Pompoencurry met boerenkool (super lekker)

Helllllloooo you! Ik heb een gruwelijk lekker recept voor je. Ik kocht namelijk maandag een zak boerenkool bij Dirk voor €0,80 en eet daar al de hele week van, haha. Want; het is een dikke unit en ik gooi het gewoon overal doorheen.

Wist je dat boerenkool in Amerika wordt bestempeld als superfood en het echt bijzonder duur is? HAHA! Hier niet. En toch gezond. Niet per se lekker, maar wel makkelijk om overal maar doorheen te gooien. Wanttttt; ik maakte dus een pompoencurry (voor het eerst ooit) en daar combineerde die boerenkool dus echt prima doorheen.

Al met al was het een SUPER lekkere maaltijd en ik ga nú het recept met je delen. Klaar voor? Let’s curry!

Nodig voor 3 personen: 400gr pompoenstukjes* – 400ml kokosmelk – 1 pakje Conimex Massaman Curry paste – een flinke hand cashewnoten – verse peterselie – een hand fijngesneden boerenkool – 1 kleine ui – 3 tomaten – witte rijst – naanbrood – mango chutney

*ik gebruik die Biologische van AH want die zijn echt véél lekkerder dan de niet bio variant.

Snijd het uitje in stukjes en bak in een flinke scheut olie in de pan. Snijd ook de tomaat in stukjes en voeg toe aan de ui. Doe ook de curry paste erbij en roer door elkaar. Schenk er dan 400ml kokosmelk bij en doe de pompoenstukjes in de pan en kook de pompoen in 20 minuten gaar.

Kook dan ook de rijst in 8 minuten gaar.

Voeg aan de curry de boerenkool en cashewnoten toe en laat dit nog 5 minuten mee pruttelen.

Serveer de curry in een diep bord met in het midden een bolletje rijst. Top af met nog wat extra cashewnoten en verse peterselie. Serveer mango chutney en naanbrood erbij. Eet smakelijk!

curry2

Ik vond het een super mooie én lekkere maaltijd. Jan houdt niet zo van curry, dus die vond het prima, maar ik word helemaal gék van curry dus ik vond het ge-wel-dig. Echt fantastisch. Zo veel smaak, zo veel groentes, zo’n goede vegetarische maaltijd. MJAM!

Wat denk jij er van?

sintlovestoffetosti

Zoek je een tof cadeau voor Sinterklaas?
Zet mijn tosti-boek TOFFE TOSTI’S op je verlanglijstje of verras iemand anders er mee! Hij kost €14,95 (bestel hier!) en als je ‘m vandaag voor 23:00 bestelt, heb je ‘m morgen in huis.

Zullen we contact houden?
Volg me ook via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Eén reactie op “Pompoencurry met boerenkool (super lekker)

  • Jacintha zegt:

    De conimexcurry is niet vega! Bevat garnaal en kabeljauw. Dat hebben de meeste currypakjes dus let op in de supermarkt mensen. Verder tof recept 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *