Kant & klaar #31: Groente lasagne van AH

Door Elske – Joehoe! Daar ben ik vandaag weer met een nieuwe kant & klaar, nummer 31 alweer waarin we al heel wat hoogte- en dieptepunten hebben meegemaakt samen. Ook wat betreft lasagnes. Dat vind ik toch wel echt ideale kant-en-klare maaltijd, om twee redenen. De eerste is dat er vaak twee bereidingsopties op staan: heb je veel tijd dan zet je het in de oven (is waarschijnlijk lekkerder), maar heb je haast (of honger) dan bereid je het in de magnetron. Verder vind ik het altijd chill dat er tegenwoordig in het kant-en-klaar schap veel variaties op lasagnes bestaan, dus je hebt voldoende keuze! Dit keer testte ik een gezondere variant, bewustere keuze of hoe je het ook wilt noemen voor je uit. Benieuwd naar de uitkomst van vandaag? Lees dan mee!

Assortiment
Wat betreft lasagnes heeft de Appie ruime keuze. Van skere kilo bakken voor €2,50 of luxere verse lasagnes voor ongeveer €5 voor een portie. Er zitten er ook nog varianten tussenin. Omdat hier eerder al wat cheapere varianten heb getest, koos ik vandaag voor een luxere variant: de verse groente lasagne. Ik betaalde er €5,65 voor, wat ik vrij prijzig vind vergeleken met de andere varianten. Wat is dat toch met gezondere of ‘bewustere’ kant-en-klare maaltijden? Hoe meer je richting de gezondere kant gaat, hoe duurder ze zijn.. Nou ja, als ze het maar waard zijn zullen we maar zeggen. Let’s test!

De bereiding
Je zet deze maaltijd lekker makkelijk voor 5 minuten in de magnetron. Omdat het een verse lasagne is, is er ook geen optie voor de oven. Komt mij even goed uit, want ik kies toch altijd voor de snelste optie 😉 #ongeduldig

De smaak
Dan nu over tot het belangrijkste onderdeel van deze test, de smaak. Zodra de lasagne in de oven staat begint het heerlijk te geuren: hongerrrr! Wanneer de lasagne klaar is en ik het folie verwijder ben ik aangenaam verrast: ziet er vet lekker uit! Ik krijg meteen zin om aan te vallen.

kant&klaar29_lasagne_2

En dat smaakt… lekker! De tomatensaus is goed op smaak en de groente zijn nog lekker knapperig. De bovenkant is afgetopt met mozzarella, maar niet extreem veel, zoals bij de meeste kant-en-klare lasagnes. Mocht je dat overdadig vinden, dan is deze variant zeker een goede vervanger, want hier wordt wel wat, maar zeker niet veel kaas gebruikt.

Confession: na de helft van de bak begon ik de smaak een tikkeltje saai te vinden. Ik miste wat smaak van extra kaas, vlees, vis of een goede bechamelsaus of iets dergelijks. Dit is gezien de hoeveelheid groente vast een bewustere keuze dan deze van de Aldi, maar wat mij betreft wint die laatste het op het gebied van smaak. Of op het gebied van zoutgehalte…

Voor degene wie denkt dat deze groentelasagne alleen uit groente bestaat: dat is niet helemaal waar. Er zitten gewoon pastabladeren in, en die zijn dus niet op basis van courgette, aubergine, o.i.d.  De bak bevat 450 gram en dat is dus een prima portie, maar omdat het volgens de verpakking voor meer dan de helft uit groente bestaat (360 gram) ben ik benieuwd hoe lang mij dit gaat vullen, ondanks de toevoeging van pasta. Ik heb het nu een klein uurtje op en zit nog redelijk vol, maar ik ben bang dat mijn maag over een uurtje wel gaat knorren… Toch maar een stukje brood bij eten de volgende keer?

kant&klaar29_lasagne_3

Eindconclusie: Niets mis met deze maaltijd,. Ik heb hem met plezier opgegeten, maar toch.. Als ik lasagne wil, wil ik kaaaaas en romigheid. En dat ontbrak het hier wel een beetje. Zeker niet slecht en je hebt je portie groentes weer binnen voor vandaag, maar wél duur,,. Een aanrader als je toch voor een gezondere kant-en-klare maaltijd wilt gaan, maar niet per se een must eat.

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat Leonie drie boeken schreef?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *