Zachtgegaarde kip in Coca-Cola (Pulled chicken)

OH MIJN GOD. Ik at verrukelijk eergister. De hemel! Echt amazeballs. Ik hoopte al dat dit vet lekker zou worden, maar het was wel een beetje een experiment en dus een risico maar ooooooh ik slaagde met vlag en wimpel. Wat ik maakte? Dat kun je natuurlijk al lang in de titel lezen, maar ik zal het nog even voor je herhalen omdat het zo hemels is en je van de titel alleen al gaat watertanden: zachtgegaarde kip in Coca-cola (…) op een wrap met coleslaw (…) en komkommer. DE BOM. Of hemel. Of Het Summum. Erg goed in ieder geval. Lees je mee?

Nodig voor één persoon (bereid je voor op een bingeparty, want zelfs als je propvol zit wil je nog meer): 2 kippenbouten (#vreetzak) – 1 blikje Coca-cola (niet light!) – een snufje kaneel – een snufje chilipoeder – 1 klein blikje tomatenpuree – kant en klare coleslaw – 3 kleine wraps – 1/2 komkommer – 2 theelepels suiker – scheutje azijn

Smelt boter in een braadpan en bak de kippenbouten hier even in aan totdat ze bruinig zijn. Doe dan de tomatenpuree erbij en bak dat heel eventjes aan op de bodem van de pan. Voeg dan een half blikje cola toe, wat kaneel en chilipoeder en laat dit pruttelen. De kip gaat in totaal ongeveer een uur pruttelen (hoe langer, hoe zachter het vlees = hoe beter). Zorg dat hij elke keer in een goede laag vocht staat, dus voeg af en toe extra cola toe en als je blikje leeg is, wat water.

Trek vervolgens al het vlees van het bot (gebruik hiervoor twee vorken) en laat het nog even doorpruttelen, totdat de saus dik is. Speel af en toe met het vuur (niet letterlijk): van middelhoog naar laag. Als de pan te hard pruttelt zet je ‘m lager en als je net water hebt toegevoegd zet je ‘m hoger. Ik heb geen idee of dit ook klopt volgens kookregels, maar ik doe gewoon wat werkt voor mij en dit werkte.

Maak de wraps ondertussen warm in de magnetron (je wil ze lekker klef hebben) en serveer de kip op de wraps met wat koolsla. De saus moet nu echt niet meer waterig zijn maar dikkig en lekker om de uitelkaargetrokken kip heen zitten.

Je kunt er nog wat friszoete komkommer bij serveren. Rasp een komkommer fijn en meng dit met azijn en suiker. Even afgieten voordat je het serveert. Erg lekker!

Tja en dan is alles bij elkaar echt heel erg fantastisch. Ik at twee kippenbouten in m’n eentje op, met zo’n 5 kleine wraps. Veel te veel, maar zo intens intens intens lekker, dat ik niet kon stoppen met eten.

Ik ben echt ultiem trots dat ik dit gewoon zelf heb klaargemaakt en dat het heerlijk was. Woehoe! Nu moet jij er mee aan de slag. Ik hoop dat het net zo lekker wordt! 😀

MIJN TWEEDE BOEK IS UIT!
Yes! Hij ligt eindelijk in de winkels! Mijn tweede boek, vól makkelijke recepten voor alleenkokers. Bestel ‘m via Bol.com of ga langs een random boekhandel, de meesten verkopen ‘m wel. Woehoe!

MEER VAN DIT?
Ook mijn eerste kookboek kun je gewoon nog bestellen. Check hierrrrrzo.

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

32 reacties op “Zachtgegaarde kip in Coca-Cola (Pulled chicken)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *