Aziatisch: Babi Pangang met broccoli, rijst en kroepoek

Hoi hoi 🙂 God jongens, begin nooit aan de serie Dexter. Ik ben helemaal verslaafd en doe echt NIKS meer met m’n leven behalve Dexter kijken. En bloggen, omdat het te erg voor woorden zou zijn als ik dat ook opzij zet voor deze serie. Ik zit alleen maar op de bank, of lig in bed met inmiddels seizoen 7 van deze heerlijke serie. Hopelijk kijk ik seizoen 7 en 8 dit weekend nog uit. Dan val ik in een groot zwart gat, maar heb ik hopelijk m’n leven weer terug. Meer addicts hier?

Anyway, ik maak tussen de moord op een of andere moordenaar en het moment dat (SPOILERALERT) Deb iets heel spannends ontdekt, even tijd voor mijn babi pangang van gisteravond. Want dat at ik en het was lekker. Het recept? Lees verder!


Nodig voor één persoon: 100gr hamlappen – 1/2 pakje Conimex Babi Pangang marinade en saus – 1 kleine broccoli – 1 kopje rijst – kroepoek

Snij de hamlappen in reepjes, giet er wat olie bij en voeg de marinademix toe. Laat dit even rusten (zie verpakking voor exacte tijd). Kook de rijst en de broccoli ongeveer 10 minuutjes. Bak de hamlappen in een droge pan, ze zitten immers al onder de olie. Schroei de buitenkant alleen even dicht op hoog vuur en haal dan het vlees weer uit de pan. Voeg nu de sausmix en 150mL water toe aan deze pan en laat de saus dik worden. Voeg vervolgens de hamlappen weer toe en laat dit nog even 20 minuutjes op laag vuur lekker pruttelen. Zo wordt je vlees mooi mals. Serveer er kroepoek (cassave) bij en eventueel nog atjar tjampoer!

Het was een lekker maaltje. Ik ben echt gek op de Babi Pangang van Conimex (die ik overigens vaker met kipfilet maak ipv varkensvlees). Normaal eet ik ‘t eigenlijk altijd met boontjes, maar ik had nu nog broccoli in huis en dat kon er ook perfect bij! Een geslaagde maaltijd dus.

Wat ook geslaagd was, was mijn lunch van vandaag. Ik maakte een sandwichspread van o.a. avocado en munt en het was lékker! Daar blog ik straks over. Als ik niet weer in Dexter blijf hangen….. See you!

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA BLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


10 reacties op “Aziatisch: Babi Pangang met broccoli, rijst en kroepoek

  • Voor als je weer uit het zwarte gat wil.. White Collar is ook geweldig!! Nu is seizoen 5 bezig dus kun je nog even vooruit! Heb Dexter ook snel achter elkaar allemaal gezien 😛 Series kijken is echt verslavend!!

    • Thanks! Ja series kijken is vreselijk! Denk dat ik nu aan breaking bad ga beginnen… Maar dan zit je meteen weer vast aan zoiets dus misschien eerst even een week "vrij", haha!

  • Nog een Dexter-addict hier! Ik zit vol spanning te wachten op seizoen 8, dat volgende week op de Nederlandse tv komt. Al heb ik wel gehoord dat seizoen 8 echt slecht is. 🙁 Ik hoop uit de grond van mijn hart dat dat niet waar is!

    Die babi pangang ziet er trouwens heel lekker uit!

    • Ik ben inmiddels klaar en vond seizoen 8 wel een beetje gek. In het begin heel saai, halverwege wel weer leuk, en het einde is dan tja.. apart haha! Maar niet zo vreselijk lame als ik van te voren had gelezen overal. Dus gewoon lekker gaan kijken!

  • Yes! Bedankt, dit wilde ik altijd nog eens maken, ben gek op de babi pangang van de chinees namelijk! Jij maakt dus ook gewoon die uit een pakje? Was altijd al benieuwd naar of die smaakte, want zag hem wel eens staan bij de ah. Zie mensen wel eens moeilijk doen met een inmens grote lijst aan ingrediënten wanneer ze babi pangang maken, maar dan heb ik er al geen zin meer in! Goed om te horen dat die van connimex lekker is:) Denk dat ik er nog atjar bij zou doen, hmmm.. heb er nu al zin in!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *