Loaded zoete aadappelfriet met vega shoarma, paprika en tzatziki

Hoi allemaal! Vandaag ga ik weer een heleboel lekkere recepten voor je uittypen en ik begin echt bij het beste recept. Ik maakte ergens in de afgelopen weken deze laoded zoete aardappel en het was vrij geniaal, al zeg ik het zelf. Echt ZO chill. Je maakt dus gewoon heel veel zoete aardappel en topt ze af met allerlei dingen die je lekker vindt. Ik denkkkkk dat ik dit veel vaker ga eten en andere varianten ervan maak, maar we beginnen vandaag even met de variant met vega shoarma, tzatziki en paprika. MJAM!

Nodig voor 1 persoon (enorme portie): 1 dikke zoete aardappel – 1/2 rode paprika – 1 bak vega shoarma – 4 eetlepels Griekse yoghurt – half bakje verse dille – handje verse peterselie – 1/2 theelepel knoflookpoeder – peper & zout – strooikaas (ik geef de voorkeur aan parmezaan)

Snijd de zoete aardappel in dikke frieten. Meng dit met olijfolie en een beetje zout en bak ze vervolgens in 20 minuten op 200C af in de Airfryer. Als je nog geen Airfryer hebt, dan raad ik je echt aan er een aan te schaffen; ik gebruik ‘m zoooooo veel.

Bak in de tussentijd de shoarma lekker knapperig in een pan met een beetje olie en hoog vuur. Je kunt gewone shoarma gebruiken, maar ik vind vega shoarma ook erg lekker, omdat vooral de smaak van de kruiden belangrijk is en niet de smaak van het wel of geen vlees.

Snijd de paprika in stukjes en voeg toe aan de pan met shoarma en bak mee op hoog vuur, totdat het een beetje gebakken is.

Maak dan zelf tzatziki door de Griekse yoghurt te mengen met fijngehakte dille en peterselie en een beetje knoflookpoeder. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de zoete aardappelfrites op een bord, drapeer daar de shoarma met paprika overheen, doe er een flats tzatziki bij/op, top af met een beetje verse peterselie (staat mooi) en eindig met wat parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

oadedd

Duuuuuude, dit was echt ZO chill! De smaken combineren echt perfect bij elkaar. En het is niet eens een mega ongezonde maaltijd; alleen de Griekse yoghurt maakt het vet, verder is het best wel oké. NICE!

Zoals gezegd ga ik dit zéker vaker maken. Vinden we dat fijn? 😀

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?


7 reacties

Ellen -

Wij eten dit thuis tegenwoordig zo vaak, echt een gouden combinatie.

leonie -

Jaa wat leuk om te lezen 😀

Lea -

Wauw Leonie, geweldig! Hoe heb je dit toch weer voor elkaar gekregen?
Chapeau en ga zo door kanjer :)

Iris -

Aahh vega-shaorma is een van mijn favorieten uit het vegavak! Ik eet het meestal gewoon ouderwets in een pitabroodje met knoflooksaus en wat groenten, maar dit recept ziet er megalekker uit ook. Ik ga dit zeker snel uitproberen! :)

leonie -

Jaaa dat is ook echt al mega lekker. Maar laten we wel wezen: shoarma draait om de kruiden, niet om het vlees of nietvlees ;-). MJAM!

Eline -

Oh topidee dit! Ik ben dól op shoarma, maar krijg altijd last van m’n buik (fellow PDS hier 🙋), maar gek genoeg gaat het met vega shoarma véél beter! En stiekem vind ik die nog lekkerder ook.

leonie -

Jaa mega chill! Waarschijnlijk ga je dan gewoon niet zo goed op varkensvlees. En idd, die vega variant is SUPER lekker.

Reageer ook