Preistamppotje met chorizo en kaas

Joehoe! Ik heb verrukkelijk gegeten vanavond, jeeeej! Eigenlijk zou ik uit eten gaan bij BAUT in Amsterdam, maar dat etentje ging niet door en hebben we verplaatst naar 30 januari. Nog even wachten dus. En daarom moest ik opeens voor mezelf koken vanavond. Geen probleem, want ik had nog duizend dingen in huis. Op AH.nl vond ik dit recept voor preistamppot en het enige dat ik nog hoefde te halen was prei! Wist je trouwens dat je gewoon voorgesneden & gewassen prei kan kopen bij AH? Vet handig!

Nodig voor ÊÊn persoon: 150gr gesneden prei – 1/4 chorizoworst – 1 zakje aardappelpuree – 1 eetlepel oude strooikaas. In het originele recept voegen ze ook nog pesto en tomaatjes toe. De pesto was ik vergeten en de tomaatjes had ik vervangen door zongedroogde tomaatjes, maar die waren eigenlijk overbodig, vandaar dat je genoeg hebt aan alleen prei, chorizo, kaas en aardappel.

Je wokt de prei ongeveer 4 minuutjes in olijfolie. Haal de prei uit de pan en ga nu stukjes chorizo er in bakken, zonder olie. Maak ondertussen aardappelpuree (in mijn geval: zakje aanmaakpuree met water mengen). Schep de prei door de puree en doe er wat peper door. Roer er ook nog een eetlepel kaas door, zodat het lekker smelt. Serveer de stukjes chorizo on top!

Het was VET lekker. Heerlijk & verrukkelijk. MMMMMM. Een aanradertje!

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA BLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


18 reacties op “Preistamppotje met chorizo en kaas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *