Kant & klaar #44: Stoommaaltijd kip teriyaki met noodles van gele wortel van AH

Door Elske – Hallo jij! Het is weer tijd voor een recensie uit de serie kant & klaar! En ik moet jullie zeggen; ik ben nog nooit zo blij geweest met mijn aandeel in deze reeks, want ik heb net een huis gekocht. Jawel, een HEEL HUIS. Samen met mijn vriend. Er moet nog het één en ander gebeuren in het huis #understatemen en dus zijn we sinds de kerstvakantie al aan de klus. Lekker in de avonduurtjes, nadat we de hele dag gewerkt hebben. Je kunt je voorstellen: veel tijd (en zin) om te koken is er niet. Dus in dat geval val ik graag terug op mijn functie als foodblogger en meer specifiek het schrijven voor blogs voor de reeks Kant & klaar. Multitasken ten top.

Een huis kopen is niet alleen heel spannend en leuk, maar ook DUUR. Dus toen ik zag dat de stoommaaltijden weer eens in de bonus waren bij de Appie, besloot ik er een paar in de slaan. Er moet op de kleintjes gelet worden 😉 Maar even serieus mensen; nooit voor de volle mep kopen hoor die maaltijden. Ze zijn altijd wel ergens in de aanbieding.

Het assortiment
Het assortiment stoommaaltijden is behoorlijk groot bij de AH. Je heb allerlei varianten: vega of juist met vis of vlees, of met rijst, pasta of aardappelen. Alleen veganisten onder ons hebben weinig te kiezen, maar de rest van Nederland kan tevreden zijn.

Ik ging voor een stoommaaltijd die geen koolhydraten, maar groente als basis had en dat kwam mij goed uit. Groente is naast fruit ook iets wat (te) weinig genuttigd wordt tijdens het klussen. Via deze weg zou ik toch nog mijn dagelijkse portie groentes binnen krijgen. TOP! Ook schreeuwt deze verpakking dat de maaltijd rijk is aan eiwitten (wat is dat toch met die eiwitten die overal gepromoot worden tegenwoordig?) en dat klonk me ook niet verkeerd in de oren, gezien ik nog een avondje door moest bikkelen en niet direct na het eten op de chips wilde aanvallen. Of ik het geloofde was een tweede: vaak heb ik het gevoel met maaltijden die groente als basis hebben (zoals courgetti) dat ik na een uur alweer honger heb. Maar goed, we gaan het ondervinden. Let’s test!

De bereiding
Je prikt geen gaatjes en verwijdert geen folie. Je hoeft niets te doen behalve de maaltijd in de magnetron te plaatsen. Volgens de verpakking 6,5 minuten op 700 watt, maar als je zoals ik geen 700 watt stand hebt op je magnetron, maak je daar 7 minuten op 630 watt van.

kant&klaar44_teriyakistoom_2

De smaak
En dan nu het eindresultaat… Qua smaak vond ik deze maaltijd echt een aanrader als je van teriyaki houdt. De kip is lekker mals en gemarineerd, de teriyakisaus voldoende aanwezig en de groente (wortel, paksoi, broccoli en taugé) passen goed bij elkaar.

Maar kon deze maaltijd mij ook de gehele avond vullen? Om die vraag te beantwoorden moet je twee dingen van mij weten. Één: ik heb sowieso snel weer honger en eigenlijk altijd wel plaats voor of m&m’s of chips s avonds, dus dat zegt niet zoveel. En twee: ik vind die stoommaaltijden qua portie vaak aan de karige kant. Het zou voldoende moeten zijn, maar mocht je wat meer trek hebben dan vullen ze je niet altijd. Zo ook deze maaltijd. Het vulde me op het moment, maar niet lang genoeg.

kant&klaar44_teriyakistoom_3

Conclusie: lekkere maaltijd voor als je toch gezond wilt doen en voldoende groentes binnen wilt krijgen en niet al te veel trek hebt. Minder een aanrader als je nog even aan de arbeid moet of een avondje door moet halen op het gebied van studie of andere gerelateerde activiteiten 😉

Zullen we contact houden?
Volg Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet ook via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *