In de categorie: Don’t try this at home; de pantosti! Ik wilde iets lekkers lunchen vandaag en had nog lekker brood en komijnekaas in huis. Omdat ik in een ander huisje woon voor 3 weken en ik geen tosti-ijzer kon vinden, besloot ik er maar een pantosti van te maken. En hoewel die er zo op de foto hartstikke prima uitziet, was de onderkant zwart verbrand. Dusse… Misschien moet je dit recept niet gaan opvolgen…….
Nodig voor één persoon: 2 sneetjes brood, 2 plakken komijnekaas – pan – boter
Smelt het boter in de pan en leg je brood er in met een plak kaas er op. Ik zette het vuur te hoog waardoor de onderkant binnen no time zwart was en de kaas nog niet gesmolten… Het beste kun je het vuur middelhoog zetten en een deksel op de pan doen, zodat de kaas ook van boven hitte krijgt. En als de tosti bijna klaar is, kun je ‘m nog even omdraaien zodat de kaaskant naar beneden komt, maar dan moet je wel de pan in beweging houden zodat de kaas niet blijft plakken.
Bij het eten van een pantosti snij ik ‘m altijd in kleine stukjes, omdat mijn oma dat vroeger altijd deed. Haha! Dus 🙂
Een veel te makkelijk receptje, maar ik had zin om te bloggen dus toch maar online gezet:D Overigens was het idee van een komijnekaastosti wel echt lekker. De uitvoering in mijn geval alleen niet.. 😉
VOLG DEZE BLOG(ster) VIA BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+ | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!
Misschien vind je dit ook lekker:
Anoniem zegt:
het boter
Lisette zegt:
Elke zomer op kamp maken we bijna elke avond tosti's in de pan, jammie! Wat wij inderdaad doen, de buitenkanten van de boterhammen (dus ook twee op elkaar) insmeren met boter en dan op een middelhoog vuurtje bakken. Goed in de gaten houden inderdaad dat ie niet verbrand, maar vaak wordt ie mooi bruin met een heerlijke laag gesmolten kaas ertussen.
leonie zegt:
ja heerlijk!!
Red Sonja zegt:
Mijn ouders hadden heel lang ook geen tosti ijzer, dus ik deed het ook vaak in de pan. Wat volgens mij de trick is, is om gewoon zoals bij een gewone tosti ook een boterham er bovenop te leggen, want dan kan je hem gewoon omdraaien. Wel voorzichtig omdraaien dat hij niet uit elkaar valt, maar veder gaat het dan prima! 🙂
XX
leonie zegt:
Klopt, halverwege het bakken dacht ik ook opeens 'hmmm volgens mij moest er nog een boterham bovenop' haha. Te laat:p
Eve Johanna zegt:
Oeh een 'tosti' met komijnekaas is een super goed idee! Echt nog nooit aan gedacht, terwijl het zo simpel is!
leonie zegt:
Haha bizar he! De meest voordehandliggende dingen bedenk je soms gewoon niet:p
Sylvia zegt:
Haha, ik maak mijn tosti's altijd in de pan, dus dit durf ik wel aan 😉 En ik gebruik hiervoor nooit boter of olie, scheelt weer vet 😉
leonie zegt:
Klopt! Wordt t dan wel lekker?
Susanne zegt:
Doe ik ook weleens maar heb het nog nooit met komijnekaas gedaan! Ik smeer alleen de boterham zelf met boter in (en doe er nog wat kruiden op), ipv boter in de pan. En stukjes eten gewoon het lekkerst haha
leonie zegt:
Ah dat is ook handig!
Anoniem zegt:
Een tip voor een tosti uit de pan: tosti klaarmaken en een minuutje in de magnetron, zodat de kaas alvast kan smelten! Ondertussen de pan warm laten worden en nog een minuutje (of 2) bakken met regelmatig keren, succes gegarandeerd 😀
leonie zegt:
Jemig wat een goed idee!!! Thanks!
Anoniem zegt:
Wat ik doe als ik geen tosti-ijzer vind: eerst het brood in de broodrooster en dan met de kaas erop in de microgolfoven. 🙂 Niet optimaal, wel lekker!