te zien voor mensen die we kennen. Ik hoop op je begrip daarin en vertrouw mij als ik zeg dat onder die geblurde blokjes steeds een HEEL vrolijk kindje verstopt zit :D.

8 reacties op “Leo’s leven 190: hysterische kerstballen, m’n tv maken en IKEA DIY van €26

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *