Pasta pesto met broccoli, garnalen en rode peper

Hey you! Vandaag is het op Gewoonwateenstudentjesavondseet.nl weer eens tijd voor een klassiek studentenrecept. We gaan aan de slag met…. Pasta pesto! Ja, want weinig recepten die door zo veel studenten gegeten worden. En ik eet het nog steeds; al 8 jaar afgestudeerd en ik vind dit nog steeds een topper.

Vandaag maken we een variant met garnalen, broccoli en rode peper. En met dat laatste ingrediënt hoef je niet zuinig te doen, als je het in de supermarkt koopt.

Zin in? Aan de slag!

Nodig voor 2 personen: 250gr verse spaghetti – 200gr garnalen – 1-2 rode pepers – 1 kleine broccoli – 1 potje groene pesto – 2 eetlepels crème fraîche

Kook de broccoli-roosjes in 10 minuten gaar en giet af. Bak de garnalen in een pannetje totdat ze verkleurd zijn (dit kan heel snel gaan). Doe de broccoli daar bij. Snijd de rode peper in kleine stukjes en bak die ook mee met de broccoli en garnalen. Doe 2 eetlepels crème fraîche erbij.

Kook dan de verse pasta in 3 minuten gaar. Dit is echt zo gepiept. Giet dat dan af en bewaar een klein beetje kookvocht. Roer de pesto door de gekookte pasta en roer dat vervolgens door de pan met garnalen en broccoli. Als je broccoli mooi zacht gekookt is, dan mengt die zich na een beetje roeren echt helemaal door de pasta heen en dat is vrij awesome. Eet smakelijk!

IMG_5961

Ik vond het echt een lekker maaltje, maar de rode peper proefde je bijna niet. Ik had in mijn recept 1/2 supermarkt rode peper gebruikt en volgens mij zijn dat gewoon echt slappe dingen. Daar had ik er makkelijk 2 van kunnen gebruiken. Maar heb je nou pepers van goede kwaliteit, dan zou ik iets voorzichtiger zijn.

Anyway; het was een lekker maaltje en het stond binnen no time op tafel. Daar houden we van! <3.

Word jij nummer 35.000?
Ik heb bijna 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D.

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

Support je grilll
En ja mensen, ik heb nóg iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Thanks!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *