Foodness: WE ZIJN “LIVE”!

Hey guys! Dagelijks krijg ik toch best wel behoorlijk wat persberichten in m’n inbox en daar doe ik lang niet altijd iets mee. Maar gisteren kreeg ik me toch een leuk persbericht: Foodness is out in the open! Je weet wel; Foodness, die site waar ik sinds kort ook voor schrijf. Ik mag me part noemen van de Foodness-family en daarom vind ik het ook heel leuk dat Foodness nu eindelijk groot in de pers is gelanceerd. Ik zag Claartje, hoofdredactrice, zelfs vandaag voorbij komen in Editie NL. En dus wil ik dit even leuk met jullie delen:) Ben je benieuwd wat Foodness nou precies is en wat de filosofie is (die is leuk!), lees dan even verder!

Uit het persbericht:
“Foodness is het online platform over gezond, maar vooral lékker eten. Het biedt een database vol gezonde recepten, ook voor mensen die bijvoorbeeld een glutenvrij, lactosevrij of suikervrij dieet volgen. Goeroe’s die je vertellen wat je wel, en vooral wat je niet moet doen en eten, daar geloven wij niet in. Wij denken dat de waarheid altijd in het midden ligt. Daarom komen op Foodness verschillende food- en health bloggers aan het woord, die hun visie op voeding delen en over hun leefwijze vertellen. Zo vertellen zij waarom ze bijvoorbeeld geen gluten, suiker of melkproducten gebruiken en wat ze dan wél eten, of welke vitamines je minder makkelijk binnenkrijgt als je veganistisch eet en hoe je dat kunt oplossen. Want gezond eten is geen hype, gezond eten is een levenswijze.”

Eerder schreef ik al eens dat ik persoonlijk allergisch ben voor de hashtag superfood en Foodness heeft daar ook een leuke visie op:
“Superfoods zijn leuk en aardig, maar hebben we hier niet vooral te maken met een marketinghype? Want gezonde producten hoeven niet uit een bergdorpje in de Himalaya te komen en per pakezel naar de bewoonde wereld vervoerd te worden. Ook hoeven ‘superfoods’ geen €15,- per 100 gram te kosten. Oh, en als je iets gezonds wil eten, wil je misschien ook graag dat het écht lekker smaakt, en niet dat je gezicht tijdens het proeven vertrekt alsof je puur citroensap drinkt. Wie wel eens een tarwegrasshot heeft geprobeerd begrijpt wat hiermee bedoeld wordt.”

Het hele persbericht kun je hier nalezen. Het filmpje van EditieNL kun je hier(vanaf 11:30) bekijken en er staat tevens een heel artikel op hun site (klik hier!).

Ik vind het leuk dat ik als blogger onderdeel ben van de Foodness-family. Ook al ben ik dan niet zo’n health-freek; dat is JUIST mijn bijdrage aan dit platform. Alle blogs die ik voor Foodness schreef tot nu toe, vind je hier. Binnenkort komt er weer een nieuwe post online! Pssst; op instagram gaf ik onlangs al een preview van die post!

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA BLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *