Couscous met munt, spinazie, chorizo, garnalen en paprika

Hoi hoi! Gisteren wist ik écht niet in wat voor avondeten ik zin had. Geen goed teken als mijn 2014 zo inspiratieloos begint. Ojee… Maar goed, gelukkig heb ik een blog met zo’n 500 recepten online en kan ik daar zelf soms ook gewoon inspiratie uit halen. Want ik ben natuurlijk al lang weer vergeten wat ik de afgelopen 2,5 jaar eigenlijk gegeten heb. Zo at ik gisteren dus een receptje uit de oude doos; de groene couscous van Jamie Oliver, met garnalen, chorizo, munt, spinazie en paprika.


Nodig voor één persoon: 100gr couscous – 1 hand verse gewassen spinazie – 15gr munt – 1/2 rode paprika – 1/2 gele paprika – 60gr ijsgarnalen – 10cm chorizo

Snij de munt en de spinazie heel fijn en doe dit in een bak. Wel de couscous in kokend water en roer deze daarna door het munt-spinaziemengsel. Snij de chorizo in dunne plakjes en bak deze in de pan, samen met de garnalen en de paprika’s die je in stukjes snijdt. Zet ’t zo’n 5 minuutjes op ’t vuur, tot de chorizo knapperig wordt en de paprika zacht. Doe de couscous op je word en verdeel de chorizo, paprika en garnalen erover. Eventueel nog wat olijfolie erover gieten en een beetje peper. En dan is het klaar!

Het was lekker:) Ik was alleen de feta vergeten te halen en dat miste ik wel. Toen heb ik geitenkaas erdoor gedaan, die zachte witte. Die lag toevallig nog hier in de koelkast in het huis waar ik even logeer. Maar ik ben toch nog steeds niet echt dol op geitenkaas.. Maar goed 😉 Het was een lekker maaltje. Eens een andere couscous dan mijn standaard avocado-feta-zongedroogdetomaten-couscous.

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA BLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


2 reacties op “Couscous met munt, spinazie, chorizo, garnalen en paprika

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *