
Nodig voor één persoon: een grote hand Avico Franse frietjes – 1 lekkerbekje (die van Vomar is véél lekkerder dan die van AH) – mayonaise – mosterd – knoflooksaus – citroensap
Een vreselijk groenteloos gerecht, maar wel zo lekker eens in de zoveel tijd! De frites van Aviko verdeelde ik over een bakplaat met bakpapier. In het midden legde ik de lekkerbek. Dit alles gaat dan 15 minuten op 200C in de oven. Je kunt de vis en de patat halverwege eens keren, maar het is niet per se nodig. Ondertussen maak je een sausje van 4 theelepels mayo en 1 theelepel mosterd. En je kunt er ook nog knoflooksaus bij serveren. Of ravigottesaus! Mmmm! Bij het opdienen knijp je nog wat citroensap over de frites en de vis. Klaar!
Ik vind Fish & Chips echt gruwelijk lekker. Sinds ik ‘t in Londen eens at, kan ik eens in de zoveel tijd niet meer zonder. Wat een lekkere maaltijd :D. Trouwens; toen ik nog nooit Fish & Chips had gegeten, dacht ik altijd dat Fish & Chips héél ranzig zou zijn, ik dacht een soort frites, maar dan gevuld met vis-vulling. Als een soort kipvingers, maar dan van vis met aardappel. Hoe ik dat had bedacht, geen idee, maar ik heb echt zeker tot m’n 21e gedacht dat dat Fish & Chips was. Dus…. 😉
Wat gaan jullie vandaag doen? En het belangrijkste; wat staat er op tafel vanavond?
VOLG DEZE BLOG(ster) VIA BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+ | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!
Misschien vind je dit ook lekker:



Karlijn zegt:
Ovenfriet is best prima, als je geen frietpan hebt. Je kan ze ook lekker kruiden enz.
leonie zegt:
Vind ik ook! Wat voor kruiden gebruik jij dan al in de oven?
patricia zegt:
Hoe het blijft plakken aan je vis geen idee @fabian. Maar ik weet wel een goede tip om het weer uit je frietpan te krijgen. Na het frituren je pan aan laten staan en er 1 ei wit in doen, gedurende ongeveer 30 sec. Het eiwit stolt, en trekt alle viezigheid uit je pan aan. Daarna schep je het er zo uit.
leonie zegt:
werkt dit met alle troep in je frituurpan? If so, dan is deze tip GEWELDIG. En dan zou ik er graaaaag een blogpost over schrijven.
Fabian zegt:
Je moet ook een keer proberen zelf je vis te frituren etc, met bierbeslag. Super lekker en geen werk. Mocht je er dan achter komen hoe je ervoor zorgt dat het beslag aan je vis blijft plakken en niet in de pan gaat drijven dan zou ik dat ook graag horen!
leonie zegt:
hahaha dit klinkt echt als iets dat bij mij totaal gaat mislukken 😉 haha! Maar ik zal het eens proberen 🙂