Italiaans: Gnocchi met gehakt, spinazie, mascarpone, oregano, tomaat en Permaggio Regano


Goedemorgen jij:D Ik zit eens even terug te kijken naar wat ik de afgelopen week allemaal heb gegeten, je weet wel; voor die facebookpost ‘Je favoriet van afgelopen week’ die ik iedere zondag op facebook doe. En ik ontdek allemaal gaten in de week. Zo at ik maandag rijst met ragout, maar ik blogde er niet over omdat het er totaal onsmakelijk uitzag. En dinsdag & woensdag dan? Die staan niet online? Oja.. Het was deze week ook nog eens Oud&Nieuw! Bizar hoe snel de tijd voor mijn gevoel gaat, ik ben NYE allang weer vergeten. Op oudjaarsdag at ik met vriendinnen een bij elkaar geraapt zooitje voedsel dat bestond uit sushi, pastasalade en zalm+roomskaaswraps. Op nieuwjaarsdag at ik kapsalon, van IBO Döner, lekker thuisbezorgd. Donderdag at ik dan de couscous, waar ik vrijdag over blogde. En vrijdag at ik Babi Pangang, waar ik zaterdag over blogde. En nu is het zondagochtend en blog ik over mijn héérlijke avondmaal van gisteravond: Gnocchi met spinazie, mascarpone, gehakt, tomaat & kaas. Lees verder voor het recept! Oh, en ik kan vast verklappen dat dit zeker mijn favoriet van deze week was.


Nodig voor één persoon: 100gr gehakt – 1 hand gnocchi’s – 1 grote hand verse gewassen spinazie – 1/2 tot 3/4 bakje mascarpone – 1 eetlepel oregano – 1 tomaat – 20gr Permaggio Regano

Verwarm de oven voor tot 180C. Bak het gehakt rul in de pan, voeg de oregano toe en bak die even mee. Voeg dan de mascarpone toe en roer totdat het mooi gesmolten is en een sausje wordt. Voeg dan de gnocchi’s toe en roer die er goed door. Laat het even pruttelen, een minuutje of 3 op middelmatig vuur. Vet de ovenschaal in en doe een grote hand spinazie er in. Giet daar het gehakt-gnocchi-mengsel over en top af met plakjes tomaat. Strooi daar vervolgens de kaas over en zet de ovenschaal 20 minuten op 180C in de oven. Klaar!

Ik vond het echt oooooverheerlijk. Ik maakte al eens eerder gnocchi met een héél lekker recept van AH en ik was twijfelachtig of ik iets kon maken dat bijna of net zo lekker was. Maar dat is gelukt! Het was écht heel lekker 🙂 Dus, mijn favoriet van week 1! Wat was jouw favoriete avondmaal van de afgelopen week?

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA BLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


13 reacties op “Italiaans: Gnocchi met gehakt, spinazie, mascarpone, oregano, tomaat en Permaggio Regano

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *