Risotto met tomaat, parmaham, rucola, ricotta en basilicum

Joe! Ik maakte vandaag gruwelijke risotto. En ik kan me niet concentreren op het typen want ik heb HEEL HARD de radio aan want ik ben aan het nagenieten van Pinkpop. Maar ik doe toch een poging tot bloggen. Want dat is nodig, want: ik at vanavond De Hemel. Ik maakte risotto, totaal spontaan en zonder plan, want ik moest koken met de dingen die nog in huis waren. Uiteindelijk werd het een te smaakvolle risotto (nooit te), waarbij je ieder hapje gewoon eventjes in je mond moest houden omdat er zo veel verschillende smaken te proeven waren. Echt, dit was zó lekker.

Nodig voor één persoon: 1 ui – 1 teen knoflook – 1 kopje risotto – 2 plakjes parmaham – een handje rucola – 1 tomaat – 1 blokje groenteboullion – 2 glazen witte wijn – paar blaadjes basilicum – 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas – 1 eetlepel ricotta!


(Maak je dit voor meer personen, doe dan niet klakkeloos de ingrediënten verdubbelen! Neem bvb wel 2 kopjes risotto, maar niet 4 glazen wijn, dat moet je een beetje op gevoel doen…) 


Snipper de ui en knoflook en bak glazig in olijfolie. Voeg risottorijst toe en bak eventjes mee. Voeg een glas wittewijn toe en laat het droog pruttelen (roeren tussendoor!). Voeg dan nog een glas witte wijn toe en laat weer droog pruttelen. Maak ondertussen 500ml bouillon. Giet steeds een beetje bouillon bij de risotto, totdat de korrel de juiste bite heeft. Snij een tomaat in blokjes en voeg toe aan de risotto, samen met wat blaadjes basilicum. Roer de parmezaanse kaas erdoor. Doe rucola op je bord en schep de bijna droge risotto er in. Doe er stukjes parmaham op en een flats ricotta. Klaar!

Vijfhonderd ingrediënten en ook echt vijfhonderd smaken en het was verrukkelijk. Even dacht ik dat het ging mislukken toen ik per ongeluk de zoetste dessertwijn ooit gebruikte als 1e wijnglas, maar misschien dat dat juist wel heeft geholpen bij die amazing smaak? Het was echt een gruwelijk lekkere risotto dit. Kan ik dan toch een beetje goed risotto maken? Misschien… Aanrader!

Oja en oeps het was dit Meatfreemonday vandaag. Morgen ga ik naar een tofu-event; doe ik dan meat free, oké?

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

Heb jij mijn kookboek al? Dan zou ik het heel leuk vinden als je een review schrijft op Bol.com! Hoe? Hierzo!

MEER RISOTTO:

23 reacties op “Risotto met tomaat, parmaham, rucola, ricotta en basilicum

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.