Chili con carne van Honig, met gehakt, bruine bonen en paprika’s

Joehoe! Gisteravond at ik chili con carne! Dat vind ik echt ver-ruk-kelijk, vooral met héél veel appelmoes. Maar ik eet het maar heel soms. Het is nou niet echt een ideale maaltijd voor iemand die nogal gevoelige darmen heeft (BUIKPIJN!), maar soms MOET je het gewoon even eten. En gister was het zo ver 🙂 Ik maakte de chili con carne met zo’n pakje van Honig. Normaal neem ik iets van chili-, wrap- of tacokruiden, maar ik probeerde nu die van Honig. En die was prima!

Nodig voor twee personen: 300gr gehakt – 1 rode paprika – 1 gele paprika – 1 pakje honig Chili con carne – 800gr Hollandse bruine bonen uit blik


Bak het gehakt rul, voeg de paprika’s in stukjes toe en laat dit even pruttelen. Doe er dan 300ml water bij en roer de kruidenmix van Honig erdoor. Voeg ook de – uitgelekte- bruine bonen toe. Ik bewaar het sap van de bonen altijd, voor als het te droog kookt, dan kun je ipv water nog wat van het bonensap toevoegen. Lekker smeuïg! Doe bij het opdienen een flinke dot appelmoes bovenop en ga dan heerlijk schransen 🙂

Het was heerlijk! Wel vind ik het lekkerder om gewoon chili-kruiden van texmex of casa fiesta te gebruiken, dat is wat pittiger. Maar wel minder smeuïg. Nou ja. Dat was ‘m!

See you tomorrow!


VOLG DEZE BLOG(ster) VIA BLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


9 reacties op “Chili con carne van Honig, met gehakt, bruine bonen en paprika’s

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *