Hoi allemaal! Zoals ik in m’n vorige blogpost al aangaf, at ik vanmiddag een heel goed geslaagde zelfgemaakte sandwichspread op brood. En natuurlijk wil ik dat recept dan ook graag met jullie delen. Ik moet toegeven dat ik zomaar wat deed met ingrediënten die ik nog in huis had en er niet veel van verwachtte, maar het bleek toch een succes. Nice! Oh en ik moet er ook bij zeggen dat ik vet lekker brood heb ontdekt van AH. En dat betekent echt wat, want ik hou eigenlijk helemaal niet van brood. Brr! Maar dit brood op de foto, iets van champagnebrood ofzo heet het geloof ik, is héél lekker. Wel duur; 2 euro voor een brood waarmee ik een week deed. Of is dat niet duur? Geen idee eigelijk…
Nodig voor één persoon: 1/2 rijpe avocado – 1 el mayonaise – 5 blaadjes verse munt – 1 eetlepel pijnboompitten – 2 sneetjes lekker brood
Snij de munt fijn en prak de avocado. Meng dit door elkaar. Maak ook de pijnboompitten fijn, door ze helemaal fijn te snijden met een goed mes, te pletten in een vijzel of met de staafmixer klein te maken. Dit meng je ook door de avocadoprut. Roer de mayonaise erdoor en voeg naar smaak wat peper toe. Smeren op je brood en klaar!
De combinatie van munt en avocado is erg goed. Dat had ik nog niet eerder ondervonden, maar ‘t leek me lekker en dat bleek dus ook zo te zijn! De mayonaise voeg je eigenlijk toe om het geheel wat smeuïger te maken. En de pijnboompitjes maken het gewoon wat minder saai dan alleen avocado-met-munt-prut. Geslaagd dus!
Wat eet jij altijd voor lunch? Hou je van een creatieve lunch of ga jij standaard iedere dag voor hetzelfde?
VOLG DEZE BLOG(ster) VIA BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+ | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!
Misschien vind je dit ook lekker:
Jeanine Drost Guidry zegt:
Maak dit sinds een paar weken een paar keer per week. ZO LEKKER!!! Heb je ook ideetjes voor variaties? Enne, ik wil je kookboek! Heb je gemaild, maar ik woon in de VS, kunnen we dat regelen? Ik betaal natuurlijk alle porto!
leonie zegt:
Hoi Jeanine! Dat komt vast goed! Als je hebt gemaild sta je op de mailinglist en krijg je tzt een berichtje van me!
Sophie zegt:
Ziet er erg lekker uit! Hoe lang kun je dit ongeveer bewaren? 🙂
leonie zegt:
Eerlijk gezegd heb ik geen idee. Als je het in een potje stopt die goed sluit en je doet de pit van de avocado er bij, dan misschien wel 5 dagen? Maar ik heb eigenlijk geen idee 😀 Misschien dat een beetje citroensap erdoor ook wel helpt bij het goed bewaren..
Karlijn zegt:
Maybe nog lekkerder om die pitjes eerst ff te roosteren, zijn ze ook extra knapperig.
leonie zegt:
Kan inderdaad goed!
Iris Vos zegt:
Leuk recept, ik ben dol op avocado! Maar hoe zorg jij ervoor dat het prutje niet bruin wordt? Ik vind citroen maar matig werken en geeft wel veel smaak. Heb jij nog ideeën?
leonie zegt:
Als je de pit in het vruchtvlees laat zitten verkleurt de avocado niet! Dus als je er een prutje van hebt gemaakt gewoon de pit er weer in doen!
Nicole | Coco Gold zegt:
Oeh, dit ziet er goed uit! Wat een leuk idee om zelf een sandwichspread te maken, deze lijkt me echt heel lekker dus ik ga 'm zeker onthouden! Liefs, Nicole
leonie zegt:
🙂 Als je 'm gaat maken, laat je het dan weten? Ben benieuwd wat jij er van vindt!