Lunch: Brood met een zelfgemaakte sandwichspread van avocado, munt, mayo en pijnboompitten

Hoi allemaal! Zoals ik in m’n vorige blogpost al aangaf, at ik vanmiddag een heel goed geslaagde zelfgemaakte sandwichspread op brood. En natuurlijk wil ik dat recept dan ook graag met jullie delen. Ik moet toegeven dat ik zomaar wat deed met ingrediënten die ik nog in huis had en er niet veel van verwachtte, maar het bleek toch een succes. Nice! Oh en ik moet er ook bij zeggen dat ik vet lekker brood heb ontdekt van AH. En dat betekent echt wat, want ik hou eigenlijk helemaal niet van brood. Brr! Maar dit brood op de foto, iets van champagnebrood ofzo heet het geloof ik, is héél lekker. Wel duur; 2 euro voor een brood waarmee ik een week deed. Of is dat niet duur? Geen idee eigelijk…

Nodig voor één persoon: 1/2 rijpe avocado – 1 el mayonaise – 5 blaadjes verse munt – 1 eetlepel pijnboompitten – 2 sneetjes lekker brood


Snij de munt fijn en prak de avocado. Meng dit door elkaar. Maak ook de pijnboompitten fijn, door ze helemaal fijn te snijden met een goed mes, te pletten in een vijzel of met de staafmixer klein te maken. Dit meng je ook door de avocadoprut. Roer de mayonaise erdoor en voeg naar smaak wat peper toe. Smeren op je brood en klaar!

De combinatie van munt en avocado is erg goed. Dat had ik nog niet eerder ondervonden, maar ‘t leek me lekker en dat bleek dus ook zo te zijn! De mayonaise voeg je eigenlijk toe om het geheel wat smeuïger te maken. En de pijnboompitjes maken het gewoon wat minder saai dan alleen avocado-met-munt-prut. Geslaagd dus!

Wat eet jij altijd voor lunch? Hou je van een creatieve lunch of ga jij standaard iedere dag voor hetzelfde?

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA BLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


10 reacties op “Lunch: Brood met een zelfgemaakte sandwichspread van avocado, munt, mayo en pijnboompitten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *