Zachtgegaarde kip in Coca-Cola (Pulled chicken)

OH MIJN GOD. Ik at verrukelijk eergister. De hemel! Echt amazeballs. Ik hoopte al dat dit vet lekker zou worden, maar het was wel een beetje een experiment en dus een risico maar ooooooh ik slaagde met vlag en wimpel. Wat ik maakte? Dat kun je natuurlijk al lang in de titel lezen, maar ik zal het nog even voor je herhalen omdat het zo hemels is en je van de titel alleen al gaat watertanden: zachtgegaarde kip in Coca-cola (…) op een wrap met coleslaw (…) en komkommer. DE BOM. Of hemel. Of Het Summum. Erg goed in ieder geval. Lees je mee?

Nodig voor één persoon (bereid je voor op een bingeparty, want zelfs als je propvol zit wil je nog meer): 2 kippenbouten (#vreetzak) – 1 blikje Coca-cola (niet light!) – een snufje kaneel – een snufje chilipoeder – 1 klein blikje tomatenpuree – kant en klare coleslaw – 3 kleine wraps – 1/2 komkommer – 2 theelepels suiker – scheutje azijn

Smelt boter in een braadpan en bak de kippenbouten hier even in aan totdat ze bruinig zijn. Doe dan de tomatenpuree erbij en bak dat heel eventjes aan op de bodem van de pan. Voeg dan een half blikje cola toe, wat kaneel en chilipoeder en laat dit pruttelen. De kip gaat in totaal ongeveer een uur pruttelen (hoe langer, hoe zachter het vlees = hoe beter). Zorg dat hij elke keer in een goede laag vocht staat, dus voeg af en toe extra cola toe en als je blikje leeg is, wat water.

Trek vervolgens al het vlees van het bot (gebruik hiervoor twee vorken) en laat het nog even doorpruttelen, totdat de saus dik is. Speel af en toe met het vuur (niet letterlijk): van middelhoog naar laag. Als de pan te hard pruttelt zet je ‘m lager en als je net water hebt toegevoegd zet je ‘m hoger. Ik heb geen idee of dit ook klopt volgens kookregels, maar ik doe gewoon wat werkt voor mij en dit werkte.

Maak de wraps ondertussen warm in de magnetron (je wil ze lekker klef hebben) en serveer de kip op de wraps met wat koolsla. De saus moet nu echt niet meer waterig zijn maar dikkig en lekker om de uitelkaargetrokken kip heen zitten.

Je kunt er nog wat friszoete komkommer bij serveren. Rasp een komkommer fijn en meng dit met azijn en suiker. Even afgieten voordat je het serveert. Erg lekker!

Tja en dan is alles bij elkaar echt heel erg fantastisch. Ik at twee kippenbouten in m’n eentje op, met zo’n 5 kleine wraps. Veel te veel, maar zo intens intens intens lekker, dat ik niet kon stoppen met eten.

Ik ben echt ultiem trots dat ik dit gewoon zelf heb klaargemaakt en dat het heerlijk was. Woehoe! Nu moet jij er mee aan de slag. Ik hoop dat het net zo lekker wordt! 😀

MIJN TWEEDE BOEK IS UIT!
Yes! Hij ligt eindelijk in de winkels! Mijn tweede boek, vól makkelijke recepten voor alleenkokers. Bestel ‘m via Bol.com of ga langs een random boekhandel, de meesten verkopen ‘m wel. Woehoe!

MEER VAN DIT?
Ook mijn eerste kookboek kun je gewoon nog bestellen. Check hierrrrrzo.

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet


30 reacties

Tess -

Afgelopen vrijdag gemaakt en superrrrlekker!

leonie -

Jaaa NICE. Leuk om te lezen dat het gesmaakt heeft!

Anja -

Ik heb dit recept al verschillende keren gemaakt met kipfilet. Is heel goed te doen en ook zeer lekker

Cindy -

Gebruik je het vel van de kippenbout ook? Of haal je die eraf voordat je de kip van het bot haalt?

layla -

Ik heb de kip vanavond gemaakt voor mijn vriend (voor mijzelf maakte ik een variant met kipstuckjes). Hij zag het eerst niet zitten want cola en kip, dat kan toch niet samen. Maar hij vond het super lekker.
Ipv wraps bakte ik er aardappelschijfjes en broccoli/rode ui bij. Goeie combinatie.

Anzji -

Hoiii,
Had het recept eventjes geleden al gespot, maar vanmiddag dan maar eens eindelijk gemaakt! De structuur van de kip was erg lekker, maar ik vond het wel wat.. vlak qua smaak. Erg zoet en ook een beetje vettig (veel vetogen op de saus). Kwestie van smaak denk ik ook hoor! Ik heb er uiteindelijk wat ketchup onder geroerd omdat het “zure” daarvan wat compenseerde. Heb je misschien ideetjes voor de volgende keer? 😀 Limoensap ofzo?

leonie -

Ja ik snap wel wat je bedoelt. Ik eet het daarom vaak in combinatie met Coleslaw omdat dat fris en zurig is. Misschien de volgende keer een beetje zout, extra cayennepeper en limoensap toevoegen?

Maud -

proef je heel erg de cola-smaak? (hou ik niet zo van…..) Kan je het anders ook bijv met suiker opgelost in water doen? Of is juist die cola wat het lekker maakt

Anmari -

Moest het ongekruidde kip zijn?

Bettie -

Hoi!
De coleslaw, waar kun je die ‘t beste halen? Is het van een bepaald merk..?
Groetjes Bettie

leonie -

Ik haal gewoon die van de AH! Maar die van Dirk is ook prima :)

Nikki -

Kan je de kippenpoten ook heel laten? Of wordt de saus dan uiteindelijk niet dik en plakkerig? Ik ben altijd zo’n fan van kip die van het bot glijdt 😛

leonie -

Dat kan! Maar ik vind het juist lekker dat de saus en kip helemaal met elkaar vermengen…

Ria -

Wat was dit lekker….net 2 broodjes op met de cola-kip….en een tomaat/komkommersalade erbij.
Ik heb het gemaakt in mijn slowcooker…1 uur op high en 4 uur op slow.
De rest is voor morgen…met friet en een salade erbij.
Ik ga het zeker vaker maken..

leonie -

Ah god om te horen Ria! Jaloers op je slowcooker <3

grijzezondagmiddag -

Wanneer moet je precies het vlees van de poot halen? Halverwege of … ?

leonie -

Als laatste! Zodra je merkt dat je het zonder teveel moeite van de poot af kunt trekken (vandaar de naam pulled chicken) is het goed :)

Esther -

O MY LORD, dit is zoooooo heerlijk! Net gemaakt en ja, amazeballs!

Patty -

Net gemaakt en het was inderdaad amazeballs!!! Echt megaaa lekker. Ga het zeker nog vaker maken. Ik heb zelf nog een beetje sriracha toegevoegd, because I love spicy!

leonie -

Jeeeej! Ja, goeie toevoeging! Je kunt ook een pepertje door de saus doen als je van spicy houdt :)

anmari -

Is coca cola een must of is any cola goed? Klinkt al erg goed. .ga ik zeker een keer maken als de kindjes uit logeren zijn.

leonie -

Het moet in ieder geval geen light-variant zijn. Je hebt suiker nodig om de saus lekker te maken..

Anmari -

En dan doe je dat natuurlijk met ongekruidde kip?

Kim -

Moet ik voor twee personen gewoon de hoeveelheid verdubbelen? Dus dan totaal 2 blikjes cola? Hier ook vreetzakken! Nu al zin in!

Jura -

Ik ga dit zeker eens proberen! Heb je ook al eens geprobeerd om spareribs in cola te maken? Het duurt langer dan kip om het helemaal zacht te krijgen, maar het is wel echt moeilijk lekker!

Piet -

Leuk recept! Waarom geen cola light?

Lotte -

Omdat je de suiker nodig hebt, zo krijg je een lekker dikke plakkerige saus.

Reageer ook