Lunch / Hapje: Pannenkoekje van soyamelk met havermout, cranberries en cacao

Hello there! Vandaag (donderdag) had ik opeens het briljante idee om te gaan sporten. Nou ben ik a-sportief als de pest, dus dit is nogal een uitzonderlijke situatie. Ik wilde gaan zwemmen en zag online dat het Marnixbad om kwart over 4 ruimte had voor baantjestrekkers. En dus moest ik me nog de hele dag vermaken. Ik maakte o.a. een lekkere lunch ‘s middags, maar om kwart over drie begon ik toch weer trek te krijgen. Tijd om iets te maken dat geschikt is voor vóór het sporten. En daar heb ik natuurlijk alle verstand van, not. Ik sport immers nooit. Gelukkig volg ik wel een aantal sportivo’s op instagram en zie ik zo nu en dan wel eens pannenkoekjes met van alles voorbij komen. Pannenkoekje it is! Oh en volgens mij was dit nog redelijk gezond ook, op het suiker na dan. En het feit dat ik het bakte in roomboter. Maar het gaat om het idee. HALLO! IK GING AL SPORTEN HOOR!

Nodig voor één snack-pannenkoekje (doorsnede 15 cm): 50ml Alpro sojadrink – 2 el havermout – 3 el meel – 2 theelepels suiker – een snufje pure cacao – een paar gedroogde cranberries

Je maakt een beslag van de melk, meel, havermout en de helft van het suiker. Meng het goed door elkaar en zorg dat ‘t een mooie dikke substantie is. Dit bak je vervolgens in een koekenpan aan beide kanten bruin. Bij het opdienen doe je er wat cranberries, cacao en je overige suiker over.

Ik vond het vét lekker en deze hoeveelheid was echt perfect precies goed, zo voor het sporten. Ergggg nice en zeker eentje om te onthouden.

PS: ik ben vet blij met m’n nieuwe iPhone, hij maakt zulke goeie foto’s! Wiehoe!

PPS: Ik ging niet sporten vanwege goede voornemens ofzo hoor. Ik heb geen voornemens en het zal me niks verbazen als dit de enige keer sport in 2014 blijft. Maar hey, dat is al bijna meer dan vorig jaar! 😉

Bij wie staat sporten wel op het lijstje met goede voornemens?

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA BLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


11 reacties op “Lunch / Hapje: Pannenkoekje van soyamelk met havermout, cranberries en cacao

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *