Papardelle met stoofvlees en parmezaan

Goedemorgen mensen van het goede leven! Dit weekend rende Jan de halve marathon van Egmond en ik wilde ‘m bij thuiskomst (moe, verkleumd, nat) verwennen met een lekker zondags maaltje. En dus maakte ik stoofvlees. Maar omdat we de laatste tijd wel vaker stoofvlees hadden gegeten, was het tijd voor een nieuw recept.

Ik had wel zin om me uit te sloven in de keuken en dus maakte ik zelf verse pasta (met de pastamachine), met daarbij Italiaans stoofvlees. Lekker in een tomatensaus en lekker gekruid met rozemarijn en tijm, ipv klassiek met laurier en kruidnagel zoals ik normaal doe.

Ik volgde een recept van Jamie Oliver dat je hier kunt vinden. En paste het een klein beetje aan.

Nodig voor 4 personen: 700gr stoofvlees* – 5 takjes verse rozemarijn – 1 eetlepel verse tijm – 1 kleine rode ui – 3 teentjes knoflook – 5 kleine worteltjes – 1 stengel bleekselderij – 1 blik gepelde tomaat (400gr) – 300gr verse pappardelle (meel/ei) – 50gr boter – 2 handjes geraspte pecorino (of een andere Italiaanse harde kaas) – 3 glazen rode wijn

*ik gebruikte 400gr runderpoulet en 300gr tournedos. Dat laatste is absoluut niet bedoeld voor stoofvlees, maar ik had het nog in huis en vond het zonde om nieuw vlees te halen, als ik nog had liggen. Na uren stoven proefde je geen verschil in vlees en dus lukte het prima, maar eigenlijk is tournedos een veel te mooi stuk vlees om in een stoofpot te gooien.

Ik maakte het recept klaar zoals in deze beschrijving staat. Goed om te weten: bij mij kookte de pan regelmatig droog en op die momenten voegde ik wat extra water toe. Ook deed ik gewoon een deksel op de pan, in plaats van het dakje van bakpapier.

Verder maakte ik m’n pappardelle zelf in onze pastamachine; van ongeveer 300gr bloem en 130ml water gemengd met ei, maar de pastamachine zelf geeft de verhouding wel goed aan, dus die kun je beter aanhouden.

IMG_6198

Zo, dat was dus echt vet lekker. Heel anders dan hoe mijn stoofpot normaal smaakt. En VEEL machtiger, zo met pasta. Maar wel echt lekker. Ik vond de combinatie met de rozemarijn en het zoute van de pecorino door de pasta echt heel erg lekker bij het stoofvlees.

Wil je ook een keertje een andere stoofpot maken dan anders? Dan is dit echt een tof recept om eens te proberen. Ik weet niet zeker of ik het nog eens ga maken, maar vond het wel bijzonder geslaagd. Ik hoop jij ook!

Word jij nummer 35.000?
Ik heb bijna 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D.

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

Sponsor je favoriete blogger
En ja mensen, ik heb nóg iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Thanks!


2 reacties

Sanne -

Zou dit ook in de slowcooker kunnen? Hoe lang zou het dan duren denk je….

leonie -

Ik denk zeker dat dat kan, maar ik heb 0 ervaring met slowcookers, dus geeeeen idee hoe lang!

Reageer ook