Vegetarisch: Gnocchi met mascarpone-gegrildepaprikasaus, walnoten, veldsla en Parmezaanse kaas

Hi there! Vanavond at ik een leftover-maaltje van dingetjes die ik allemaal nog in huis had. Dat is zo makkelijk aan vegetarisch eten op maandag; vaak kun je wel een maaltje in elkaar flansen van pasta en wat groentes. Easy! Overigens wilde ik het in deze blogpost over iets anders hebben, maar dat ben ik alweer vergeten. Potverdikkie. Nou, misschien weet ik ’t aan het einde van deze post weer… (Vette cliffhanger aan het einde van de intro……)(oké, ik weet ’t weer; read on!)

Nodig voor één persoon: 1 hand gnocchi – 3 gegrilde paprika’s uit pot – 100gr mascarpone – een handje walnoten – een hand veldsla


Laat de mascarpone smelten in een pannetje. Voeg de gegrilde paprika’s toe en laat ze even warm worden. Haal vervolgens alles uit de pan en pureer het tot een pastasaus. AH IK WEET HET ALWEER! Ik wilde schrijven over hoe WK-proof deze maaltijd is 😀 ZO vet fucking knaloranje. Hélemaal klaar voor het WK :). Hup Holland hup! Oké; terug naar het recept. De pastasaus wordt dus heel oranje. Mooi! Ondertussen kook je de gnocchi, die slechts 3 minuutjes op ’t vuur hoeven. Je kunt ze trouwens ook bakken in wat olijfolie. Dat tipte een van de leuke lezers hier eens! Heb ik alleen zelf nog nooit uitgeprobeerd, maar lijkt me wel eens de moeite waard. Oké, dan doe je wat veldsla op je bord, daar doe je de gnocchi op, dan de saus, verkruimel er wat walnoten over en top af met parmezaanse kaas. Oh, en een beetje peper is ook wel welkom. Klaar!

Het was een lekker maaltje. Niet echt speciaal. En deze pastasaus is een variant op een die ik normaal met slagroom, paprika en basilicum maak (kijk hier!) en die versie is toch lekkerder. Maar het was echt dikke prima. En WK-proof. Dan maakt het gewoon een awesome gerecht natuurlijk.

Wat denk jij er van; is hier een nieuwe categorie geboren op gewoonwateenstudentjesavondseet? Wk-proof recepten? Of gaat iedereen deze zomer gewoon aan de bitterballen? Die overigens ook enigszins oranje zijn…


VOLG DEZE BLOG(ster) VIA BLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


2 reacties op “Vegetarisch: Gnocchi met mascarpone-gegrildepaprikasaus, walnoten, veldsla en Parmezaanse kaas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *