Zeg, wat vind jij?

Hallo daar! Het is begin 2014 en ik bruis van de leuke ideeën voor m’n blog om allemaal nog dit jaar te realiseren. Zo wil ik binnenkort écht beginnen met een YouTube kanaal en kan ik niet wachten om aan de slag te gaan met m’n eigen kookboek (ja echt!). Maar nóg iets waar ik mee wil beginnen, is het versturen van een nieuwsbrief.

Ik vind het allereerst zelf gewoon heel leuk om nieuwsbrieven te maken (het is nota bene groot onderdeel van mijn fulltime job naast ’t bloggen!), maar ik merk ook echt dat sinds facebook z’n nieuwe regels heeft doorgevoerd, er minder mensen op GEWOONWATEENSTUDENTJESAVONDSEET.blogspot.nl komen. En dat vind ik jammer. Voor mezelf, maar ook voor jullie. Ik zou jullie zo graag gewoon lekker blijven inspireren 🙂

En daarom bedacht ik dat een nieuwsbrief misschien wel een leuk nieuw ‘Blijf op de hoogte!’-medium is. Je kunt je er zelf voor inschrijven als je het leuk vindt en hoeft dit dus ook helemaal niet te doen als je er niet op zit te wachten.

Graag hoor ik wat jullie in een nieuwsbrief willen lezen (hoewel ik daar zelf wel leuke ideeën voor heb al) en vooral hoe vaak en wanneer jij nou een nieuwsbrief zou willen ontvangen.

Zelf zit ik er aan te denken om wekelijks, of tweewekelijks een nieuwsbrief te versturen op bijvoorbeeld zondag, of maandag, zodat je meteen een boodschappenlijstje kan maken voor de komende week. Ik kook natuurlijk vaak alleen voor mezelf, net als veel van jullie, en heb daarom mijn koelkast altijd vol liggen met halve courgette’s, een vriezer vol losse kippenpoten en noem het maar op. Maar meestal maak ik in één a twee weken toch wel al m’n ingrediënten op en kook ik dus best bewust! Door jou iedere een of twee weken aan het begin van de week te sturen wat ik de afgelopen week kookte en daarbij nodig had, kun jij makkelijk je boodschappen doen!

Lijkt dat je wat? Of heb jij een ander super leuk idee?

Ik hoor graag jouw mening 🙂 Vooral ook over de timing. Hoe vaak wil je mail? En op welk moment?

Tot mails! (? ;-))

44 reacties op “Zeg, wat vind jij?

 • Op zondag/ maandag bedenk ik altijd wat ik ga eten die week… Dan kijk ik ook wat er in de Bonus is bij jouw favoriete supermarkt en kook ik met die producten (Dus misschien moet je vragen of zij jou willen sponsoren;)). Wekelijks zou ik alleen doen als je de nieuwsbrief heel kort maakt, dat je bijna niet hoeft te scrollen. En blijf aan je doelgroep denken: (ex-)studenten (die net een beetje meer geld uit willen geven aan een goede maaltijd). Het lijkt me logisch dat je het aan het begin van de studie/werkweek gaat versturen: op zondag/maandag. In het weekend eten studenten thuis.

  Het klinkt in ieder geval erg leuk! Succes.

  • Zou kunnen maar ik ben bang dat dat voor veel mensen toch teveel is. Mocht jij dat nou wel willen, dan kun je volgen via bloglovin en je daar op de dagelijkse mail abonneren! Dan krijg je dagelijks alle blogpostst van de blogs die je volgt in één mail!

 • Doen! Ik zou dan veel meer van je blog zien, dan nu.
  Door mijn drukke schema met werk én studie heb ik vaak niet de tijd om te zoeken.
  Als ik het dus wekelijks in mijn inbox zou krijgen die ik toch iedere dag moet checken, zou dat geweldig zijn.
  Mijn voorkeur zou overigens wel uitgaan naar vrijdag. Ik merk dat ik, maar ook veel mensen in mijn omgeving juist op zaterdag boodschappen doen.
  Succes!

 • Anoniem zegt:

  Mijn eerste reactie: nee please hou op, niet nog een nieuwsbrief!
  Ik zou me er niet voor aanmelden, ik lees je blog gewoon wanneer en hoe vaak het mij uitkomt.
  Zo te lezen vinden veel mensen het wel leuk dus je moet het volgens mij gewoon proberen! Een tijdje een proefnieuwsbrief ofzo 😉 je blog is top!

 • Voor een tweewekelijkse nieuwsbrief zou ik me inschrijven, maar je staat ook onder mn bladwijzers dus denk niet dat het heel veel meerwaarde voor mij zou hebben. Maar leuk idee!

 • Ik heb nog niets gemerkt van de veranderingen op fb. Ik zie gewoon nog jouw posten.
  Een nieuwsbrief is ook leuk, maar ik vind juist de kleine postjes op fb zo leuk. Ik krijg veel mail. Vaak scan ik die vluchtig en als ik geen tijd heb skip ik de helft.
  Ik lees dus persoonlijk eerder meerdere korte posten op fb dan een lange wekelijkse nieuwsbrief.
  Dus ik hoop dat je ook op fb blijft posten.
  En je blog staat bij mijn favorieten, dus als ik zin heb om wat te surfen, dan weet ik je ook te vinden.

  • Relaxt dat jij m'n posts nog wel ziet 😀 Gewoon op facebook blijven volgen, daar verandert niets aan als ik een nieuwsbrief begin, het is gewoon extra! En jeeeeej ik sta tussen je favorieten 😀

 • Hoi Leonie,

  Een nieuwsbrief is een leuk idee, het is alleen heel moeilijk om een nieuwsbrieflezer vast te houden. Dit merk ik heel erg in projecten van bedrijven waar ik mee werk, er zijn vaak meer inschrijvingen voor een nieuwsbrief, maar waar vroeger vaak 60% werd gelezen, is het nu nog meer rond de 30% in sommige gevallen. Maar met een goede inhoud ben je goed op weg! En dat zit wel goed haha!

  Dat gezegd hebben, wil ik even inhaken op wat Hanna zegt, een App kan misschien een mooiere oplossing zijn dan een nieuwsbrief, ook om meer engagement te creeëren bij je lezers. Leuk mode woord trouwes in de marketing tegenwoordig. Een app kan heel simpel, eigenlijk is het al te doen zonder ingewikkelde code's als je een beetje handige vriend (oid) hebt. In plaats van een volledige app te ontwikkelen voor elk platform, kan je een soort app op internet maken (mobiele website) en dat eventueel verstoppen in een kadertje zodat hij direct van je telefoon op te starten is.

  Voordat ik te ver afdwaal (ik krijg allemaal super toffe ideeën die wetenschappelijk heel leuk zijn, maar voor de gemiddelde persoon niet heel erg) veel succes, en ga vooral door. Ik lees het met plezier!

  Succes!!
  Sander

  • Dank je voor je uitgebreide reactie Sander!! Ik ga er zeker iets mee doen 🙂 De plannen voor een app zijn er al, weet alleen nog niet waar ik de tijd vandaan moet halen om het uit te werken.. 😛

 • Hallo Leonie,

  Goed idee een nieiwbrief ivm terugelopende bezoekers.
  Zelf zit ik ook in de hoek van marketing dus vind het leuk om hierop te reageren..anyway,
  Als je het doet incl boodschaplenlijstje voor de week zal ik de nieuwsbrief wel elke week doen..en dan t beste op vrijdag ochtend(mensen zien uitnaar het weekend en willen lekker gaan koken/gasten over de vloer/willen eens iets anders eten dan normaal)
  Ook zal ik het wekelijks doen, omdat stel dat mensen jou echt dag tot dag volgen dan kan je deze lezersgroep tegemoet komen. Voor de lezersgroep die niet elke dag jou inspiratie nodig heeft kan de nieuwbrief er weer even bijpakken wanneer inspiratie nodig is.
  Wellicht kan je op den duur zelfs een applicatie ontwikkelen(wellicht erg duur maar miss heb j n computer nerd vriend doe t als hobby projectje wil doen). Waarbij mensen zelfs hun boodschappen kunnen afstrepen op hun lijstje.
  Miss nog n idee.. om je recepten te kunnen beoordelen dmv sterren. Bijv. 5sterren, superior maaltje, 1ster compleet niet te eten (grapje :-p) kleine toelichting op beoordeling.

  Misschien vind je mn ideeën niks, of miss wel..doe ermee wat je wilt:-)

  Groetjes, Hanna
  Succes!

  • Dank voor je uitgebreide reactie Hanna! Waar werk je, ben ik benieuwd naar!

   Nieuwsbrief gaat wekelijks of tweewekelijks worden. Applicatie plannen heb ik ook, maar waar haal ik de tijd vandaan met nog een fulltime baan ernaast?! Haha! En de sterrenbeoordeling heb ik al, zie de labels aan de zijkant! Of bedoel je dat de bezoekers kunnen beoordelen?

   Dank je!

  • Renate Wolters zegt:

   Hallo Leonie,

   Ten eerste, ik lees altijd met veel plezier je blog. Een tweewekelijkse nieuwsbrief met de lekkerste recepten zou leuk zijn! Ook een applicatie is een goed idee. Ik (en misschien met mij vele andere?) sta nu redelijk vaak onhandig op mijn telefoon te kijken wat ik nodig heb voor je ingrediënten. Dus een overzichtelijke applicatie zou wel heel handig zijn. Zelf volg ik een opleiding in o.a. marketing en ken een bedrijf die goede (en niet te dure) applicaties maakt, http://www.janssen-jansen.com/. Misschien heb je er iets aan.

   Groetjes,

   Renate

 • Elke twee weken en dan misschien een nieuwsbrief met 7 lekkere gerechten, zodat we die twee weken met de gerechten door komen!
  En een heel leuk idee om het aan het begin van de week te sturen. Ik persoonlijk doe mijn boodschappen op zaterdag of zondag dus zou ik de nieuwsbrief dan persoonlijk het liefste op vrijdag ontvangen! Leuk idee,

 • Heel leuk idee! Ik vind persoonlijk vrijdag wel een fijne dag, voor het weekend! 1x in de twee weken. En naast leuke recepten ook kooktips, gezonde snacks, stevig ontbijt, e.d.

 • Ja lijkt me super leuk! Ik mis inderdaad je berichten ook weleens op facebook, erg jammer vind ik maar pas als ik weer een bericht zie denk ik er aan. Eens per week lijkt me ook prima, of eens per twee weken.

 • Philine zegt:

  Een nieuwsbrief lijkt me erg leuk en handig voor de boodschappen. Ook een youtubekanaal lijkt me leuk, moet je wel goed tegen kritiek kunnen hoor. Youtube-bezoekers kunnen erg gemeen zijn soms!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *