Courgettepasta met zelfgemaakte pastasaus en kipfilet

Hallo! Veel mensen in m’n omgeving zijn altijd maar bezig met gezond eten en de lijn en slank worden/zijn/blijven. Ik niet zo en ik vind het eigelijk ook maar zonde dat zoveel mensen het belangrijk vinden om slank te zijn. Soms kan ik echter wel leuke inspiratie opdoen uit de slank-proof recepten van anderen. Wist je bijvoorbeeld dat je een pastagerecht heel goed gezonder kan maken door de pasta te vervangen door courgettesliertjes? Niet alleen slank-proof maar ook handig voor mensen met gevoelige darmen die niet tegen pasta kunnen. Ik probeerde het uit! Heel tegendraads maakte ik er alleen zelf wel een niet zo gezonde (lees:slagroom) pastasaus bij. Hashtag yolo (muhahaha).

Nodig voor 1 persoon: – 1 courgette – 1 pot gegrilde rode paprika (295gr) – 100mL ongeklopte slagroom – 1 teen knoflook – een plukje basilicum – 200gr kipfilet

Je snijdt de courgette in de lengte door vieren en snijdt deze plakken in hele dunne slierten, vergelijkbaar met tagliatelle. Deze kook je maximaal 2 minuutjes, giet je af en laat je wat afkoelen op je bord. Schenk er olijfolie over en strooi er wat peper&zout overheen. Snij de kipfilet in stukjes en bak deze tot ze mooi goudbruin zijn. In het pannetje waarin je de courgette hebt gekookt, ga je nu zelf heel gemakkelijk een pastasaus maken. Schenk de slagroom in de pan (middelhoog vuur) en doe de knoflook, gegrilde paprika en basilicum er bij. Laat dit 5 minuutjes pruttelen en prik zo nu en dan in de paprika, zodat de sappen lekker vrij komen. Pureer de saus met een staafmixer en zet het daarna nog eventjes op het vuur om mooi in te dikken. Leg de kipfilet op de courgettepasta en schenk de saus er overheen. Klaar!

Het snijden van de courgette is even veel werk en eigenlijk haat ik dat. Maar het was het absoluut waard! Ik vond het een super lekkere maaltijd en heb totaal niet de pasta gemist. Het is qua smaak een beetje zoet en zuur tegelijk en het het ziet er bestwel lekker uit, toch? Ik vind het een aanrader! Ook leuk voor een etentje 🙂

Hoe denk jij er over? Ga je voor gezond en slank of hou je net als ik van no-nonsens koken?

PS: Oepsss ik heb geloof ik een beetje gespetterd bij het opscheppen, haha!

Misschien vind je dit ook lekker:


44 reacties op “Courgettepasta met zelfgemaakte pastasaus en kipfilet

  • Ik heb dit recept vanavond gemaakt met íets teveel saus haha, de 'pasta' dreef er echt in! Maar maakt niet uit, want het was suuuperlekker 😀 Ohja en ik had Parmezaanse kaas-flakes erover, omdat ik m'n gewone pasta ook altijd met kaas heb hihi

  • Anoniem zegt:

    Positief verrast, Erg lekker! Heb deze week alleen maar maaltijden van je blog gemaakt en allemaal super lekker! Ga zo door 😀

  • Ik heb dit gisteren gemaakt en vond het zo lekker! Die courgette in plaats van pasta ga ik zeker vaker doen. Ik had nog saus over en die heb ik 's avonds nog op crackertjes gegeten.

  • charlotte zegt:

    Wat was dit heerlijk!
    Ik ben eigenlijk helemaal niet zo'n courgette eter, maar op deze manier was het echt om je vingers bij af te likken!

  • Anoniem zegt:

    Ik heb dit gisteren gemaakt met mascarpone (bij gebrek aan slagroom..) en zongedroogde tomaten, jeeeezus wat lekker!!! Echt een geweldig recept voor pasta's, dipsauzen, vullingen etc. Ik heb de laatste restjes van mijn bord gelikt 🙂 Bedankt!

  • Klinkt lekker! En ik ben gek op courgette 🙂
    Ik ga het binnenkort eens maken, met een paar kleine aanpassingen 😉
    Tofu of tempeh in plaats van de kip en sojaroom in plaats van slagroom denk ik.

    Wat betreft afvallen/slank zijn, ik denk dat als je een gezond en gevarieerd voedingspatroon hebt dat je daar verder helemaal niet mee bezig hoeft te zijn of je nou aanleg hebt of niet. Dan kun je ook best een keer snoepen en genieten van een enorm stuk chocoladetaart. Zonde om de hele tijd bezig te zijn met calorieën tellen! En gezond eten/gezonde snacks kunnen ook heerlijk zijn.

    • Dominique zegt:

      Je hebt natuurlijk helemaal gelijk, maar net als het voor sommige mensen moeilijk is om de verleiding van alcohol, sigaretten of drugs te weerstaan, is het voor anderen moeilijk om de verleiding van veel vet- en suikerrijk eten te weerstaan en het bij af en toe een stuk taart te houden. Ook al zou je het graag willen kunnen.

  • Dominique zegt:

    Ziet er heerlijk uit! Wat het verhaal over slank zijn betreft: volgens mij ben jij iemand die van nature slank is en dan hoef je er ook helemaal niet mee bezig te zijn. Ik denk dat niemand graag bezig is met slank zijn, maar als je aanleg hebt tot dik worden en het ook moeilijk vindt niet teveel te eten, moet je er wel mee bezig zijn tenzij je met overgewicht/obesitas door het leven wil gaan en jong wil sterven. Ik denk dus dat het een luxe is er niet mee bezig te hoeven zijn. 🙂

    • Ik ben inderdaad van nature slank en heb daardoor misschien ook wel makkelijk praten. Ik vind het gewoon jammer dan mensen die er ook prima uit zien en niet richting obesitas gaan, toch bezig zijn met afvallen omdat iedereen maar slank moet zijn. Genieten, dat is het belangrijkst!

  • Ben blij dat jij hetzelfde als mij erover denkt; dat mensen altijd zo bezig zijn met afvallen, slank blijven, etc etc.
    Ik heb zelf een eetstoornis gehad en ben nu echt tégen afvallen, het maakt je alleen maar ongelukkig! gewoon lekker genieten van eten, hmm 🙂

    • Klopt! Lukte mij alleen niet vanwege het gips, haha. Heel suf!

      Rauw heb ik 't laatst in een salade gehad, hoewel daar volgens mij nog wel iets van olie of azijn overheen zat. Lekker idd!

  • Anoniem zegt:

    Ziet er echt goed uit! Ik ga dit zeker een keer zelf proberen, ook supermakkelijk voor 1 persoon en denk dat dit aan het einde van de stufi-periode ook zeker nog betaalbaar is!
    Ik probeer wel altijd een beetje op gezonde voeding te letten, maar ik kan enorm genieten van lekker eten met een glas wijn en hecht hier meer waarde aan dan aan afvallen!

  • Klinkt lekker!

    Ik gebruik courgette wel eens in plaats van lasagne bladeren. Ook een stuk gezonder ;).

    Ik vind het wel belangrijk om daar rekening mee te houden en gezond te koken (of in ieder geval vers). Maar ik vind het ook héél belangrijk om te genieten van alle 'ongezonde' dingen in het leven. Ik denk dat gevarieerd eten belangrijk is, en als dat nou af en toe wat ongezonder is. Maakt echt niet zoveel uit.
    Als je er maar van geniet ;).

    Ik ga dit een keer proberen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *