Door Elske – Een hele goedenavond dames en heren (het is avond terwijl ik dit typ)! Gisteren was ik wat door dit blog aan het bladeren en het viel mij op dat er vet veel heerlijke Italiaanse recepten op staan. Ook al van heel erg lang geleden. En laat het nou zonde zijn dat deze zover zijn verschoven, want dit zijn fantastische recepten om met jullie te delen. Vandaar vandaag een opsomming van wat Italiaanse recepten die Leo eerder al met jullie deelde, maar nog steeds awesome zijn. We vergeten daarbij de pizza even, want pizza recepten hebben we al vaak genoeg gezien. Nee, deze keer alleen vette lasagna’s, heerlijke verse pasta’s met gehaktballetjes en simpele gnocchi’s. Klaar voor al deze heerlijkheid? Daar gaan we!
Gnocchi met gehakt, spinazie, mascarpone en Permagio Regano
Verder gaan we hier geen woorden meer aan vuil maken. Aan vuil maken klinkt trouwens negatief, maar in deze context is ‘ie dat zeker niet. Check dit recept maar even en je weet genoeg. Rest mij nog één ding om te zeggen: eet smakelijk!
Italiaanse gehaktballetjes uit de oven
Deze gehaktballetjes zijn al in meerdere recepten verschenen en dat is niet zonder reden. Vele lezers gingen je al voor wanneer je dit gaat maken en de reacties waren louter positief. Ik zou zeggen: maken die handel (en ja: dat is ook een oproep aan mijzelf, want het lijkt me intens lekker 😉 )
Spaghetti met parmaham, mozzarella, zongedroogde tomaten en courgette
Eigenlijk een hele simpele pasta, deze met o.a. parmaham en courgette. Het zoute van de parmaham in combinatie met het romige van de mozzarella en de crunch van de pijnboompitten vormen dit maaltje tot bijna-perfectie. Dat koken met weinig ingrediënten zo lekker kan zijn.. 😉
Bruschetta, tomaatjes, parmaham en veldsla
Dit is geen recept voor een bord avondeten, maar een recept voor allerlei hapjes bij elkaar. Eigenlijk is het geen recept te noemen; het zit hem meer in de aanschaf van goeie ingrediënten zoals een goede mozzarella en olijfolie. Als je die als basis in je huis hebt ben je al snel gelukkig met deze simpele hapjes.
Spaghetti met gehakt en doritos
Wisten jullie al dat Leo haar spaghetti Bolognese bijna altijd met doritos eet? Dat is een combi die mij totaal onbekend was. En dat spijt mij heel erg, want toen ik het laatst probeerde vroeg ik mij serieus af waarom ik dit in mijn leven heb moeten missen. Zo goed! Must try als je het mij vraagt.
Romige lasagne met spinazie, gehakt, mozzarella en Parmezaan
En we sluiten af met een lasagne. Een hele tijd (zeg gerust jaren) geleden maakte Leo dit receptje al, maar het blijft nog altijd een toppertje. Wat wil je ook met ingrediënten als gehakt, mozzarella, spinazie, kookroom en kaas? Gaat niet veel beter worden toch?
En, heb jij al honger gekregen van deze Italiaanse recepten? Of had je toch liever wat meer pizza gezien? Ik ben benieuwd; laat maar weten in de comments 😀
Je kunt Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet ook volgen via andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAM, YOUTUBE of FACEBOOK?