Risotto met tomaat, parmaham, rucola, ricotta en basilicum

Joe! Ik maakte vandaag gruwelijke risotto met tomaat, a.k.a. De Hemel. Ik maakte een risotto zonder plan, want ik moest koken met de dingen die nog in huis waren en uiteindelijk werd het echt een geweldig smaakvolle risotto met tomaat, waarbij je ieder hapje gewoon eventjes in je mond moest houden omdat er zo veel verschillende smaken te proeven waren. Echt, dit was zó lekker.

Wie o wie is er klaar voor deze risotto met tomaat en parmaham? LET’S DO IT!

Recept Risotto met tomaat

Nodig voor één persoon:

 • 1 ui
 • 1 teen knoflook
 • 1 kopje risotto
 • 2 plakjes parmaham
 • een handje rucola
 • 1 tomaat
 • 1 blokje groenteboullion
 • 2 glazen witte wijn
 • paar blaadjes basilicum
 • 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
 • 1 eetlepel ricotta!

Maak je dit voor meer personen, doe dan niet klakkeloos de ingrediënten verdubbelen! Neem bvb wel 2 kopjes risotto, maar niet 4 glazen wijn, dat moet je een beetje op gevoel doen…

Snipper de ui en knoflook en bak glazig in olijfolie. Voeg risottorijst toe en bak eventjes mee. Voeg een glas wittewijn toe en laat het droog pruttelen (roeren tussendoor!). Voeg dan nog een glas witte wijn toe en laat weer droog pruttelen. Maak ondertussen 500ml bouillon. Giet steeds een beetje bouillon bij de risotto, totdat de korrel de juiste bite heeft. Snij een tomaat in blokjes en voeg toe aan de risotto, samen met wat blaadjes basilicum. Roer de parmezaanse kaas erdoor. Doe rucola op je bord en schep de bijna droge risotto er in. Doe er stukjes parmaham op en een flats ricotta. Klaar!

Vijfhonderd ingrediënten en ook echt vijfhonderd smaken en het was verrukkelijk. Even dacht ik dat het ging mislukken toen ik per ongeluk de zoetste dessertwijn ooit gebruikte als 1e wijnglas, maar misschien dat dat juist wel heeft geholpen bij die amazing smaak? Het was echt een gruwelijk lekkere risotto met tomaat dit. Kan ik dan toch een beetje goed risotto maken? Misschien… Aanrader!

Oja en oeps het was dit Meatfreemonday vandaag. Morgen ga ik naar een tofu-event; doe ik dan meat free, oké?

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

23 reacties op “Risotto met tomaat, parmaham, rucola, ricotta en basilicum

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *